Little Girl
Cisco Expo 2008

Opis predavanja

Cisco ASR 1000- nova generacija Cisco rutera
Cisco NAC Guest Access rešenje

Dragan Novaković

Biografija
Od 1997. do marta 2007. godine zaposlen u Računarskom centru Univerziteta u Beogradu, učestvovao u radu i razvoju Akademske mreže Srbije, radio na raznim projektima i kao instruktor u Regionalnoj Cisco Akademiji. U Cisco-u je od marta 2007. godine na poziciji sistem inženjera zaduženog za Public korisnike u Srbiji i Crnoj Gori.

Kratak opis prezentacija:
Cisco ASR 1000 - nova generacija Cisco rutera:
Ovom prezentacijom biće predstavljena nova serija Cisco ASR 100 rutera, opisane najvažnije karakteristike arhitekture, prikazane komponente, različiti modeli, opisane performanse i pozicioniranje, navedene prednosti ovog rešenja itd.

Cisco NAC Guest Access rešenje:
Ovom prezentacijom biće pokrivene najvažnije karakteristike Cisco NAC Guest rešenja, prikazane komponente, različite arhitekture, opisani protokoli koji se koriste, navedeni koji proizvodi podržavaju NAC, navedene prednosti ovog rešenja itd.


Cisco strategija za Data centre nove generacije- Nexus porodica svičeva
Maciej Bocian

Biografija
Maciej Bocian je konsultant sistem inženjer Cisco-a. Kao konsultant odgovoran je za sve Cisco-ve proizvode i tehnologije Data centara, i pokriva Centralnu i Istočnu Evropu. U svom angažovanju i radu fokusiran je na tehnologije za Data centre, posebno na optimizaciju aplikacija. U prošlosti je sedam godina radio za IBM, na dizajniranju i implementaciji rešenja za Data centre.

Kratak opis prezentacija:
Da bi povećali efikasnost Data centra, u snazi, hlađenju i uspešnom rukovanju, Cisco predstavlja novi koncept Unified Fabric, veoma brza, bez gubitka, Ethernet mreža u data centru. Koristeći veliku gustinu od 10Gbit, kao i novi Fibre Kanal preko Ethernet protokola, možemo povećati gustinu servera i u isto vreme smanjiti potoršnju energije kao glavne i operativne troskove. Sledeća generacija Data centra će biti fleksibilnija za rukovanje i koristiće manje uređaja kako bi obezbedila bolju funkicionalnost pri većim brzinama. Tokom prezentacije, obuhvatićemo i nove proizvode iz Cisco porodice: Nexus 7000 i Nexus-a 5000


Novosti u Cisco Carrier Ethernet arhitekturi
SP Video: Cisco rešenje za isporuku video sadržaja

Marko Vukadinović

Biografija
Marko Vukadinović je, u prethodnih 6 godina, imao priliku da radi na različitim IP/MPLS projektima vezanim za različite servis provajdere u regionu na pozicijama inženjera podrške i pre-sales inženjera. Januara 2007. godine se pridružio timu Cisco Srbija i zadužen je za vodeće service provider korisnike u Srbiji i Crnoj Gori. Specijalizacije su mu access i aggregation mreže, sa posebnim fokusom na implementacije vezane za service provider-e.


IronPort: I dalje vodeći u zaštiti aplikacija
Hrvoje Dogan

Biografija
Hrvoje Dogan je sistem inženjer za Istočnu Evropu i Rusiju u IronPort Systems, poslovnoj jedinici Cisco-a. Pre 15 godina započeo je karijeru u IT-u u akademskoj mreži, provodeći vreme u laboratoriji za istraživanje i razvoj raznih mrežnih operativnih sistema. Radio je i kao inženjer za podršku i prodaju kod distributera rešenja za IT sigurnost, dok se konačno nije pronašao u IronPortu. Hrvojevi stručni interesi uključuju sigurnost u IT-u, mreže i integraciju sistema.

Kratak opis prezentacija:
IronPort Systems, poslovna jedinica Cisco-a, tržišni je predvodnik u polju sigurnosti e-maila i Web-a. Ovo predavanje će predstaviti proizvode i tehnologiju, kao i približiti nove mogućnosti IronPort-ovih uređaja razvijenih u poslednjih 12 meseci. Uz demonstraciju uzivo, predavanje će se fokusirati na pitanja i odgovore iz prakse.


Novosti iz oblasti sigurnosti računarskih mreža
Philippe Roggeband

Biografija
Philippe Roggeband je diplomirao na Britanskom koledžu za nauku i tehnologiju u Londonu gde je studirao računarske nauke. Nakon diplomiranja 1980.godine, Philippe se pridružio Digital Equipment gde pomaže na mnogim projektima i inženjerskim grupama, i gde postaje Senior konsultant specijalizovan za Network Management u centralnom Digital centru. Philippe 1994. godine postaje Menadžer konsultant u Nomea Communications, gde je kasnije unapređen u Direktora marketinga i prodaje. Nakon sticanja iskustva u Nomea Communications by Dimension Data, prelazi u Cisco kao product menadžer za Cisco's NMS/OSS portfolio za Centralnu i Istočnu Evropu i za Afriku. Od 2005. je na poziciji product menadžera za Cisco Security proizvode za Evropu i Emerging Markets.

