Cisco Data Center Day

Spoštovani,

tehnologije podatkovnih centrov se spreminjajo kot že dolgo ne. Razvijalci so nam natrosili cel kup novih tehnologij. Kako se znajti med njimi? Katere so primerne za naše podjetje in kariero zaposlenih?

Z znanjem in uvajanjem novih tehnologij pomagamo pri spremembah v podjetjih. To pa pripomore k znižanju stroškov poslovanja in optimizaciji poslovnih procesov. Zato je spremljanje najnovejših trendov na področju informatike tako zelo pomembno. Pomembno za preživetje in razvoj podjetja. In hitrost prilagajanja je zelo pomembna.

Zato vas vabimo, da se udeležite enodnevne konference, kjer bomo predstavili najnovejše trende in rešitve na področju infrastrukture. Predstavili vam bomo vsebine s področja podatkovnih centrov. Konferenca bo 12. februarja 2015 v hotelu Four Points by Sheraton Hotel Mons v Ljubljani. Prisotni bodo vrhunski predavatelji celotne regije in slovenski strokovnjaki s področja Cisco tehnologij.

Skupaj z našimi partnerji vam bomo na voljo za strokovna vprašanja, pogovor, prav tako pa bomo imeli čas za neformalno druženje.

Vabimo vas, da si pozorno preberete program konference, izberete predavanja, ki so zanimiva za vaše poslovanje in se nam pridružite na Cisco Data Center Day konferenci.

Veselimo se srečanja z vami. Prijavite se na dogodek tukaj

Silvo Lipovšek
Sistemski inženir

Agenda

Četrtek 12. februar 2015

8:30 – 09:00 Registracija
9:00 – 10:00 Philipp Putz (Cisco, Manager Product Sales Specialist) in Andrej Kašnik (CEE MC Datacenter Solution Spec)
10:00 – 10:25 Robert Turnšek – Začnimo sodelovati: Povezava med Cisco ACI in Microsoft SCVMM & Azure Pack – NIL (S)
10:25 – 10:50 Zoran Brinšek in Marko Rahne – Najboljše prakse uvajanja UCS v obstoječa okolja – S&T (S)
10:50 – 11:15 Jakob Korenč – Data center Telekoma Slovenije - Telekom Slovenije (S)
11:15 – 11:45 Odmor
11:45 – 12:45 Ulrich Hamm (E): Naslov:Podatkovni center definiran s politikami (Policy defined Data Center with Application Centric Infrastructure (ACI)(E). Opis: V prvem delu predstavitve bomo predstavili ACI krmilnik (APIC). V drugem delu pa bomo predstavili komponente in kako te komponente delujejo med sebo (Model politik, Aplikativne profile, End-Point-Group, pogodbe). Na koncu pa bomo demonstrirali delovanje APIC krmilnika. Martina Herceg Jungić (E,B): Naslov: Zakaj je Cisco UCS tako uspešen? Opis: UCS je zelo uspeše na trgu. Razlogi so tehnične in poslovne narave. V predstavitvi bomo govorili bolj o poslovnih razlogih za uspešnost UCS-a. O razlogih zaradi katerih v podjetjih izberejo UCS strežnike. Boštjan Fele: Naslov: NXAPI in Python – ukazna vrstica po novem. Opis: Python je preprosto učinkovit programski jezik, ki v povezavi s programskim vmesnikom omogoča, da v ukazni vrstici naredimo stvari, ki si jih prej nismo upali niti zamisliti in da lahko stikalo upravljamo iz naših programov ali pa iz aplikacij direktno. Predstavitev bo predstavila kako začeti pot do programabilnosti Nexus stikal.
12:45 – 13:45 Kosilo
13:45 – 14:45 Ulrich Hamm (E): Naslov: Avtomatizacija v DC - UCS Director. Opis: Glavni del predstavitve bo zavzemala demonstracija delovanja UCS DIrector-ja. Najprej pa bo bekaj besed namenjenih predstavitvi UCS Director-ja, kot enostavne rešitve za IaaS. Josip Zimet (E,B): Naslov: Cisco InterCloud Fabric – kako narediti hibridni oblak z uporabo več javnih oblakov Opis: S predstavitvijo usmerjevalnika je CIsco povezal mreže, ki jih nismo mogli povezati med seboj. ICF poskuša narediti enako za povezavo med oblaki različnih ponudnikov - usmerjevalnik oblakov. Predstavili bomo kako ICF deluje in oblake katerih ponudnikov lahko uporabimo že danes. http://blogs.cisco.com/datacenter/has-hybrid-cloud-arrived-part-2-cisco-intercloud-makes-hybrid-cloud-real (E) Silvo Lipovšek: Naslov: Novi dizajn podatkovnega centra z Nexus 9000 stikali. Opis:Nexus 9000 prinaša vse kar prinaša Nexus 5000 in še več. Kako to vpliva na dizajn podatkovnega centra? Poskušali bomo predstaviti trend in kaj lahko že danes uporabimo v dizajnu.
14:45 – 15:45 Joy Aboim (E): Naslov: Cisco and the OpenStack Opis: Med trendi, ki bodo po mnenju analitikov prevladovali v podatkovnih centrih v letu 2015 sta Odprta Koda in DevOps. Predstavili bomo kako Cisco sodeluje z Odprtokodno skupnostjo in kako prispeva v odprto kodo na področju OpenStack-a. Najprej bomo predstavili kaj ej OpenStack in na katerih področjih Cisco sodeluje. Kot konkeretn primer uporabe OpenStack-a bo predstavljena uporaba OpenStack-a v Cisco Webex rešitvi. Philip Stoychev (E): Naslov: UCS Mini: Rezinski strežniki za podatkovni center običajne velikosti. Opis: Cisco UCS Mini ima vse kar ima večji brat, samo malo manjši je. Ali je to vsa razlika? Predstavili bomo tehnične podrobnosti in dizajn podaktovnega centra z uporabo UCS Mini šasije. Marian Klas (E): Naslov: Integracija Cisco UCS in Cisco ACI Opis: Predstavili bomo kako se strežniki UCS integrirajo z ACI okoljem. Predstavljena bo integracija virtualnega in strojnega (bare metal) okolja v ACI. Predstavljen bo fazni pristop k integraciji in predstavljeni bodo primeri integracije.
15:45 – 16:00 Zaključek

 

Legenda

  ACI in avtomatizacija
  UCS
  Nexus track
E Predstavitve so v angleščini
S Predstavitev sponzorjev/partnerjev
B Poslovno predavanje

Four Points by Sheraton Ljubljana Mons

Pot za Brdom 4
1000 Ljubljana
Slovenia