Guest

NAVO en Cisco gaan samenwerken in strijd tegen cybercriminaliteit

Diegem/Evere, 5 april 2016

De NAVO heeft een partnership gesloten met technologiebedrijf Cisco om cyberinformatie met elkaar te delen. Het Agentschap voor Communicatie en Informatie (NCI) van de NAVO wil zo de cyberveiligheid verhogen van de informaticasystemen die gebruikt worden door de medewerkers en instellingen in de 28 lidstaten van de verdragsorganisatie.

Belangrijkste threat intelligence organisatie in privésector

De NAVO valt onder meer terug op Cisco’s Collective Security Intelligence ecosysteem. Dat rekent vooral op Talos, de belangrijkste threat intelligence organisatie in de privésector. Talos speurt doorlopend naar nieuwe online bedreigingen en verbanden en gebruikt daarvoor het grootste detectienetwerk op aarde. Het verzamelt telemetriegegevens van Cisco-toestellen in heel de wereld.

In de praktijk zullen de NAVO en Cisco snel en tijdig niet-geheime informatie delen over de aard, de omvang, het voorkomen en aanpakken van cyberaanvallen. Met de gegevens kan het NCI zijn eigen detectie- en preventiesystemen updaten.

Zelfde dreigingen in privé en publieke sector

Uit Cisco’s jaarlijkse beveiligingsrapport ASR blijkt dat cyberaanvallers dezelfde technieken gebruiken om digitaal in te breken bij bedrijven en overheidsorganisaties.

Koen Gijsbers, General Manager van het NCI-agentschap, erkent dan ook dat open samenwerking de juiste aanpak is: “Uiteindelijk wordt 90% van computernetwerken gebruikt in de privésector. Door nauwer samen te werken met partners uit de private sector willen we onze netwerken beter beveiligen en de huidige, zeer ernstige dreigingen het hoofd bieden. De samenwerking met Cisco geeft ons meer stukjes van de complexe cyberspacepuzzel."

Cyberveiligheid niet alleen technische kwestie

“Het is een illusie dat cyberveiligheid enkel een technologische uitdaging is”, zegt Linda Van de Weerd, Security Lead voor Cisco België en Luxemburg. “Cyberbeveiliging gaat over samenwerking. Alleen red je het niet en als je informatie niet deelt, redden je partners het niet. Samen met de NAVO willen we onze cyberkennis verhogen, zodat lidstaten en Cisco-klanten sterker en veiliger staan.”

Onder het bewind bestuursvoorzitter John Chambers nam Cisco de voorbije jaren dan verschillende informatiebeveiligingsbedrijven over. Respectievelijk vervoegden IronPort, ScanSafe, Cognitive Security, Sourcefire, ThreatGRID, Neophapsis, OpenDNS, Portcullis en Lancope het bedrijf uit San José. Op de voorbije security RSA Conference in de VS mocht Cisco liefst vijf prijzen ontvangen, waaronder die voor Best Security Company 2016. Die prijzen worden elk jaar uitgereikt door het toonaangevende beveiligingsblad SC Magazine.

Over Cisco – NASDAQ: CSCO

Cisco is wereldwijd marktleider in netwerktechnologie die de manier verandert waarop mensen met elkaar verbonden zijn, communiceren en samenwerken. Meer informatie over Cisco is beschikbaar via www.cisco.com en www.cisco.be. Nieuws, achtergrondinformatie en foto’s vindt u in de Cisco Newsroom: http://newsroom.cisco.com. Vaak gestelde vragen over Cisco cloud vin je hier.

Contact voor journalisten:

Check Twice
Rafaël Tirmarche
T: +32 9 210 53 59
M: +32 476 68 94 92
E: rafael@checktwice.eu

Contact:

Cisco
Isabelle Geerts,
marketingmanager België en Luxemburg
E: igeerts@cisco.com

Laat ons u helpen

  • Vind een Cisco-partner