Kratak opis prezentacija:
Na sesiji ćemo ispitati najveću misao i brigu Security menadžera, uključujući malverzacije, zaštitu i prevenciju protiv gubitka podataka. Takođe ćemo diskutovati o mogućim pretnjama i opisati kako Cisco's Self- Defending Network se može iskoristiti za adekvatnu protekciju.


Carrier Ethernet- EVC, EOAM
Marek Moskal

Biografija
Marek Moskal se pridružio Cisco-u nakon što je diplomirao telekomunikacije 1998.godine. Od 1999. radio je van Poljske na projektima evropskih servis provajdera, nakon čega se vratio u Poljsku . U poslednjih nekoliko godina dizajnirao je, testirao i pomogao da se implementiraju core mreže kod većine poljskih servis provajdera. Trenutno radi kao konsultant sistem inženjer, specijalizovan za dizajn core mreža, tehnologije i proizvode.

Kratak opis prezentacija:
Ciljevi sesije su da detaljno predstave krucijane delove arhitekture nove generacije Cisco softvera koji je opremljen Carrier Ethernet opremom. Teme o kojima će se diskutovati su fleksibilnost servera, scalability, OAM sa novom CLI strukturom.


Integracija Cisco Unified Communication rešenja sa CRM- Demo
Goran Stevanović i Vladimir Marković, PSTech

Goran Stevanović
Biografija
Tehnički direktor u PSTechu. Formirao i vodio razvojne timove na mnogim projektima vezanim za Cisco Unified Communications tehnologije kao što su razvoj, testiranje i održavanje MeetingPlace, MeetingPlace Express, Cisco IP Communicator, Cisco Unified Personal Communicator aplikacija.

Vladimir Markovic
Biografija
Tim menadžer PSTech razvojnog tima i iskusni softver inženjer sa širokim opsegom znanja od različitih programskih jezika do dizajna i arhitekture kompleksnih sistema. Obimno iskustvo u razvoju modernih rešenja korišćenjem najnovijih tehnologija. Ekspert za razvoj java enteprise aplikacija (J2EE), CRM i Cisco Unified Communications.

Kratak opis prezentacija:
PStech već 4 godine zajedno sa Cisco timom iz Amerike radi na razvoju, testiranju i održavanju Cisco Unified Communications proizvoda. Kombinovanjem naše dokazane ekspertize na polju Unified Communications platforme sa SugarCRM funkcionalnostima obezbeđujemo efikasna rešenja i za najzahtevnije kompanije. Na ovom demu, pokazaćemo kako duboka integracija Unified Communications proizvoda sa SugarCRM-om doprinosi povećanju efikasnosti individualnih proizvoda i produktivnosti vašeg tima. Glavni fokus ove demo sesije biće integracija SugarCRM-a sa Cisco Contact Centrom Express i Cisco IP telefonijom pri čemu ćemo skrenuti pažnju na pozitivni uticaj ove integracije na rad marketinga, prodaje i korisničkogi servisa. Neke funkcionalnosti koje ćemo pokazati su:
- "Click to call" iz SugarCRM-a
- "Pop up" ekran sa podacima klijenta
- Pretraga klijenata na Cisco telefonu
- Identifikacija poziva na osnovu podataka o vašim klijentima iz CRM-a
- Beleženje svih dolaznih i odlaznih poziva u CRM i njihovo vezivanje za odgovarajuće klijente


Cisco Unified Communication novosti
Cisco WAAS rešenje - novosti

Aleksandar Vulović

Biografija
Aleksandar Vulović je sistem inženjer, zaposlen u Cisco Srbija zadnje tri godine. U proteklih 10 godina učestvovao je u implementaciji i dizajnu različitih Cisco rešenja. Trenutno je u Ciscu zadužen za rad sa enterprise korisnicima.

Kratak opis prezentacija:
Cisco Unified Communication novosti
Najnovija dostignuća iz oblasti objedinjenih komunikacija će biti predstavljena. Nova verzija Cisco Unified Communications 7.0 rešenja, objavljena septembra ove godine, donosi mnogo novina: veća integracija sa third-party rešenjima kao što su Microsoft Office Communicator i IBM Lotus Sametime, Application eXtension Platform (AXP) omogućava integraciju sa mrežnim servisima, Cisco Adaptive Security Appliance obezbeđuje nov način za povezivanje korisnika na mrežu IP telefonije, Cisco Telepresence je sada integrisan sa kontakt centar rešenjem, itd.

