Razstavni prostori

Laboratorij za telekomunikacije, Fakulteta za Elektrotehniko Univerze v Ljubljani

Cisco omrežna akademija pod okriljem matičnega podjetja Cisco predstavlja alternativni pristop k osvajanju znanj iz omrežnih tehnologij. Zasnovana je na akademskemu načinu usposabljanja, kar pomeni, da tečaji trajajo daljše obdobje in so manj zgoščeni (npr. CCNA enkrat tedensko po 4 ure, 2 šolska semestra). Akademija je tako najbolj primerna za integracijo v šolski sistem ali pa dodatno usposabljanje ob študiju ali delu. LTFE v različnih vlogah povezuje več kot 10 po celotni Sloveniji razpršenih lokalnih akademij ter skrbi za izobraževanje novih inštruktorjev. Le te samostojno ponujajo izobraževanja na različnih nivojih (IT Essentials, Linux, CCNA, CCNA Security in CCNP). Posebnost akademije so odlično e-izobraževalno okolje (vsebine, izpiti, organizacija razreda), delo na pravi opremi in virtualni simulator omrežja Packet Tracer. V LTFE ekipo inštruktorjev redno vključujemo najboljše študente, ki jim skozi mentorirano delo omogočimo dragocene predavateljske izkušnje. Ti se po končanem študiju v veliki večini zaposlijo pri Cisco izobraževalnih partnerjih, kar dodatno potrjuje uspešnost celotnega projekta Cisco omrežne akademije.

Na razstavnem prostoru bo prisoten:
dr. Tine Stegel, vodja LTFE Cisco akademije (ATC, ITC, CA)

 

IBM / Sfera IT

Integrirana rešitev VersaStack, ki sta jo skupno razvila IBM in CISCO, je zgrajena tako, da omogoča zelo hitro implementacijo standardnih komponent, kot so diskovna polja IBM, strežniki UCS, mrežna oprema CISCO, ter skupni nadzor z enega mesta. Nakup prave konfiguracije, sama implementacija in upravljanje z njo je za IT oddelke neizmerno enostavnejša v primerjavi s konvencionalnim načinom. Poudarki predstavitve bodo sledeči:

Sporočilo: VersaStack pomaga pri pospešenem uvajanju infrastrukturnih sprememb v podatkovnih centrih in s tem omogoča večjo učinkovitost pri upravljanju z informacijami in viri v vrvežu nepredvidljivih poslovnih sprememb

Na razstavnem prostoru bodo prisotni:

 

RRC BT d.o.o.

Cisco Meraki portfelj omrežnih naprav je centralno upravljan preko oblaka. Številne napredne in nepogrešljive funkcionalnosti, enostavnost upravljanja arhitekture preko prijaznega in intuitivnega vmesnika vam omogočajo, da vaše poslovne probleme rešite hitro in učinkovito, po drugi strani pa znižate stroške upravljanja in posledično celotne stroške lastništva opreme (TCO).

Na razstavnem prostoru bodo prisotni:

 

RRC BT d.o.o. skupaj z Microsoft Slovenija

Cisco Intercloud Fabric for Business je inovativna rešitev, ki med seboj povezuje do sedaj nepovezane oblake. Z rešitvijo Cisco Intercloud for Business lahko sedaj na povsem enostaven način povežemo naš privatni oblak z javnim oblakom Microsoft Azure ali drugimi oblaki, pri čemer v celoti ohranimo varnost in povezljivost našega privatnega podatkovnega centra. S tem pridobimo praktično neomejeno elastičnost, ki je vedno trn v peti v privatnih oblakih: potrebe po dodatnih (sezonskih) kapacitetah bodo rešene tako v le nekaj minutah brez da bi nastali veliki stroški investicij v drago opremo.

Na razstavnem prostoru bodo prisotni:

 

SAP / ITELIS / AKSON

SAP HANA kot najnovejša tehnologija na področju podatkovnih baz in uporabniškega vmesnika potrebuje za svoje delovanje najnovejše tehnologije na področju strojne in programske opreme. Za doseganje visokega nivoja storitev in zagotavljanja nemotene rasti naročnika v poslovnem in informacijskem smislu, je logična izbira kombinacija Cisco in SAP HANA. Tako imamo v podatkovnem centru možnost širitve glede na potrebe naročnika, ob upoštevanju zagotavljanja visoke razpoložljivosti in visokih zmogljivosti. Ob vseh visokih tehnoloških zahtevah pa ne prepuščamo naključij pri varnosti samega sistema, tako programski kot fizični, ki jo zagotavljamo z vsemi možnostmi, ki jih ponuja podatkovni center Pošte Slovenija (PosITa). Kot že rečeno, je strojna oprema sestavljena iz Cisco Blade strežnikov in Cisco omrežne opreme. Za zagotavljanje visoke razpoložljivosti so uporabljene požarne pregrade Cisco ASA, Cisco centralna stikala serije Nexus in Catalyst, usmerjevalniki serije ASR in VMWare kot virtualizacijski sistem. SAP HANA za svoje delovanje potrebuje podprte operacijske sisteme, ki jih v našem podatkovnem centru lahko zagotovimo skladno s potrebami naročnika.

Na razstavnem prostoru bodo prisotni:

 

F5 Networks

F5 Networks je specializirano na področju tehnologije Application Delivery Networking (ADN), ki optimizira omrežne aplikacije, ter varnost, zmogljivost, razpoložljivost strežnikov, naprav za shranjevanje podatkov in drugih omrežnih virov. Ker so aplikacije spreminjajo v internetne/mobilne aplikacije, kjer je baza uporabnikov globalna in dostop ni nujen iz vašega notranjega omrežja, pač pa se internet uporablja kot posredniški medij, je sedaj varnost aplikacij ter dostopnost in identiteta aplikacij glavno območje obravnavanja. BIG-IP Access Policy Manager (APM) zagotavlja in razlikuje dostop do aplikacij, podatkov in mreže, ki temelji na identiteti uporabnika in kontekstu. To pomeni, da vam omogoča centraliziran nadzor nad tem, kdo lahko dostopa do vašega omrežja ali oblaka, katere aplikacije lahko uporabijo ter naprave in lokacije s katerih lahko dostopajo do teh aplikacij. Na kratko, BIG-IP APM poenoti in uveljavlja nadzor, ki temelji na identiteti, kontekstu in pravilih naravnan dostop do aplikacij, ne glede na lokacijo uporabnika ali aplikacije. BIG-IP Application Security Manager (ASM) omogoča organizacijam zaščito pred OWASP top 10 grožnjami, ranljivostmi aplikacij in »zero-day« napadi. Vodilna je Layer 7 DDoS tehnika zaščite, odkrivanj in ublažitev tudi najbolj prefinjenih groženj, preden pridejo do vašega strežnika. Z BIG-IP ASM organizacije pridobijo fleksibilnost, ki jo potrebujejo za uporabo Web Application Firewall (WAF) storitev v bližini aplikacij za njihovo zaščito kjerkoli - v virtualnem programsko opredeljenem podatkovnem centra (SDDC), upravljanju storitvenega okolja v oblaku, javnem oblak ali tradicionalnem podatkovnem centru.

Na razstavnem prostoru bo prisoten:
Dino Novak, TAM Adriatics