Har du ett konto?

  •   Anpassat innehåll
  •   Dina produkter och support

Behöver du ett konto?

Skapa ett konto

En jämförelse för att bevisa att det verkligen tål att jämföras.

Internetbaserat nätverk byggt på Cisco DNA.

 

 

Jämför Ciscos digitala nätverksarkitektur

Cisco

HPE

Huawei

Arista

Expand all

Innovationer

Spåra användarplats via BLE eller Wi-FiCisco CMX, med Virtual BLE Beacon och Hyperlocation, har stöd för spårning av BLE- och Wi-Fi-enheter med platsnoggrannhet upp till 1–2 m.BegränsningarHPE har begränsat stöd med Bluetooth i åtkomstpunkterna men saknar exakt Wi-Fi-baserad plats.
Cisco CMX, med Virtual BLE Beacon och Hyperlocation, har stöd för spårning av BLE- och Wi-Fi-enheter med platsnoggrannhet upp till 1–2 m.HPE har begränsat stöd med Bluetooth i åtkomstpunkterna men saknar exakt Wi-Fi-baserad plats.
Kommunicera med kunder på platsCisco CMX-lösningen erbjuder en bättre förståelse för hur användare interagerar med miljön så att företag kan fatta bättre beslut. HPE erbjuder BLE-plats i dess åtkomstpunkter, taggar och Meridian-program för att hitta sökvägar och engagera kunden.
Cisco CMX-lösningen erbjuder en bättre förståelse för hur användare interagerar med miljön så att företag kan fatta bättre beslut. HPE erbjuder BLE-plats i dess åtkomstpunkter, taggar och Meridian-program för att hitta sökvägar och engagera kunden.
Övervakning efter slutpunktstypCisco kan använda analyser för att övervaka beteenden med Stealthwatch och NetFlow och klassificera trafiken i nätverket och i dess utkant med TrustSec.HPE erbjuder BLE-plats i dess åtkomstpunkter, taggar och Meridian-program för att hitta sökvägar och engagera kunden.BegränsningariPCA erbjuds som ett alternativ, men har begränsat plattformsstöd och begränsad synlighet.
Cisco kan använda analyser för att övervaka beteenden med Stealthwatch och NetFlow och klassificera trafiken i nätverket och i dess utkant med TrustSec.HPE erbjuder BLE-plats i dess åtkomstpunkter, taggar och Meridian-program för att hitta sökvägar och engagera kunden.iPCA erbjuds som ett alternativ, men har begränsat plattformsstöd och begränsad synlighet.
Stöd för nya funktioner utan större uppgraderingarGenom integrering av anpassade ASIC:er, UADP och modularitet i åtkomstpunkter, erbjuder Cisco stöd för nya innovationer.BegränsningarInget stöd för modulära åtkomstpunkter. Växling av plattformar använder en anpassad AISC med begränsad utökningsbarhet.Inget aktuellt stöd för modulära åtkomstpunkter eller växlar.Inga trådlösa plattformar eller växlingsplattformar baseras på butikssålda chipkomponenter.
Genom integrering av anpassade ASIC:er, UADP och modularitet i åtkomstpunkter, erbjuder Cisco stöd för nya innovationer.Inget stöd för modulära åtkomstpunkter. Växling av plattformar använder en anpassad AISC med begränsad utökningsbarhet.Inget aktuellt stöd för modulära åtkomstpunkter eller växlar.Inga trådlösa plattformar eller växlingsplattformar baseras på butikssålda chipkomponenter.

