Cisco Day Macedonia 2015 - Cisco


▲ Вратете се на почетокот

Покана

Cisco Day Macedonia 2015

Почитувани,

Ни претставува огромно задоволство да Ве поканиме на конференцијата Cisco Day Macedonia 2015, која ќе се одржи на 3ти ноември 2015, вторник, во хотелот Александар Палас во Скопје.

Во склоп на Cisco Day Macedonia 2015 ќе имете можност да ги надградите вашето знаење и вештини преку предавањата и демонстрациите кои за Вас ги подготвија врвни Cisco предавачи и нашите партнери. Ќе Ви ја претставиме нашата визија за иднината и најновите технолошки Cisco достигнувања кои ќе Ви дадат конкурентска предност во денешната економска клима на пазарот.

На конференцијата Cisco Day Macedonia 2015 ќе бидат присутни експетри од IT индустријата, деловни луѓе и инжињери од најголемите домашни и странски компании.

Не пропуштајте ја можноста да се запознаете со Cisco визијата за иднината.

Ве очекуваме,
Андреј Петрески и Cisco тимот

Агенда

Агенда

Почеток Крај Траење    
09:00 10:00 01:00

Регистрација и кафе за добредојде

 

Сала К1 - СВЕЧЕНО ОТВОРАЊЕ

10:00 10:30 00:30

Обраќање за добредојде/Cisco визија за иднината

Андреј Петрески - Cisco Territory Business Manager Macedonia and Kosovo
10:30 10:50 00:20

Executive Key Note - The Future of Cisco Security

Љупчо Јошевски - Security Technical Lead for Central Europe
10:50 11:10 00:20

Supporting innovation from device to

Aleksandar Lukic - Market Development Manager, Intel
11:10 11:30 00:20 Кафе пауза
 

Сала К1 - ПРЕЗЕНТАЦИИ

Сала К2 - ПРЕЗЕНТАЦИИ

11:30 12:15 00:45

The Future of Work and Collaboration

Razvan Atimariti Бизнис презентација

Intelligent Cybersecurity for the Real World


Dan Gavoideja Бизнис презентација
12:15 13:00 00:45

vce vBlock Converged Systems

Sasho Tasevski EMC - Advisory systems engineer

Switching/Routing Update

Aleksandar Stepancev Бизнис Техничка презентација
13:00 13:45 00:45

DataCenter Trends and evolution

Martina Herceg Jungic Бизнис презентација

Threat-Centric Security SolutionsGyorgy Acs Техничка презентација
13:45 14:45 01:00 Ручек
 

Сала К1 - ПРЕЗЕНТАЦИИ

Сала К2 - ПРЕЗЕНТАЦИИ

14:45 15:30 00:45

Cisco UCS - Server or a Game Changer

Martina Herceg Jungic Бизнис презентација

Cisco Content Security UpdateGyorgy Acs Техничка презентација
15:30 16:15 00:45

Design and Deployment of Enterprise WLANs

Aleksandar Stepancev Бизнис презентација

Gain Control over Cloud Services, Make the Most of Hybrid Cloud

Josip Zimet Техничка презентација
16:15 16:30 00:15 Кафе пауза
 

Сала К1 - ПРЕЗЕНТАЦИИ

Сала К2 - ПРЕЗЕНТАЦИИ

16:30 17:00 00:30 ПАРТНЕРСКА ПРЕЗЕНТАЦИЈА

Secure Data Center and Enterprise – new ASA Clustering with Integrated FirePOWER Services

