Guest

Opslagcapaciteit smartphones vanaf 2017 te klein

Diegem, 5 november 2015

Vanaf 2017 zullen smartphonegebruikers voor het eerst meer gegevens in de cloud opslaan dan op hun eigen telefoon. De opslagcapaciteit van smartphones groeit met gemiddeld 28% per jaar, maar wordt in snelheid genomen door het smartphoneverkeer dat jaarlijks met 62% stijgt. In 2019 zal het smartphoneverkeer stijgen tot ruim 450 exabyte per jaar. De capaciteit van telefoons wordt geschat op ruim 250 exabyte. Daardoor groeit de nood aan externe digitale opslag, zoals Apple iCloud, Microsoft OneDrive en Google Drive. Dat blijkt uit de vijfde Global Cloud Index van Cisco, een jaarlijks onderzoek dat peilt naar het wereldwijde datacenter- en cloudverkeer voor de volgende vijf jaar.

Het totale datacenterverkeer wordt geschat op 10,4 ZB in 2019, tegenover 3,4 ZB in 2014. Cloud computing zal verviervoudigen tot 8,6 zettabyte per jaar tegen eind 2019. 56% komt van public cloud verkeer, dat groeit aan een snelheid van 44% per jaar.

Enorme groei Internet of Everything

Cloud computing groeit onder impuls van onder meer machine-to-machine communicatie en het Internet of Everything. Binnen vijf jaar zal het Internet of Everything ruim 500 zettabyte aan gegevens genereren, vier keer zo veel als vorig jaar. Niet al die gegevens worden in externe datacenters of clouds verwerkt, maar het aandeel ervan groeit wel mee. Van de 3,5 zettabyte die wordt opgeslagen, heeft M2M met 89% de grootste groeiratio.

Machine-to-machine communicatie komt onder meer van slimme fabrieken, beveiligingscamera’s, vliegtuigen, gebouwen, weersensoren, ziekenhuizen, auto’s en energienetwerken. Cisco berekende dat smart cities met meer dan 1 miljoen inwoners gemiddeld 180 miljoen gigabyte per dag zullen produceren in 2019.

Betere netwerken wereldwijd

Wereldwijd evolueren mobiele en vaste netwerken in positieve zin. In vergelijking met vorig jaar hebben vier keer zo veel landen mobiele netwerken voor geavanceerd applicatiegebruik: 81 versus 21 in 2014. Voor vaste netwerken is de groei minder spectaculair: 119 landen beantwoorden nu aan de criteria, tegenover 109 vorig jaar.

Het volledige, Engelstalige persbericht vind je hier.

Over Cisco – NASDAQ: CSCO

Cisco is wereldwijd marktleider in netwerktechnologie die de manier verandert waarop mensen met elkaar verbonden zijn, communiceren en samenwerken. Meer informatie over Cisco is beschikbaar via www.cisco.com en www.cisco.be. Nieuws, achtergrondinformatie en foto’s vindt u in de Cisco Newsroom: http://newsroom.cisco.com.

Contact voor journalisten:

Check Twice
Rafaël Tirmarche
T: +32 9 210 53 59
M: +32 476 68 94 92
E: rafael@checktwice.eu

Contact:

Cisco
Isabelle Geerts,
marketingmanager België en Luxemburg
E: igeerts@cisco.com

Laat ons u helpen

  • Vind een Cisco-partner