Guest

Cisco stopt alle componenten van een datacenter in één product: HyperFlex

Diegem, 3 maart 2016

Cisco heeft op zijn jaarlijkse partnerconferentie in San Diego HyperFlex System gepresenteerd. HyperFlex is de eerste hypergeconvergeerde infrastructuur op de markt die dus alle componenten van een datacenter omvat: netwerkconnectiviteit, rekenkracht en gegevensopslag. Cisco voegt immers software-defined storage (SDS) toe aan zijn Unified Computing System, dat al servers en netwerkswitches bevat. Via distributeur Comstor is de technologie meteen beschikbaar voor Belgische en Luxemburgse resellers.

In 2015 is er wereldwijd voor 1 miljard dollar aan hypergeconvergeerde systemen verkocht. Analisten verwachten dat dit tegen 2020 zal stijgen tot 15 miljard dollar. Met HyperFlex vervolledigt Cisco zijn portfolio van unified computing systems (netwerkswitch met server), geïntegreerde datacentersystemen (UCS met traditionele opslagcomponent) en modulaire servers voor cloudleveranciers.

In een uur aan de slag met het datacenter

Met HyperFlex kunnen informatici het datacenter nog makkelijker beheren dankzij de enkelvoudige beheerconsole. De integratie van switchingtechnologie zorgt ook voor minder complexiteit bij de opstart. “In minder dan een uur kan een klant zijn nieuwe datacenter gebruiken, dat is ongezien. Ook garanderen we met 10-gigabitswitches voldoende netwerksnelheid. Dat is cruciaal, want je redundantie hangt af van het netwerk”, zegt Hugues De Pra, datacenterverantwoordelijke bij Cisco België.

De integratie van switchingtechnologie is niet het enige grote voordeel van HyperFlex. In tegenstelling tot vergelijkbare technologie op de markt laat HyperFlex gebruikers toe om opslag- en servercapaciteit onafhankelijk van elkaar uit te breiden in functie van de gulzigheid van hun toepassingen. Sommige toepassingen hebben veel rekenkracht nodig, andere schrijven veel gegevens weg. Dankzij die flexibiliteit van HyperFlex kunnen datacenterbeheerders efficiënter omspringen met hun budget.

“Met HyperFlex beantwoordt Cisco aan de vraag van heel wat klanten”, zegt Jeremy Woestyn, Business Development Manager Data Center bij verdeler Comstor. “De traditionele datacenteroplossingen zijn complex en vragen veel inspanningen inzake onderhoud en beheer. Met de Cisco HyperFlex heb je een zogenaamde scale out-oplossing, waarbij je het aantal servers gemakkelijk kunt uitbreiden en toch hetzelfde management platform (UCS Manager genaamd) blijft gebruiken.”

Gefaseerde lancering

Cisco mikt in eerste instantie op omgevingen waar weinig complexiteit gewenst is, zoals afstandskantoren, bedrijven met gevirtualiseerde desktops (waar de toepassingen niet op de computer maar in het datacenter draaien) of softwareontwikkelaars die snel rekenkracht of testservers nodig hebben. In een tweede fase wil Cisco ook intensievere architecturen automatiseren met HyperFlex.

Onafhankelijker dankzij software-defined opslag

HyperFlex maakt gebruik van software-defined storage, waardoor de opslagsoftware onafhankelijk wordt van de gebruikte hardware. In die zin verschilt SDS van traditionele opslagtechnologie. De gebruiker kan nu beslissen om gebruik te maken van de interne opslagcapaciteit op SSD of HDD.

SDS in hyperconvergeerde technologie zorgt ervoor dat de gebruiker maar één enkele console overhoudt om virtuele servers te creëren of de gegevensback-up in te stellen. De SDS-technologie die Cisco integreert in HyperFlex is net als traditionele opslagsoftware in staat om dubbele gegevens eruit te halen (deduplicatie) en sterk te comprimeren.

Een hogeresolutiefoto van Hugues De Pra kunt u hier downloaden.

Over Cisco – NASDAQ: CSCO

Cisco is wereldwijd marktleider in netwerktechnologie die de manier verandert waarop mensen met elkaar verbonden zijn, communiceren en samenwerken. Meer informatie over Cisco is beschikbaar via www.cisco.com en www.cisco.be. Nieuws, achtergrondinformatie en foto’s vindt u in de Cisco Newsroom: http://newsroom.cisco.com. Vaak gestelde vragen over Cisco cloud vin je hier.

Contact voor journalisten:

Check Twice
Rafaël Tirmarche
T: +32 9 210 53 59
M: +32 476 68 94 92
E: rafael@checktwice.eu

Contact:

Cisco
Isabelle Geerts,
marketingmanager België en Luxemburg
E: igeerts@cisco.com

Laat ons u helpen

  • Vind een Cisco-partner