Cisco WAAS rešenje - novosti
Više od 2500 korisnika širom sveta uspešno primenjuje Cisco WAAS (Wide Area Application Service) tehnologiju za optimizaciju WAN saobraćaja u svojim poslovnim mrežama.Korisnicima se sada pruža mogućnost da imaju Windows server u filijali na samom WAAS uređaju. Na ovoj prezentaciji upoznaćemo vas i sa ostalim novinama kao što su: podrška za replikaciju između data centara, optimizaciju SSL i Live Video Streaming saobraćaja . Predstavićemo vam i demonstrirati Cisco WAAS Mobile rešenje, koje ubrzava prenos podataka za korisnike koji se VPN konekcijom preko interneta povezuju na svoju poslovnu mrežu.


Cisco IOS XR
Implementacija IP/MPLS mreze u 3GPP R4 arhitekturi

Đorđe Vulović

Biografija
Od 1997.godine se bavi računarskim mrežama. Od samog početka bio je upućen na Cisco opremu i u Računarskom centru Univerziteta u Beogradu, gde je učestvovao u razvoju Akademska mreže i istovremeno radio na drugim interesantim projektima. U sledećim stepenicama u karijeri -Prvo u Siemens-u a zatim i u Cisco-u, radi sa SP korisnicima i tehnologijama, i to prvenstveno u polju rešenja za mobilne operatere. CCIE #16582 za Routing&Switching od 2006. godine. Takođe je i u ulozi instruktora za CCNA i CCNP u okviru CNAP programa, koja mu je donela mnogo zadovoljstva prenoseći znanje o računarskim mrežama na nove generacije.


Integracija Cisco objedinjenih komunikacija i mobilnih mreža
Doživite moć digitalnih medija - Demo

Višnja Milovanović and Marius Holmsen

Biografija
Posle uspešno završene Cisco Sales Akademije u Amsterdamu, Višnja Milovanović se pridružila timu sistem inženjera u Beogradu u avgustu 2007. godine. Kao CCNP, CCDP i CCVP specijalizovala se za Voice i Video tehnologije i trenutno je zadužena za velika preduzeća i bankarski sektor u beogradskom timu Cisco-a.

Kratak opis prezentacija:
Integracija Cisco objedinjenih komunikacija i mobilnih mreža
Sesija pokriva mobilne funkcionalnosti Cisco Unified Communications sistema, uključujući dizajn i implementaciju Cisco Unified Mobility rešenja, dual-mode telefona i Cisco Unified Communicator rešenja. Ova tri sistema na siguran nacin obezbeđuju poslovne funkcionalnosti mobilnim korisnicima, kao sto su presence-enabled direktorijumi, vizuelna govorna pošta, poziv preko ofisa, tekstualne poruke, notifikacija i uključenje u konferenciju, single number reach i mnoge druge funkcionalnosti.

Cisco Digital Media System (DMS) - Demo
Sesija je posvećena demonstraciji Digital Media System rešenja. Biće prikazani različiti primeri konfiguracije i integracije sa drugim tehnologijama. Takodje, demonstriraćemo koliko je lako i zabavno upravljati ovim sistemom i održavati ga. Pored demonstracije rešenja, biće prezentovana iskustva koja smo stekli kod konkretnih korisnika, sa fokusom na tehnička rešenja i implementaciju.


Catalyst 6500 Virtual Switching System (VSS) dizajn i implementacija
Ivan Zaklanović

Biografija
Ivan Zaklanović je angažovan u kompaniji Cisco od početka 2004. godine kao sistem inženjer zadužen za SP korisnike u Srbiji, Crnoj Gori i Makedoniji. Kroz svoj rad učestvovao je na različitim projektima i na njima razvijao Cisco SP rešenja vezana za sledeće oblasti: IP/MPLS, Access/Aggregation, Core/Edge, Managed Services i SP Voice. Od avgusta 2006. godine nalazi se na mestu vođe inženjerskog tima u Cisco Srbija.

Kratak opis prezentacija:
Ovom prezentacijom biće pokrivene najvažnije karakteristike VSS (Virtual Switching System) rešenja na Catalyst 6500 seriji uređaja, sa ciljem boljeg razumevanja osnovnih delova ovakvog sistema (VSL, LMP, RRP, Virtual Switch Domain itd.), ali i različitih opcija dizajna koje omogućava ova funkcionalnost. Pored ovoga prezentacijom će biti obuhvaćena i sama implementacija kroz različite primere i preporuke iz prakse, kao i najnovije informacije vezane za podržane funkcionalnosti unutar Catalyst 6500 VSS sistema.