Flexibilitet för nätverk och infrastruktur

Enhetlig principdistributionMed trådbundet och trådlöst nätverk samt WAN.HPE har ett annat gränssnitt för hantering.Begränsningar
Med trådbundet och trådlöst nätverk samt WAN.HPE har ett annat gränssnitt för hantering.
Åtgärdbara dataMed trådbundet och trådlöst nätverk samt WAN.BegränsningarBegränsningar
Med trådbundet och trådlöst nätverk samt WAN.
Maskininlärning
Bättre upplevelse för Apple-användareCisco och Apple samarbetar i syfte att tillhandahålla en bättre upplevelse för användare av Apple-enheter vid anslutning till ett Cisco-nätverk.BegränsningarFunktionalitet kan endast stödjas genom manuell QoS-prioritering och Wi-Fi-standarder. BegränsningarFunktionalitet kan endast stödas genom manuell QoS-prioritering (servicekvalitet).
Cisco och Apple samarbetar i syfte att tillhandahålla en bättre upplevelse för användare av Apple-enheter vid anslutning till ett Cisco-nätverk.Funktionalitet kan endast stödjas genom manuell QoS-prioritering och Wi-Fi-standarder. Funktionalitet kan endast stödas genom manuell QoS-prioritering (servicekvalitet).
Optimera trådlös användning under användningstopparFlexible Radio Assignment optimerar automatiskt nätverket, vilket förbättrar användarupplevelserna under oförutsedda tillfällen med hög densitet.BegränsningarHuawei stöder programvarubaserad radiokonfiguration i AP8030 men har inte stöd för dubbel 5-GHz-radio i åtkomstpunkterna.
Flexible Radio Assignment optimerar automatiskt nätverket, vilket förbättrar användarupplevelserna under oförutsedda tillfällen med hög densitet. Huawei stöder programvarubaserad radiokonfiguration i AP8030 men har inte stöd för dubbel 5-GHz-radio i åtkomstpunkterna.
Konsekventa prestanda för appar över nätverketEasyQoS-programmet erbjuder ett förenklat sätt att leverera heltäckande servicekvalitet.
EasyQoS-programmet erbjuder ett förenklat sätt att leverera heltäckande servicekvalitet.
Identifiera och ange funktioner för nya enheterCisco Auto Smartports identifierar dynamiskt enheter och konfigurerar portar baserat på enhetstyp.BegränsningarHPE kan identifiera och ange egenskaper för en åtkomstpunkt som ansluts till en HPE-switch men kan inte identifiera andra typer av enheter.
Cisco Auto Smartports identifierar dynamiskt enheter och konfigurerar portar baserat på enhetstyp.HPE kan identifiera och ange egenskaper för en åtkomstpunkt som ansluts till en HPE-switch men kan inte identifiera andra typer av enheter.
Motståndskraft för infrastrukturCisco erbjuder Persistent PoE och Fast PoE samt Universal PoE och ger redundans på flera nivåer genom Stackwise.HPE erbjuder grundläggande stöd för Poe/PoE+ (30 W). Ett begränsat antal växlar stöder dubbla kraftaggregat för 1:1-kraftförsörjningsredundans.Huawei har stöd för PoE, PoE+ och PoH (Power over HDMI; 95 W) på en enda S5700-plattform. Strömredundansen är 1:1 PoH (95 W) på en enda S5700-plattform.Arista-plattformarna erbjuder ingen PoE-support.
Cisco erbjuder Persistent PoE och Fast PoE samt Universal PoE och ger redundans på flera nivåer genom Stackwise.HPE erbjuder grundläggande stöd för Poe/PoE+ (30 W). Ett begränsat antal växlar stöder dubbla kraftaggregat för 1:1-kraftförsörjningsredundans.Huawei har stöd för PoE, PoE+ och PoH (Power over HDMI; 95 W) på en enda S5700-plattform. Strömredundansen är 1:1 PoH (95 W) på en enda S5700-plattform.Arista-plattformarna erbjuder ingen PoE-support.
Automation över WAN, WLAN, trådbundet nätverkPrime Infrastructure stöder trådbundna och trådlösa nätverk och kan centralt erbjuda WAN-sökvägar med IWAN. Få säkerhet, kryptering, programsynlighet och kontroll med APIC-EM och TrustSec.BegränsningarHPE använder SDN-styrenheter och Airwave för automatisk distribution av växlar och åtkomstpunkter. Det som saknas är möjligheten att hantera WAN-enheter i Airwave.
Prime Infrastructure stöder trådbundna och trådlösa nätverk och kan centralt erbjuda WAN-sökvägar med IWAN. Få säkerhet, kryptering, programsynlighet och kontroll med APIC-EM och TrustSec.HPE använder SDN-styrenheter och Airwave för automatisk distribution av växlar och åtkomstpunkter. Det som saknas är möjligheten att hantera WAN-enheter i Airwave.
Power-over-Ethernet (PoE)BegränsningarHPE har vissa UPOE-kapabla växlar men inte stöd för avancerade PoE-funktioner samtidigt. UPOE, Perpetual PoE och Fast PoE måste hanteras i separata instanser. BegränsningarHuawei har vissa UPOE-kapabla växlar men inte stöd för avancerade PoE-funktioner samtidigt. UPOE, Perpetual PoE och Fast PoE måste hanteras i separata instanser. BegränsningarArista har vissa UPOE-kapabla växlar men inte stöd för avancerade PoE-funktioner samtidigt. UPOE, Perpetual PoE och Fast PoE måste hanteras i separata instanser.
HPE har vissa UPOE-kapabla växlar men inte stöd för avancerade PoE-funktioner samtidigt. UPOE, Perpetual PoE och Fast PoE måste hanteras i separata instanser. Huawei har vissa UPOE-kapabla växlar men inte stöd för avancerade PoE-funktioner samtidigt. UPOE, Perpetual PoE och Fast PoE måste hanteras i separata instanser. Arista har vissa UPOE-kapabla växlar men inte stöd för avancerade PoE-funktioner samtidigt. UPOE, Perpetual PoE och Fast PoE måste hanteras i separata instanser.
Principdefinierad segmentering
Enhetsprofilering för detaljerad princip
Programvarubaserad korrigering
mGig i 48 portar
Ljud- och videobryggning

