Guest

Medewerkster Cisco België is European Digital Woman of the Year

Diegem, 7 november 2014 Esther Roure-Vila is op de prijsuitreiking van de Ada Awards in Rome verkozen tot Europese Digital Woman of the Year. De 31-jarige Spaanse IT-specialiste werkt sinds 2007 in het Technical Assistance Centre van netwerkleverancier Cisco in Diegem. Ze helpt er klanten met technische vragen over netwerkconfiguraties of -installaties. Ze krijgt de prijs omwille van haar inspanningen om vrouwen warm te maken voor technologie en de kloof tussen mannen en vrouwen in de technologiebranche weg te werken.

Ook de prijs voor Europese Digital Girl of the Year kwam naar België en was voor de 11-jarige Manon Van Hoorebeke.

Esther Roure-Vila is bij Cisco een van de drijvende krachten achter de Women in Networking-groep. Sinds de opstart in oktober 2013 telt WiN intussen al een honderdtal vrouwelijke technici van het Cisco Services-team waartoe ook Esther behoort. De WiN-vrijwilligers begeleiden hen bij hun carrière binnen het bedrijf en stimuleren hen om de lat voor zichzelf hoger te leggen. Ook mannelijke managers zijn inmiddels bij de WiN-groep betrokken. Ze krijgen nuttige tips mee om betere leidinggevenden te worden.

Parallel richtte Esther Roure-Vila ook een andere Cisco-groep op: WISE of kort voor Women in Science and Engineering. Die Europese groep binnen Cisco wil ook niet-technische vrouwen bijstaan bij de ontwikkeling van hun carrière bij de organisatie. WiN vormt inmiddels een onderdeel van het ruimere WISE-initiatief.

Via haar beweging Girls ♥ Tech lanceerde Esther een petitie voor meer vrouwelijke rolmodellen in de zogenaamde STEM-sectoren (Science, Technology, Engineering and Mathematics).

Promotie voor gendergelijkheid
De helft van de vrouwen die in de sector aan de slag gaat, vertrekt er nog voor hun 45ste, aldus een recente studie van de Europese Commissie. Een vijfde van de 30-jarige vrouwen met een IT-diploma werkt in de IT-sector, tegenover 9% van 45-jarige vrouwen. “Esthers netwerkgroepen WiN en WISE helpen onze medewerksters om verder te evolueren. Als organisatie geven we zulke initiatieven dan ook alle steun”, zegt Isabelle Degryse, HR-manager bij Cisco België.

Cisco hecht veel belang aan diversiteit, gendergelijkheid en werd daarvoor al eerder bekroond. Dit jaar sloot Cisco België zich ook aan bij het Instituut voor Gelijkheid van Vrouwen en Mannen. Cisco voegde drie initiatieven toe aan een centrale database van het Instituut. Alle bedrijven die willen werken aan gendergelijkheid kunnen zich laten inspireren door de goede praktijken van andere organisaties uit de database.

Zo organiseert Cisco verschillende cursussen voor vrouwen om hen ook na hun rekrutering optimaal te begeleiden en organiseert het wereldwijd een Girls in ICT Day. Vorig jaar namen 2.155 meisjes eraan deel in 82 verschillende vestigingen van Cisco.

Over de Ada Awards

Cisco est le chef de file mondial en matiere de technologies réseau qui changent les contacts, les communications et la collaboration entre les gens. Pour tout complément d'information, veuillez visiter les sites. Vous trouverez toute l'actualité, des informations contextuelles et des photos dans la Cisco Newsroom: http://newsroom.cisco.com.

Over Cisco – NASDAQ: CSCO

Cisco est le chef de file mondial en matiere de technologies réseau qui changent les contacts, les communications et la collaboration entre les gens. Pour tout complément d’information, veuillez visiter les sites. Vous trouverez toute l’actualité, des informations contextuelles et des photos dans la Cisco Newsroom: http://newsroom.cisco.com.

Contact voor journalisten:

Check Twice
Rafaël Tirmarche
Marie Popelinkaai 3 bus 1, B-9050 Gand
T: +32 9 210 53 59
M: +32 476 68 94 92
E: rafael@checktwice.eu

Laat ons u helpen

  • Vind een Cisco-partner