Cisco sigurnosna rešenja za nadgledanje mreža poslovnih korisnika
Tatjana Bošković

Biografija
Tatjana Bošković u kompaniji Cisco radi od avgusta 2006. kada je kao diplomirani inženjer elektrotehnike primljena na poziciju Associate System Engineer u okviru Cisco Sales Associate Program-a u Cisco Holandija. Nakon završenog programa, od avgusta 2007. godine radi na poziciji Sistem inženjera u okviru kompanije Cisco Srbija, na tehničkom usavršavanju Cisco partnera, kao i na projektima malih i srednjih preduzeća. Njena tehnička specijalizacija je sigurnost računarskih mreža

Kratak opis prezentacija:
Implementacija uređaja koji treba da dovedu do povećanja nivoa sigurnosti računarskih mreža jeste potrebna, ali ne i dovoljna ukloliko se ti uređaji ne iskoriste na najbolji način i administratoru mreže ne daju odgovor šta se zapravo dešava u mreži - npr. da li bio pokušaj napada ili ne. Nakon opšteg pregleda alata za osnovni monitoring mreže, sesija će se fokusirati na detaljni prikaz mogućnosti i karakteristika CS-Manager i CS-MARS (Cisco Security Monitoring, Analysis and Response System) i na njihovu integraciju, dajući primere kako iskoristiti ove Cisco alate u cilju poboljšanja sigurnosti računarskih mreža poslovnih korisnika i povećanja produktivnosti administratora mreže.


Connected Life, the Linksys/Cisco Vision
Andrej Petreski

Biografija
Andrej Petreski je predstavnik Regional Channel Account Manager za Linksys i zadužen je za Adriatic region i Bugarsku. Andrej ima obrazovanje iz marketinga, tačnije Business Administrator u Marketingu sa Univerziteta u Šefildu, a trenutno završava MBA studije na istom Univerzitetu. Karijeru je započeo kao Product Manager za Linksys i Cisco System u najvećem IT distributeru u Makedoniji, sticajući znanje i iskustvo podjednako u prodaji i tehničkoj podršci za Cisco i Linksys proizvode i rešenja. On, kao Product Mananger, angažovan je od strane Linksys-a kao Channel Account Manager zadužen za Adriatic region. Nakon godinu i po na ovoj poziciji, njegovo zaduženje je prošireno i na Bugarsku.

Kratak opis prezentacija:
Ova prezentacija će dati opis vizije Cisco-a i Linksys-a za Buducnosti Povezane Kuce i što znači i za same korisnike ukoliko oni koriste Linksys/Cisco opremu. Prezentacija će opisati trenutna rešenja koji postoje i daće uvid u ono što može da se očekuje u budućnosti za jednu kucu. Fokus će biti postavljen na to kako umreženje pomaže da se život pojednostavi, i kako tehnologije i proizvode koje Linksys/Cisco nude, ovo omogućuju.


Cisco Unified Application Engine- nova vrednost za Cisco objedinjene komunikacije
Mariusz Ostrowski

Biografija
Mariusz Ostrowski je konsultatnt sistem inženjer u Cisco-u. Za Cisco radi osam godina i to vreme je proveo radeći sa korisnicima u Poljskoj i Centralnoj i Istočnoj Evropi na njihovim projektima, koji uključuju integraciju podataka, glasa i video signala u jedinstvene konvergovane IP mreže. Specijalista je za Objedinjene komunikacije, od kojih je TelePresence najnovije i najinovativnije rešenje.

Kratak opis prezentacija:
Početni talas prihvatanja pretvaranja glasa i podataka, kao što je Cisco-ova IP telefonija, vođen je pre svega razlozima umanjenja troškova. Opšte je uverenje među analitičarima u industiji da je daleko veći povraćaj investicije (ROI) u razvijanju aplikacija na osnovu ovakve platforme pretvaranja glasa i podataka. Cisco Unified Applications Engine (CUAE) može pomoći u poslu, obezbeđivanjem fleksibilne i lako nadogradive platforme koja omogućuje građenje jedne takve kompletne aplikacije. CUAE obezbeđuje lako nadogradiv okvir koji sažima veliku raznovrsnost telefonskih protokola, na osnovu kojeg se lako moze nadograditi aplikacija od strane Cisco korisnika i partnera. Tokom ove sesije zelimo da predstavimo Cisco Unified Applications Engine (CUAE), opisujući njegovu arhitekturu kao i da vam pomognemo da shvatite kako njenim korišćenjem možete razviti sopstvenu aplikaciju koja će se integrisati u Cisco-ov ujedinjeni sistem komunikacije.


Arhitektura Cisco rutera - Cisco ASR1000 Architecture- prvi deo
Arhitektura Cisco rutera - Cisco 7600 Architecture- drugi deo
Architecture of Single CPU Routers

Aleksandar Vidaković

Biografija
Escalation inženjer u Cisco TAC-u, specijalizovan za router podršku i IOS arhitekturu. Pridružio se Cisco-u 1999. godine. Poseduje CCIE 5697 Routing i Switching-. Dipolomirao na Univerzitetu u Novom Sadu

Kratak opis prezentacija:
Svaka prezentacija će biti praćena preko routera, sa objašnjenjem arhitekture pojedinačnih koraka i relevantnih CLI komandi.


