Guest

Astrid centraliseert en bespaart op beheerskosten

Diegem, 30 september 2015

Astrid, de beheerder van het telecommunicatienetwerk van de Belgische hulp- en veiligheidsdiensten, gaat zijn belangrijkste IT-toepassingen centraliseren in twee datacenters. Daartoe zal ICT-partner Proximus drie clusters van FlexPod Data Center-systemen van Cisco en NetApp installeren. Twee clusters worden actief gebruikt, de derde servercluster neemt over bij uitval van de andere. Met de centralisatie, een project van tien miljoen euro, wil Astrid een betere dienstverlening aanbieden en de beheerkost van informatica verlagen.

Astrid levert onder meer de ‘computerondersteunde meldkamertoepassing’ voor het beheer van noodoproepen aan provinciale en andere dispatchcenters in ons land. De meldkamersoftware vergt heel wat computerkracht voor een maximale reactiesnelheid. Om die reden draait het systeem momenteel lokaal in de provinciale kantoren.

“Door de systemen te centraliseren in krachtige datacenters, vereenvoudigt Astrid het onderhoud en verlaagt het dus ook zijn beheerkosten. De provinciale dispatchers zullen nu verbinding maken met de centrale datacenters en de meldkamertoepassing via het hoofdnetwerk of de backbone van ASTRID”, zegt Bruno Antoine, IT & Infrastructure Program Manager bij ASTRID.

In totaal installeert Proximus drie FlexPods van een tiental servers per FlexPod. Dat biedt ruimte om naast de meldkamertoepassing ook andere diensten aan te bieden aan de aangesloten organisaties.

Een nieuwe versie van de dispatchingsoftware in 2016

De centrale infrastructuur moet tegen het einde van dit jaar klaar zijn. De installatie in de elf provinciale centra zal in de loop van 2016 gebeuren. Dan gaat ASTRID ook van start met een nieuwe versie van zijn dispatchingsoftware.

Een FlexPod Data Center-systeem is speciaal ontworpen voor gecentraliseerde IT-toepassingen van grote bedrijven en biedt rekenkracht (servers), het beheer van het computernetwerk (switches) en gegevensopslag (storage) in één systeem. De componenten zijn perfect op elkaar afgesteld, waardoor installatie, beheer en onderhoud eenvoudiger en goedkoper zijn.

Over Astrid

Via ASTRID kunnen politiediensten, brandweer, medische hulpdiensten en andere organisaties die een rol spelen in de openbare veiligheid beter communiceren, zowel binnen hun eigen organisatie als met andere organisaties. Door de gebruikers op een betrouwbare en transparante manier met elkaar in verbinding te stellen wil ASTRID bijdragen tot het goede verloop van de interventies, de veiligheid van de gebruikers op het terrein en de bescherming en veiligheid van de hele bevolking.

 

Over Cisco – NASDAQ: CSCO

Cisco is wereldwijd marktleider in netwerktechnologie die de manier verandert waarop mensen met elkaar verbonden zijn, communiceren en samenwerken. Meer informatie over Cisco is beschikbaar via www.cisco.com en www.cisco.be. Nieuws, achtergrondinformatie en foto’s vindt u in de Cisco Newsroom: http://newsroom.cisco.com.

Contact voor journalisten:

Check Twice
Rafaël Tirmarche
Marie Popelinkaai 3 bus 1, B-9050 Gand
T: +32 9 210 53 59
M: +32 476 68 94 92
E: rafael@checktwice.eu

Laat ons u helpen

  • Vind een Cisco-partner