VSE KAR STE PREDVIDEVALI O CYBER KRIMILACIH - POZABITE. Resnica je drugačna.

Ali ste pripravljeni za novo generacijo varnostnega rizika, vzroki so dobro organizirana, profitna in izjemno opremljena kriminalna industrija katera skriva vaše podatke? Spoznajte se z pravim obrazom cyber kriminala, ki bi ga lažje premagali. Zaradi tega uzamite tudi naš edinstveni CISCO ANNUAL SECURITY REPORT-a kateri po obsegu in globini premca v industriji.

Bodite informirani

PREVZEMITE CISCO ANNUAL SECURITY REPORT

Najbolj popoln vodič za razumevanje in obrambo proti kibernetskemu kriminalu.
Računalniški kriminal je organizirana večmilijonska industrija z veliko človeških in tehničnih virov, ki ima samo en cilj – krajo vaših zaupnih podatkov.
Vaša odgovornost je, da zaščitite svoje podjetje in sebe.
Izvedite več o najnovejših trendih in kako se jih obraniti.

LONE WOLF VS DRUŽBE (SAMOTAR VS DRUŽBE)

How About 200% ROI?

PREDSOTKI

Cyber kriminalci so hekerji "samotarji" kateri napadajo družbe in organizacije v prostem času.

Increase Service Provider Revenue by 20%

REALNOST

Cyber kriminalci običajno "delujejo" kot člani ene od organizacij, ki je organizirana skoraj do ravni podjetja - ali pa imajo delitev sredstev. V vsakem primeru TO NISO POSAMEZNIKI - to je ODLIČNO ORGANIZIRANA INDUSTRIJA ter resen posel.

MALI LOPOVI VS MILIJONARJI

PREDSOTKI

Cyber kriminalci so prestopniki, ki kradejo kreditne kartice od krajanov in se ukvarjajo z malimi prevarami na internetu.

REALNOST

Cyber kriminalci lahko ustvarijo resne profite, velikokrat mnogo večje od družb, ko napadajo. Samo v letu 2015 so ustvarjalci Anglera po Cisco ocenah lahko zaslužili prek 60 milijonov dolarjev. Cyber kriminal je visoko organiziran profitni kriminal, ki svoje vire v denarju, ljudeh, tehnologiji in času usmerja tako, da bi direktno uničil vaš posel in mogoče tudi vas.

TALENTIRANI HEKER VS DOBER KRIMINALEC

PREDSOTKI

Cyber kriminalci so talentirani hekerji, ki prebijajo računalniške sisteme v svojih hišnih pogojih.

REALNOST

Res je, da so nekateri od njih talentirani, nekateri celo zelo. Talent je medtem samo del zgodbe. Cyber kriminalci pristopajo k svojem izobraževanju zelo resno in so ekstremno dobro informirani. Oni večkrat posvetijo ogromno več pozornosti izobraževanju, kot njihove žrtve (zato tudi so žrtve).

ROBIN HOOD DANAŠNJEGA ČASA VS IZSILJEVALEC

PREDSOTKI

Cyber kriminalci so prestopniki, ki na račun velikih družb krajanom nudijo podatke in vsebino (filmi, glasba, itd.) katere bi krajani drugače morali plačati.

REALNOST

Tudi, če obstajajo primeri vdora v sisteme velikih družb, ki za krajane pomeni brezplačne vsebine, ki bi jih morali plačati, so to vseeno samo izolirani primeri. Cyber kriminalci običajno vršijo napade zaradi svoje denarne koristi - izsiljevanje podjetij in sistemov.

NAPADI Z ENEGA IP NASLOVA VS NAPADI Z PAR TISOČ IP NASLOVI

PREDSOTKI

Cyber kriminalec vrši napade z enega IP naslova, ki se lahko hitro identificira in locira.

REALNOST

V enem od Angler napadov je bilo razvidno, da je napad virusov prišel s preko 90.000 domen oziroma 29.531 edinstvenih IP naslovov. Vsaka zaščita in raziskava se zdi precej zapletena.