Cisco rešenja za nadzor i upravljanje u SP mrežama
Dirk Anteunis

Biografija
Dirk Anteunis je diplomirani inženjer računarskih nauka sa Katholieke Univerziteta Leuven u Belgijii. Ima više od 25 godina iskustva u softverskoj industriji sa izrazitim interesom u border zones. On je bio anagažovan u još uvek nespojenim telekomunikacijskim mrežama kao i tradicionalnim data mrežama (X.25, DECnet i IP) i takođe ima znatno iskustvo sa application-layer networking. On je ključna osoba kod Cisco Systems-a za pitanja od strane klijenata iz novih emerging tržišta kao i kod njegovih kolega o održavanju mreža i operativnih sistema za podršku. Dirk je radio u Oracle-u dve i po godine kao tehnicki director. U DIGITAL Equipment-u je radio na različitim poziciajama vezanim za komunikacijusku industriju. Dizajnirao je i implementirao Network Mangment i Operation Support Systems za telekomunikacione servis provajdere. Takođe je dizajnirao, razvio i uspostavio e-mail gateway softever.


Rešenje Server Farm Housing servisa Telekoma Srbija
Irina Ercegović , MDS

Biografija
Izvršni direktor za konsalting i razvoj u firmi MDS informatički inženjering. Jedanaest godina iskustava u dizajniranju, implementaciji i projektovanju računarskih mreža. Poseduje CCIE Routing i Switching i CCIE Security sertifikate. Trenutno radi na projektima iz oblasti servis provajding mreža i mrežne infrastrukture Data centara

Kratak opis prezentacija:
Server Farm Housing servis Telekoma Srbija korisnicima servisa pruža mrežnu infrastrukturu koja obezbeđuje performanse, dostupnost, skalabilnost i bezbednost koji se zahtevaju u savremenim Data centrima. Za pružanje ovog servisa u mreži Telekoma Srbija je implementiran Data centar čija je mrežna infrastruktura bazirana na MPLS VPN tehnologiji koja obezbeđuje potpuno razdvajanje saobraćaja različitih korisnika servisa. Koncentratori na koje se povezuju serveri korisnika poseduju application control engine i firewall servisne module, koji podržavaju virtuelizaciju i omogućavaju da se svakom korisniku dodeli poseban ACE i firewall sistem. Data centar je implementiran na dve lokacije Telekoma Srbija, koji je i najbolji pokazatelj kvaliteta Server Farm Housing servisa.


Mobile Unified Communications
Goran Josivljević , Siemens IT Solutions and Services d.o.o.

Biografija
Od 1997. godine u toku studija elektrotehnike na Beogradskom Univerzitetu radio na uvođenju prvih NMT sistema mobilne telefonije da bi nakon završetka radio na GSM, 3G, CDMA i WLL IP core sistemima. Cisco routing, switching, wireless i voice tehnologijama bavi se 5 godina.

Kratak opis prezentacija:
Unified Communications na mobilnim uređajima predstavlja nešto novo i omogućava potpunu implemetaciju voice aplikacija i servisa na mobilnim uređajima za potrebe poslovnog okruzenja. Prezentacijom će biti predstavljena integracija Cisco Unified Communications rešenja i aplikacija sa Blackberry mobilnim uređajima i mrežama mobilnih operatera.


Primena Cisco kontakt centra Express
Milan Ninić, Pexim

Biografija
Milan Ninić diplomirao je na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu na odseku za telekomunijacije. Pokazivao je interesovanje za telekomunikacione mreže zasnovane na Cisco tehnologijama, kao i za Voice over IP tehnologiju i sisteme IP telefonije. Tokom dvogodišnjeg rada u kompaniji Pexim stekao je iskustvo u radu sa Cisco-vim rešenjiama ujedinjenih komunikacija (Cisco Unified Communication Solutions) učestvujući na velikom broju projekata na teritoriji Srbije, Makedonije i Bosne i Hercegovine. Aktivno učestvuje na održavanju i optimizaciji implementiranih sistema, pre-sales aktivnostima kao i u procesu edukacije korisnika. U prethodnom periodu stekao je sertifikate Cisco IP Telephony Design Specialist, IP Contact Center Express Implementation Specialist i Cisco Foundation Express Field Specilalist, a kao prioritetni cilj izdvaja sticanje CCIE Voice sertifikata.

Kratak opis prezentacija:
Ova prezentacija ima za cilj da se korisnicima predstavi Cisco Unified Contact Center Express Edition, rešenje koje integriše ACD (Automatic Call Distributuin) i IVR (Interactive Voice Response) funkcionalnosti, da ih upozna sa komponentama ovog sistema, načinima integracije u postojeću infrastrukturu kompanije, njegovim funkcionalnostima i primenama u savremenom poslovanju, naročito u bankarskom sektoru. Na praktičnim primerima predstaviće se načini na koje UCCX može pomoći kompanijama orijentisanim na interakciju sa korisnicima. Kako većina kontakt centara ima potrebu da se pozivi snimaju i određeno vreme čuvaju u arhivi, u okviru prezentacije predstaviće se i aplikacija za snimanje poziva CallREC firme ZOOM iz Praga. ZOOM je Cisco partner za razvoj novih tehnologija tako da je CallREC u potpunosti kompatibilna sa Cisco Unified Communication Manager sistemom i Unified Contact Center Express aplikacijom. Na kraju, biće reči o trenutnoj primeni i eventualnim proširenjima UCCX sistema u kompaniji Pexim.


