Guest

Cisco en NetApp ronden kaap van 3 miljard dollar omzet met Flexpod - Cisco Systems

Sinds zijn marktintroductie in 2010 heeft de geintegreerde datacenterinfrastructuur Flexpod van Cisco en NetApp al drie miljard omzet gegenereerd voor de fabrikanten. Flexpod is een datacentersysteem met netwerk-, server- en opslagcapaciteit onder de motorkap. Omdat die perfect op elkaar zijn afgestemd verhogen gebruikers de efficiëntie en gebruikseenvoud van hun datacenter en verlagen ze de kans op integratiefouten bij de installatie. Geintegreerde datacentersystemen vormen het snelst groeiende segment binnen de datacentermarkt.

Studiebureau Gartner verwacht een gemiddelde jaarlijkse groei van 56 procent tussen 2012 en 2016, en de collega-adviseurs van IDC voorspellen dat geintegreerde systemen in 2016 14% van de datacenteruitgaven zullen omvatten, goed voor een markt van 16 miljard dollar. Ook bij Cisco en NetApp stijgt de vraag snel: elk jaar wordt er 71% meer systemen bezorgd aan klanten. Op basis van het orderboek wordt een jaaromzet van 2 miljard dollar omzet voorspeld.

“Organisaties willen hun IT vereenvoudigen en geintegreerde datacentersystemen zijn ontdaan van alle complexiteit. Ruim 4000 organisaties in 95 landen vonden al de weg naar Flexpod. Met hun Flexpod kunnen ze heel gemakkelijk eigen private clouds creëren, zodat hun informatica evenredig groeit met de organisatie. Dat is niet alleen kostenefficiënt, het levert ook betere prestaties zodat hun toepassingen snel werken”, zegt Pol Vanbiervliet, algemeen directeur van Cisco Belux.

In België werken onder meer A.Schulman, Bru Textiles, Econocom, het Gemeenschapsonderwijs, IP Trade Networks, Pidpa, Thomas & Piron, Thermote & Vanhalst en het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid (WIV-ISP) al met Flexpod.


Over Cisco – NASDAQ: CSCO

Cisco is wereldwijd marktleider in netwerktechnologie die de manier verandert waarop mensen met elkaar verbonden zijn, communiceren en samenwerken. Meer informatie over Cisco is beschikbaar via www.cisco.com en www.cisco.be. Nieuws, achtergrondinformatie en foto’s vindt u in de Cisco Newsroom: http://newsroom.cisco.com.

Contact voor journalisten:

Check Twice
Rafaël Tirmarche
Marie Popelinkaai 3 bus 1, B-9050 Gand
T: +32 9 210 53 59
M: +32 476 68 94 92
E: rafael@checktwice.eu

Laat ons u helpen

  • Vind een Cisco-partner