Guest

Belgische Waylay wint Europese Internet of Things wedstrijd

Diegem 16 juli 2015

Het Belgische Waylay is een van de twaalf Europese start-ups die geselecteerd zijn voor het Challenge Up! Incubation Programme. Challenge Up! Is een gezamenlijk initiatief van technologiegiganten Intel, Cisco en Deutsche Telekom. Zij willen steun geven aan startende bedrijven die toepassingen bouwen voor het Internet of Things. Als Waylay het incubatieprogramma met succes voltooit, maakt het kans op advies en financiële steun van de drie technologiebedrijven.

De 12 winnende teams werden geselecteerd na de Challenge Up! Acceleration Week, die begin deze maand heeft plaatsgevonden in het Poolse Krakau. Uit meer dan 300 aanvragen werden 20 start-ups uit 13 landen uitgenodigd om tijdens die week mee te dingen naar een van de twaalf plaatsen van het incubatieprogramma.

Waylay helpt zijn klanten om via het Internet of Things meer te automatiseren en hun bedrijfsprocessen efficiënter te maken. “Het Internet of Things verzamelt in reële tijd informatie uit miljarden bronnen zoals sensoren en andere meters. Daarmee zijn wij aan de slag gegaan. Dankzij onze technologie worden automatische beslissingen mogelijk die ons minder energie doen verbruiken, het onderhoud van machines optimaliseren of werken transportsystemen anders naargelang de verkeersdrukte. Het is geweldig dat grote bedrijven zoals Intel, Cisco en Deutsche Telekom het potentieel inzien van onze technologie. We kijken ernaar uit om met hen samen te werken en na te denken over gezamenlijke productontwikkeling”, zegt Veselin Pizurica, CTO bij Waylay.

“Met het Internet of Everything is een nieuw digitaal tijdperk aangebroken. Ook wordt er in ons land volop geïnvesteerd in netwerken voor industrieel internet. Het stemt me bijzonder tevreden dat Belgische ondernemers deze opportuniteit niet links laten liggen. We feliciteren Waylay en de andere geselecteerde start-ups dan ook met hun deelname aan het incubatieprogramma”, zegt Pol Vanbiervliet, algemeen directeur van Cisco België en Luxemburg.

“De expertise en het netwerk van Intel, Cisco en Deutsche Telekom biedt Europese start-ups unieke kansen om hun ideeën te testen en te verifiëren. Er werden enkele heel interessante innovaties voorgesteld tijdens de Challenge Up! Wedstrijd, die een antwoord bieden op echte noden uit de markt. Sommige krijgen dan ook al de nodige aandacht van bedrijven. Het programma bewijst de het Europese start-up ecosysteem een bron is van vooruitstrevende ontwikkelingen in het segment van Internet of Things.”, zegt Marcin Hejka, Vice President van Intel en Managing Director van Intel Capital EMAR.

Het incubatieprogramma loopt van juli tot november in Krakau, Berlijn en Londen.

De volledige versie van het Engelstalige persbericht kan je hier terug vinden.
Afbeeldingen kan je hier vinden en de video is terug te vinden op deze link.

Over Cisco – NASDAQ: CSCO

Cisco is wereldwijd marktleider in netwerktechnologie die de manier verandert waarop mensen met elkaar verbonden zijn, communiceren en samenwerken. Meer informatie over Cisco is beschikbaar via www.cisco.com en www.cisco.be. Nieuws, achtergrondinformatie en foto’s vindt u in de Cisco Newsroom: http://newsroom.cisco.com.

Vaak gestelde vragen over het Internet of Everything vind je hier.

Over Intel

Intel, marktleider in computerinnovatie, ontwikkelt en bouwt essentiële technologieën die dienen als de bouwstenen voor computerapparatuur over de hele wereld. Intel loopt tevens voorop in maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid. Het bedrijf produceert onder andere ’s werelds eerste commercieel verkrijgbare ‘conflict-vrije’ microprocessors. Meer informatie over Intel is te vinden op http://newsroom.intel.com en op http://blogs.intel.com. Meer informatie over Intels inspanningen op het gebied van conflict-vrije grondstoffen is te vinden op http://conflictfree.intel.com. Intel is ook te volgen via Twitter: http://twitter.com/intel

Voor meer informatie:

Cisco
Judit Sinko, Communications Central Europe,
tel. +36 30 9493 405
e-mail: jsinko@cisco.com

Check Twice
Rafaël Tirmarche
T: +32 9 210 53 59
M: +32 476 68 94 92
E: rafael@checktwice.eu

Laat ons u helpen

  • Vind een Cisco-partner