Prva pametna zgrada na Balkanu
Dejan Dragić i Vladimir Petrović, SAGA

Biografija
Dejan Dragić diplomirao je na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu smer Telekomunikacije. (1996/2002). Zaposlen je u Sagi od 2003. godine na Cisco programu za Enterprise rešenja. U Sagi je na poziciji Senior System Engineer. Radio je i bio project manager na mnogobrojnim projektima za kompanije kao što su: Philip Moriss, First Data, Coca Cola CCHBC, RNP, KPMG, EFG Banka, Sunoko Nordzucker, UBS, Mali Kolektiv, EuroPen, Poreska Uprava Srbije, Gradska Skupština, Ministarstvo Finansija itd. Specijalizovan u Cisco Voice tehnologijama, poseduje CCNP, CCDP, CCIP, CCVP i druge sertifikate i specijalizacije.

Vladimir Petrović je diplomirao na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu 2002. godine na smeru za telekomunikacije. Iste godine se zaposlio u privatnoj kablovskoj televiziji, a kasnije prelazi u Pupin Telekom Datakom i radi na poslovima kablovkse televizije, Frame Relay i MAN mreže Telekoma Srbije. Od juna 2007. prelazi u Sagu na poslove sistem inženjera u Enterprise sektoru. Trenutni status u Sagi Senior System Engineer. Specijalizovan u Cisco Security tehnologijama, poseduje CCNP i CCSP sertifikate.

Kratak opis prezentacija:
Nakon ove prezentacije, biće vam jasno da u Srbiji postoji zgrada u kojoj su sve stvari "žive". Zidovi koji govore, greju ili hlade, puštaju vašu omiljenu muziku proučavajući vaše navike i vaše sklonosti. Svetlo koje samo prilagođava osvetljenje, prozori koji se sami otvaraju ili zatvaraju u zavisnosti od spoljašnjih prilika. Liftovi koji prepoznaju vaša lica ili govor i vode vas tačno do željenog odredišta. Podešavanje parametara u stanu koje je moguće izvesti i udaljeno, putem SMS-a, EMAIL-a ili telefonskim pozivom. Cisco IP telefoni u svim prostorijama, Cisco Wireless IP telefoni koji se mogu koristiti u okviru celog objekata, Voice Mail za sve korisnike, Video IP interfoni na kontrolnim tačkama. IP televizija integrisana sa sistemom video nadzora prilagođena korisničkim potrebama. Veliki Color Touch Panel sa ucrtanom skicom kontrolisanog objekta, kao centralni komandni sistem i bežični daljinski upravljač za svakog korisnika kojim se udaljeno mogu podesiti svi parametri vezani za definisani prostor i sa kojim se mogu integrisati svi elektronski uređaji, samo su neki od servisa koje nudi pametna zgrada. Vođeni principima Cisco Intelligent Information Network (IIN) dizajna, koristeći vrf - lite tehnologiju, primenom IPS/IDS firewall servisa kreirana je moderna, totalno redundantna i skalabilna mrežna infrastruktura koja će još dugo predstavljati sam vrh Cisco tehnologije.


Cisco rešenje za savremene komunikacije u mreži Elektordistribucije Beograd
Igor Knežević, Telefonija

Biografija
U Telefoniji je od avgusta 2004. Prošao je širok spektar tehnologija i radio sa velikim brojem vendora od Ericsson TDM based centrala, Keymile pristupnih i transportnih mreža, do računarskih mreža. Do skoro je radio kao inženjer tehničke podrške i kao CCNP i advanced R&S field specialist učestvovao u raznim projektima gde je bila upošljena Cisco oprema. Trenutno radi kao project manager na poslovima vezanim za Cisco.

Kratak opis prezentacija:
U prezentaciji će biti opisano Cisco rešenje za unapređenje mrežne infrastrukture, fazni prelazak sa postojećeg sistema TDM Ericsson centrala na IP telefoniju, funkcionalno iskorišćenje metro-optičke infrastrukture i integracija raznih transportnih tehnologija u mreži EDB-a. Biće predstavljeno i MPLS rešenje kao i neke security funkcionalnosti u core delu mreže koja na sebe vezuje 14 nezavisnih organizacionih jedinica u jedinstvenu mrežu.


