Guest

Cisco automatiseert datacenters van Informatica Van Breda

Diegem, 4 juni 2014 Informatica Van Breda gaat samen met zijn IT-partner Belgacom het hart van zijn twee Antwerpse datacenters vernieuwen. Informatica Van Breda, de IT-organisatie van Bank J. Van Breda & Co, Vanbreda International (Cigna) en Vanbreda Risk & Benefits, bestelde daartoe state-of-the-art servers en switches bij de Amerikaanse fabrikant Cisco. Informatica Van Breda is de eerste Belgische financiële instelling die overschakelt naar Cisco’s Unified Computing Systems voor de hosting van zijn toepassingen. In het najaar moet de installatie klaar zijn.

Informatica Van Breda installeert in de beide datacenters zes UCS B-serverkasten, twee voor elk bedrijf van de groep, met in totaal 42 UCS-bladeservers. Men besliste om van traditionele rackservers over te schakelen naar bladeservers, zodat men minder bekabeling en ruimte in de computerzaal nodig heeft en ook minder energie verbruikt.

Gebruiksgemak dankzij controllers

Om dat volledige serverpark aan te sturen en de capaciteit ervan te verdelen, installeerde Informatica Van Breda ook vier Cisco Fabric Interconnects. Met die controllers kan men makkelijker de opslag-, netwerk- en servercapaciteit op elkaar afstemmen.

“Het is die architectuur met intelligente verkeersregelaar die onze technici overhaalde om met Cisco in zee te gaan. Het wordt zo veel eenvoudiger om applicaties in goede banen te leiden en dat is in onze financiële sector een absolute vereiste. Bovendien kunnen we de flexibele architectuur heel gemakkelijk uitbreiden”, zegt Yvan Schram, adviseur serverinfrastructuur en dataopslag bij Informatica Van Breda. “UCS bestaat nu vijf jaar en heeft zijn maturiteit bewezen. Cisco is al doorgegroeid tot de nummer twee van de bladeservermarkt. De sterke punten van het aanbod van Cisco werden ons bovendien nog eens bevestigd door de onafhankelijke adviseurs van Gartner.”

Meer paardenkracht voor kritische toepassingen

Informatica Van Breda vernieuwt ook het datacenter ‘core’-netwerk. Het netwerkverkeer wordt nu aangestuurd door vier Cisco Nexus 7706 switches. Dat netwerktoestel stuurt data aan snelheden tot 100 Gigabit per seconde over het netwerk. Met een maximum van 21 Terabit bieden ze Informatica Van Breda ook meer dan voldoende switchingcapaciteit. Bovendien voegde men er nog eens achttien ‘kleinere’ Nexus 2000 switches aan toe. Dat zijn zogenaamde Fabric Extenders waarmee Informatica Van Breda er in een klap 864 extra netwerkpoorten bijkrijgt.

“We vertienvoudigen onze netwerksnelheid tot 10 Gigabit per seconde en kunnen naar 40 en zelfs 100 overstappen als we dat willen. Met UCS verdrievoudigen we het interne geheugen van onze servers en verdubbelen we de processorkracht. Met de huidige servers en switches benaderden bepaalde connecties hun limiet, waardoor intensieve toepassingen niet voldoende paardenkracht meekregen. Die hebben we nu wel zodat we de volgende vijf tot tien jaar flessenhalzen vermijden”, zegt Nico Geerts, adviseur networking & security bij Informatica Van Breda.

Meer informatie over Unified Computing Systems vind je hier.

Meer informatie over de Nexus-switches kun je hier lezen.


Over Cisco – NASDAQ: CSCO

Cisco is wereldwijd marktleider in netwerktechnologie die de manier verandert waarop mensen met elkaar verbonden zijn, communiceren en samenwerken. Meer informatie over Cisco is beschikbaar via www.cisco.com en www.cisco.be. Nieuws, achtergrondinformatie en foto’s vindt u in de Cisco Newsroom: http://newsroom.cisco.com.

Contact voor journalisten:

Check Twice
Rafaël Tirmarche
Marie Popelinkaai 3 bus 1, B-9050 Gand
T: +32 9 210 53 59
M: +32 476 68 94 92
E: rafael@checktwice.eu

Laat ons u helpen

  • Vind een Cisco-partner