Guest

Kind en Gezin als eerste in België van start met kmo-server van Cisco

Diegem, 10 september 2015

Het agentschap Kind en Gezin van de Vlaamse overheid heeft voor een primeur gezorgd. Het is de eerste gebruiker van ‘UCS Mini’ in ons land, de nieuwste en kleinste telg van het unified computing system van technologieleverancier Cisco. Alle 400 kantoren, 800 verpleegkundigen en 400 administratieve krachten maken nu gebruik van de nieuwe systemen, die merkelijk sneller draaien. Met het computerproject garandeert de organisatie vooral de continuïteit van zijn dienstverlening.

De burger op zoek naar informatie of een afspraak, de consultatieartsen, de verpleegkundigen of het administratief personeel: allen maken ze verbinding met de centrale systemen op het hoofdkantoor van Kind en Gezin. Die waren na vijf jaar dienst aan vernieuwing toe en er moest ook dringend een back-upprocedure worden ingesteld.

Op advies van zijn informaticapartner SAIT installeerde het agentschap Kind en Gezin een nagelnieuwe Cisco UCS Mini in een extern datacenter. UCS Mini is een serverchassis, combineert rekenkracht (computing) en netwerktoegang (switching), en vereenvoudigt het beheer van beide componenten en de toegang tot de virtualisatie- en opslagsystemen waarmee ze verbonden zijn.

Hogere doorvoersnelheden

Tussen het hoofdkantoor en het externe datacenter kwam er een snelle en zeer krachtige verbinding. Daarom installeerde Kind en Gezin in beide computerzalen ook nieuwe switches die hoge doorvoersnelheden aankunnen.

“UCS Mini en onze nieuwe dataverbinding kunnen 10 Gigabit per seconde aan, tien keer zo snel dan onze oude switches. Er is nu een continue gegevensreplicatie, zodat er nooit downtime is en er geen risico meer is op gegevensverlies. Voor de volledige server- en switchcombinatie bleek UCS Mini onklopbaar inzake prijs-kwaliteitsverhouding. We draaien nu een honderdtal virtuele servers op slechts acht fysieke blades. Zo kunnen we ook besparen, terwijl de prestaties toch stijgen”, zegt Chris Dumoulin, die bij Kind en Gezin verantwoordelijk is voor netwerk en telecommunicatie.

SAIT heeft de systemen geïnstalleerd en geconfigureerd. Via een onderhoudsovereenkomst met de IT-dienstverlener kan Kind en Gezin indien nodig een beroep doen op bijkomende ondersteuning, maar het staat wel zelf in voor het operationele beheer. “Servers en switches zijn met UCS perfect op mekaar afgesteld, en dankzij de controlesoftware UCS Manager kunnen we het systeem blindelings besturen en naar onze hand zetten. Een enorm gebruiksgemak”, vindt Dumoulin.

Kleiner en krachtiger, minder bekabeling

Kind en Gezin gebruikt nu nog 20 procent van de computerzaal in zijn hoofdkantoor, terwijl de oude servers bijna de helft van de ruimte innamen. Ook zijn er slechts 8 kabels nodig om de hardware met elkaar te verbinden, wat het overzichtelijk en onderhoudsvriendelijk maakt.

De software die op UCS Mini draait, reageert sneller dan in het verleden en is ook heel wat stabieler. Voor het IT-team is het ook vlotter werken: virtuele servers zijn dankzij de sterke automatisering van unified computing system 20% sneller online.

Meer informatie over UCS Mini vindt u in het persbericht over de commercialisering van de nieuwe technologie, en ook op deze landingspagina.

Een getuigenis van Kind en Gezin over het gebruik van UCS Mini vindt u hier (Engels).

Over Kind en Gezin

Kind en Gezin is een agentschap van de Vlaamse overheid. Het heeft als opdracht om actief bij te dragen tot het welzijn van jonge kinderen en hun gezinnen door dienstverlening in de beleidsdomeinen preventieve gezinsondersteuning, kinderopvang en adoptie.

Over Cisco – NASDAQ: CSCO

Cisco is wereldwijd marktleider in netwerktechnologie die de manier verandert waarop mensen met elkaar verbonden zijn, communiceren en samenwerken. Meer informatie over Cisco is beschikbaar via www.cisco.com en www.cisco.be. Nieuws, achtergrondinformatie en foto’s vindt u in de Cisco Newsroom: http://newsroom.cisco.com.

Vaak gestelde vragen over het Internet of Everything vind je hier.

Contact voor journalisten:

Kind en Gezin
Leen Du Bois, woordvoerder
E: woordvoerder@kindengezin.be

Check Twice
Rafaël Tirmarche
T: +32 9 210 53 59
M: +32 476 68 94 92
E: rafael@checktwice.eu

Laat ons u helpen

  • Vind een Cisco-partner