Dizajn WLAN mreza za prenos glasa
Piotr Chomczyk

Biografija
Piotr Chomczyk je tehnički konsultant u Cisco-u. Za nepunih 10 godina učestvovao je u projektovanju, implementaciji i održavanju razlicith IT sistema, uglavnom za Javni sektor. Poslednjih godina spacijalizaovao se za bežične tehnologije. Piotr poseduje brojne certifikate, medju kojima su i CCIE i CWNA.

Kratak opis prezentacija:
Pretvaranje glasa i podataka se širi. Niko više nije iznenađen cinjenicom da mreža može preneti različite medijske aplikacije. Bežični prenos je deo toga- moderna bežična infrastruktura omogućava integraciju multimedia. Mada je jos uvek potreban odgovorajući plan za postizanje odlicnih korisničkih rezultata. Tokom ove sesije razmatraće se osnove VoWLAN, principe QoS i upustva za planiranje uspešne implementacije bežičnog prenosa multimedija.


Cisco End-To-End WiMax rešenje
Peter Gaspar

Biografija
Pre Cisco-a, kom se pridružio u januaru 2007. godine, radio je za mobilne operatere i servis provajdere u Slovačkoj i Austriji. Od 2003. fokusiran je na IP servise i infrastrukturu za mobilne operatere. U Cisco-u je na poziciji konsultant sistem inženjer za mobilne tehnologije(mSEF, ITP, MPLS Core, RAN aggregation) i WiMax u Centralnoj Evropi.

Kratak opis prezentacija:
Predstavićemo šta je potrebno za postavljanje WiMax operatora. Proćićemo kroz sve blokove koji su potrebni za izgradnju end-to-end WiMax mreže, uključujući radio opremu, prenosnu mrežu i dostupne sevise. Sve zajedno sa Cisco komponentama koje su napravljene za uspešan početak i širenje mreze.


Budite konkurentni, SP poslovni servisi
Aleksandar Stepančev

Biografija
Aleksandar Stepančev je diplomirani inženjer elektrotehnike, na smeru telekomunikacije i elektronika. Ima preko 15 godina radnog iskustva u IT industriji u inzenjerskim, razvojnim, konsultantskim i rukovodecim pozicijama u Braca Karic Sistem, Unibros Steel Co. Ltd, Cyprus, Glory Technology, Cyprus, Saga d.o.o, Direct Group, a trenutno je zaaposlen u Cisco Systems Inc. kao SP Channel Account Manager. Poseduje sertifikate iz: Cisco, Microsoft, HP, ISO 9000

Kratak opis prezentacija:
Prezentacija "Budite konkurentni, SP poslovni servisi" obuhvata opis najnovijih stremljenja SP-ova na polju ponude biznis servisa. Prezentacija će odgovoriti na pitanja šta novi biznis servisi donose kranjem korisniku kako tehnološki tako i u poslovnom smislu, odnosno kako poslovni servisi obezbeđuju stabilnost poslovanja povećanja konkurentnosti i samim tim uspešnosti kompanije.


Moć kapitala
Vaso Januzović

Biografija
Vaso Januzovićje već 8 godina u Cisco-u i pmože raličitim odeljenjima unutar Cisco-a kao finasijski menadžer. Od nedavno je zadužen za Kazakhastan i Ukrajinu, pored Srbije, Hrvatske, Bosne i Makedonije.

Kratak opis prezentacija:
Moć kapitala i novca nikad nisu bili tako često pominjani kao ovih dana. Vidimo kako današnja svetska finasijska vrednost novca i kapitala je potrebna za pokretnje radnji u trenutnoj ekonomskoj oluji.


Cico Unified Contact Center Express- novosti
Mario Gianni

Biografija
Mario Gianni je konsultant sistem inženjer u Cisco-u već 8 godina. Njegov glavni fokus su rešenja za Contact Centar. Radio je za EMEA tim 6 godina, a nakon toga je radio u konsultantskom timu Emerging Market Advanced Technology. Mario je bio uključen u sve raspodele Contact Centara širom Evrope i u zemljama Emerging Market-a. Ekspert je u oblastima Unified Contact Center Express, Enterprise i Hosted kao i Customer Voice Portal, IP-IVR, Outbound i Multi-Channel.

Kratak opis prezentacija:
Ova sesija će predstaviti tehničke novine Cisco Unified Contact Center Express-a 7.0. On omogućava bolji pregled najnovijih dostignuća i funkcionalnosti uključujući:
-Cisco Agent Desktop Presence Integration
-Cisco Agent Desktop E-Mail Routing
-CAD and CSD Enhancements


Kako najbrže i najlakše do Evropskih fondova za projekte?
Jan Dröge, Schuman Associates

Biografija
Jan Dröge je partner u Schuman Associates. Preko 10 godina je pomagao klijentima u razvoju strategija i građenja imidža u Briselu. Tokom godina imao je uvid u finasiranje Evropskih fondova i pomogao je mnogim organizacijama pri strategiji podnošenja ponuda. Od 2008. godine pomaže Strategic Funding and Government Advocacy group of Cisco u pozicioniranju u projektima Evropskih fondacija. On je takođe predavač na European Training Institute i vodi nove kurseve za vladin i privatan sektor.

