Guest

Cisco en Microsoft bundelen krachten in cloudcomputing

Diegem, 11 maart 2014

Cisco en Microsoft gaan samenwerken om telecombedrijven te helpen makkelijker en sneller clouddiensten af te leveren voor hun klanten. Het nieuwe cloudsysteem voor serviceproviders zal gebruikmaken van de Intercloud, het wereldwijde hybride cloudnetwerk dat al meer dan 350 datacenters in de wereld met elkaar verbindt en zo de grootste cloud in de wereld vormt.

Steeds meer bedrijven schakelen over naar cloudcomputing voor de huisvesting van hun toepassingen. Cisco berekende in zijn Cloud Index 2014 dat ruim driekwart van het totale gegevensverkeer in 2018 afkomstig zal zijn van de cloud, vergeleken met 54% in 2013. Zo zal bijvoorbeeld de harde schijf van onze tv-decoder naar de cloud verhuizen en ook videostreamingdiensten genereren heel wat cloudverkeer.

Voor cloudleveranciers is het niet eenvoudig om hun infrastructuur en toepassingen op mekaar af te stemmen om de versnelde marktvraag te volgen. De complexiteit en de geringe flexibiliteit van de huidige IT-systemen zijn een remmende factor voor de ontwikkeling, de implementatie en updates van zakelijke toepassingen. Daarom lanceren Cisco en Microsoft een geïntegreerd systeem voor telecomleveranciers dat hen toelaat om sneller en goedkoper clouddiensten te commercialiseren.

‘Cisco Cloud Architecture for the Microsoft Cloud Platform’

Het aanbod van Cisco en Microsoft combineert Cisco Application Centric Infrastructure, de geïntegreerde datacenterinfrastructuurvan Cisco, ende cloudsoftware van Microsoft op basis van Windows Azure Pack, een soort bouwdoos voor de cloud.

“Samen met Microsoft zorgen we voor een solide, hybride cloudarchitectuur in de Intercloud”, verklaart Nick Earle, senior vice president, Cloud and Managed Services, Cisco. “Cisco Cloud Architecture for the Microsoft Cloud Platform laat onze gezamenlijke partners toe om veel sneller clouddiensten te activeren voor hun klanten, gaande van netwerkdiensten zoals disaster recovery waarbij een exacte kopie van de infrastructuur van de klant in de cloud staat, tot big data en andere bedrijfstoepassingen.” De gemiddelde activatietijd van nieuwe of bijgewerkte toepassingen zakt van ongeveer een maand naar hooguit enkele minuten.

Vlotter operationeel beheer

Cisco en Microsoft zullen ook hun beheersystemen Microsoft System Center 2012 R2 en Cisco Unified Computing System (UCS) Manager optimaal laten samenwerken. Dat maakt het operationeel eenvoudiger om de snelgroeiende cloudinfrastructuur goed onder controle te houden.

“Public cloud computing zoals Microsoft Azure is aantrekkelijk voor zowel grote als kleine bedrijven omwille van het gebruiksgemak, de snelheid en voorspelbaarheid. De sterke integratie van Cisco ACI met Windows Azure Pack in de Intercloud zal cloudleveranciers toelaten om gelijke tred te houden met de huidige marktvraag en nieuwe eisen van klanten”, zegt Aziz Benmalek, general manager Hosting Service Providers bij Microsoft.

Ten slotte hebben beide ICT-bedrijven ook hun go-to-market op elkaar afgestemd, van ontwerp tot klantenondersteuning. De Cisco Powered en Microsoft Cloud OS Network (COSN) programma’s zijn volledig complementair en laten partners toe om installatiekosten te drukken en de risico’s te beperken. De eerste architectuur moet tegen april 2015 operationeel zijn.

Over het onderzoek

De Cisco Visual Networking Index stoelt op de voorspellingen van onafhankelijke analisten en de analyse van eigen, reële gegevens. Meer details vindt u in het volledige rapport. De studie is aan haar tiende editie toe en wordt aanzien als een belangrijk meetinstrument voor de evolutie van het internet. Overheden, academici, telecomleveranciers, technologie-experts en analisten maken gebruik van de visual networking index om de digitale toekomst in kaart te brengen. 

Over het Internet of Everything – connecting the unconnected

Het Internet of Everything zal informatie vanuit tientallen miljarden bronnen verzamelen en verwerken. Het grootste deel van de informatie zal komen van een haast oneindige hoeveelheid sensoren, meters, schakelaars en andere in huishoudtoestellen, machines en assemblagerobots, automaten, gebouwen, infrastructuur en wegen, zorgtoestellen, transportsystemen, auto’s, enzovoort. De rest van de informatie komt van personen. Momenteel sturen we vooral locatie- en surfgegevens uit via onze smartphone en tablet, in de toekomst dragen we wellicht sensoren op ons lichaam en in onze kledij om onder meer medische informatie beveiligd door te sturen.
Naar verwachting zullen over een vijftal jaar meer dan 50 miljard objecten met het internet verbonden zijn. Vandaag zijn er 14,4 miljard objecten verbonden, of 1% van het potentieel. Wanneer ‘alles’ verbonden is met het internet, kunnen we steeds meer interessante informatie ophalen om verder te automatiseren. Voorbeelden zijn automatische beslissingen die ons minder energie doen verbruiken, robots die zich aanpassen aan de werking van de fabriek of transportsystemen die anders werken naargelang de verkeersdrukte.

Vaak gestelde vragen over het Internet of Everything vind je hier.

Over Cisco – NASDAQ: CSCO

Cisco is wereldwijd marktleider in netwerktechnologie die de manier verandert waarop mensen met elkaar verbonden zijn, communiceren en samenwerken. Meer informatie over Cisco is beschikbaar via www.cisco.com en www.cisco.be. Nieuws, achtergrondinformatie en foto’s vindt u in de Cisco Newsroom: http://newsroom.cisco.com.

Laat ons u helpen

  • Vind een Cisco-partner