Säkerhet

Gruppanvändare och enheter för regelefterlevnadSoftware-Defined Access skapar logiska/virtuella grupper som tillåter att en säkerhetsprincip följer med användaren.VLAN-baserad.
Software-Defined Access skapar logiska/virtuella grupper som tillåter att en säkerhetsprincip följer med användaren.VLAN-baserad.
Användar- och programsegmenteringSoftware-Defined Access använder programvarubaserad segmentering för att hålla olika trafiktyper åtskilda.Undantagsbaserad.
Software-Defined Access använder programvarubaserad segmentering för att hålla olika trafiktyper åtskilda.Undantagsbaserad.
Identifiering av hot i krypterad trafikMed Ciscos infrastruktur och Stealthwatch kan organisationer analysera metadata och tillämpa AI för att erbjuda säkerhetsinsikter i realtid för krypterad trafik med en noggrannhet på 99,993 %.
Med Ciscos infrastruktur och Stealthwatch kan organisationer analysera metadata och tillämpa AI för att erbjuda säkerhetsinsikter i realtid för krypterad trafik med en noggrannhet på 99,993 %.
Identifiering av hot och skadlig programvara i krypterad trafikCiscos säkerhetslösningar – inklusive Stealthwatch, TrustSec, Identity Services Engine och Rapid Threat Containment – eliminerar hot i nätverket.BegränsningarHPE kräver nätverksavlastning.
Ciscos säkerhetslösningar – inklusive Stealthwatch, TrustSec, Identity Services Engine och Rapid Threat Containment – eliminerar hot i nätverket.HPE kräver nätverksavlastning.
Identifiera trådlös störning eller hotCisco Aironet-åtkomstpunkter använder CleanAir, Hyperlocation Module och Flexible Radio Assignment för att hitta och eliminera säkerhetshot och RF-störningar.HPE:s programvarubaserade lösning är mindre effektiv och söker inte igenom alla kanaler kontinuerligt.
Cisco Aironet-åtkomstpunkter använder CleanAir, Hyperlocation Module och Flexible Radio Assignment för att hitta och eliminera säkerhetshot och RF-störningar.HPE:s programvarubaserade lösning är mindre effektiv och söker inte igenom alla kanaler kontinuerligt.
Säkert och aktivt lärandeTalos intelligensströmmar stärker skyddet mot kända och framväxande hot.Genom förvärvet av Niara och integreringen i ClearPass kan HPE erbjuda maskininlärning för säkerhetsbehov.
Talos intelligensströmmar stärker skyddet mot kända och framväxande hot.Genom förvärvet av Niara och integreringen i ClearPass kan HPE erbjuda maskininlärning för säkerhetsbehov.
Betrodda systemDet finns en publicerad och verifierbar säker utvecklingslivscykel. Produkterna har starka fästpunkter, säker uppstart och körtidsförebyggande. Programvaran är digitalt signerad. Begränsningar
Det finns en publicerad och verifierbar säker utvecklingslivscykel. Produkterna har starka fästpunkter, säker uppstart och körtidsförebyggande. Programvaran är digitalt signerad.
Identifiering av distribuerade säkerhetsavvikelser
Arbetsflödesoptimering för incidentrespons

Programmerbarhet

On-boxanalyser
ASIC:s programmerbara supportpipelineBegränsningarHuaweis ENP2 är i en begränsad del av dess portfölj och har inte bevisats aktivera framtida funktioner.
Huaweis ENP2 är i en begränsad del av dess portfölj och har inte bevisats aktivera framtida funktioner.
Modellbaserade programmeringsfunktionerBegränsningar

Uppdaterad den 11 oktober 2017 baserat på offentliga uppgifter.

Jämför andra nätverkstekniker