Kratak opis prezentacija:
Na prezentaciji ćemo imati pregled Evropskih fondacija za Srbiju i Crnu Goru, i zašto su fondacije veoma važne za Cisco i njegove partnere. I kako se najbolje pozicionirati kako bi imali bolji pristup fondacijama.


Moderan pristup monitoringu performansi kroz Cisco IOS
Slawomir Bialas

Biografija
Slawomir Bialas se pridružio Fluk Networks 2006. godine kao Area Sales Manager odgovoran za radne operacije u Centralnoj i Istočnoj Evropi. Poseduje znanje i iskustvo u telekomunikacijama, žičnim i bežičnim. Bio je uključen u mnoge projekte u Istočno-Evropskom regionu u okviru Motorole i 3Com Corporations.

Kratak opis prezentacija:
Da li znate koliko funkcionalnosti i mogućnosti ima Cisco IOS? Koje od njih Vaša kompanije koristi? Netflow? IPSLA? PfR? NBAR? Ovo su samo neke, ali mogu Vašu mrežu da pomere u drugu dimenziju. Postoji mnogo rešenja koja su bazirana na netflow-u. Mnogi od njih pridodaju i sumiraju tokove pre nego što zahtevate. Mi to ne radimo. Zato smo mi, kao Cisco-v tehnološki partner, zajedno razvili PfR Manager.


Cisco rešenje za udaljene lokacije- Empowered Branch
Cisco rešenje za IP video nadzor

Denis Zotov

Biografija
Denis Zotov je product manager u Access Routing Technology Group odgovoran za Centralnu i Istočnu Evropu, Rusiju i CIS zemlje. Bio je u Cisco-u oko 4 godine što mu je proširilo znanje iz oblasti arhitekture i rešenja Cisco ISR routera i upravljanje servisima.. Denis ima preko 13 godina iskustva u IT industriji sa posebnim fokusom na mreže i upravljanje projektima. Radio je u raličitim kompanijama u SAD i Poljskoj. Diplomirao je ekonomiju na zajedničkom programu Varšavskog i Colubia univerziteta.

Empowered Branch:
U ovoj sesiji fokusiraćemo se na inovacije u oblasti mreža baziranim na Cisco ISR platformama. Obuhvatićemo i novu seriju 800 ISRs, Application Extension Platform (AXP), Video Surveillance modules, Network Capacity Extension, CUCME 7.0 i druge ISR UC inovacije.

Cisco rešenje za IP Video nadzor:
U ovoj sesiji ćemo prezentovati rešenja Cisco IP Video nadzora kao i Cisco Video Surveillance Manager i rešenja baziranja na ISR routerima.


Vizuelni Data Centar
Dejan Živanović

Biografija
Dejan Živanović je EMC Technical Account Manager Enterprise & Sr. Technology konsultant za EE region, radno iskustvo od 12 godina u IT industriji, preko 4 godine u EMC-ju . Učestvovao je na mnogobrojnim projektima kako u Srbiji tako i u zemljama Adriatic regiona i Istočne Evrope, specijalista za EMC Storage platforme (Symmetrix, Clariion, Centera, Celerra), Business Continuity/Disaster Recovery i Storage Infrastructure Softver (Invista, Recover Point).

Kratak opis prezentacija:
Virtualizacija predstvalja glavnu temu današnjice, ali tipovi rada su se promenili u zadnjih nekoliko godina. U pogledu sva četri ključna elementa virtuelizije, možemo videti sličnosti befita- manji troškovi, poboljšati dostupnost, fleksibilnost i odgovornost prema migraciji i snadbevanjem. Zato EMC ima sve tehnologije vizuelizacije, i u poziciji su da pomognu korisniku da naparve pravi izbor jer imaju kompletnu ponudu.


Sigurnosna rešenja za Data centre
Christopher Paggen

Biografija
Chiropher Paggen je veteran u Cisco-u već 12 godina. Kao tehnički konslutant, bio je na raznim pozicijama. Njegova ključna uloga je u dizajnu aplikacije Cisco web firewall. Poseduje nekoliko US patenata u polju zaštite. Autor je knjige "LAN Switch Security: šta hakeri znaju o swtche-vima".

Kratak opis prezentacija:
Web aplikacija koristi Cross-Site Scripting, SQL Injection ill Cross-Site Request Forgeries . Ova sesija objašnjava nekoliko web napada i pokazuje kako se najefektivnije odbraniti.


Partneri

Srebrni partneri

powered

Bronzani partneri

powered

Tehnološki partneri

Sponzor konferencije

Green partner

Medijski partneri

© 1992-2007 Cisco Systems, Inc. All rights reserved. Terms and Conditions | Privacy Statement | Cookie Policy | Trademarks of Cisco Systems, Inc.