Сашо Стојановски Asseco Mk, Network Security Professional
17:00 17:30 00:30

FTTH отворена пристапна мрежа – генератор за развој на паметни сервиси

Никола Василиќ САГА Македонија

Cisco Data Center Updates - Unified Computing and Unified Fabric

Горан Ацевски Asseco SEE MK, Advanced Infrastructure Services
17:30 17:50 00:20

Сала К1 - СВЕЧЕНО ЗАТВАРАЊЕ И ДОДЕЛУВАЊЕ НАГРАДИ

▲ Вратете се на почетокот
▲ Вратете се на почетокот

Корисни информации

Корисни информации

Локација: Хотел „Александар Палас“ бул. „8-ми Септември“ бр. 15, 1000 Скопје
Датум: 3ти ноември 2015
Регистрација на учесници:
 • Сите пријави мора да се направат on-line на веб страницата, заклучно со 30. 10 2015.
 • Пријавите кои не се направени on-line ќе се сметаат за неважечки.
 • Доколку поседувате промотивен код, Ве молиме внесете го во формуларот за регистрација за да бидете ослободени од плаќање на котизација.
 • Цените за котизација не вклучуваат 18 % ДДВ.
 • По направената пријава на Вашата e-mail адреса ќе пристигне:
  • потврда на Вашата регистрација
  • порака со про-фактура за плаќање на котизацијата
 • Плаќањето на про-фактурата треба да биде направено кон:

  BT MAKEDONIJA DOO
  Blagoja Strackov 17
  1000 Skopje
  VAT No: 4030004498055
  EMBS: 5833183
  STOPANSKA BANKA A.D. SKOPJE
  SWIFT CODE: STOB MK 2X
  IBAN CODE: MK07200000953607962
 • По направеното плаќање, на Вашата e-mail адреса ќе добиете конечна потврда за регистрација, а по пошта ќе добиете и фактура за направеното плаќање.
 • Котизацијата мора да биде платена најдоцна до 01. 11.2015
 • Конференцијата претставува една целина и не е можна регистрација само за дел од конференцијата.
Котизација:
Рана пријава
до 20. 10. 2015
Редовна пријава
до 30.10
МКД 1600,00 (€25) МКД 2500,00 (€40)
Откажување на учество:
 • Учесниците имаат право да го откажат своето присуство без никаков надомест најдоцна до 25. 10. 2015
 • Доколку го откажете вашето учество по 25. 10. 2015 ќе задржиме 30% од платената котизација.
Откажување на конференцијата: Во случај на Виша сила, Cisco може да ја откаже или прекине конференцијата, при што, во целост или делумно, ќе бидат вратени уплатените котизации
Јазик: Презентациите ќе бидат на македонски, српски и англиски јазик
Напомена: Cisco го задржува правотоза промена на содржината и/или променана на предавачите. Сите промени ќе бидат објевени на нашата веб страница.
▲ Вратете се на почетокот

Партнери

Партнери

Intel

Intel Fosters Innovation Worldwide

You may know us for our processors. But we do so much more. Through computing innovation, we push the boundaries of smart and connected technology to make amazing experiences possible for every person on Earth. From powering the latest devices and the cloud you depend on, to driving policy, diversity, sustainability, and education, we create value for our stockholders, customers and society.

www.intel.com

Македонски Телеком

Македонски Телеком

Македонски Телеком е најголемиот Cisco корисник на Македонскиот пазар и истовремено долгогодишен Cisco партнер кој нуди широка палета на Cisco технологии на своите крајни корисници во форма на интегрирани решенија и менаџирани/Cloud сервиси. Специјализиран во четири Cisco технологии (Enterprise Networks, Data Center, Collaboration и Security), Македонски Телеком претставува доверлив партнер кој е во можност да испорача комплексни решенија и услуги и да обезбеди подршка на највисоко ниво. Македонски Телеком е активен член на глобалното партнерство помеќу Cisco и Deutsche Telekom преку која форма се реализираат конкретни активности за развој на нови иновативни улуги и се пренесуваат искуствата од реализацијата на проектите на ниво на цела групација. Македонски Телеком е единствен Cisco Master Service Provider во Македонија и аспирант за Cisco Gold партнер што е уште еден показател за нивото на соработката со Cisco.

На Cisco штандот ќе се презентира Meraki, Managed/Hosted UC I Virtuelen Server (Cisco Powered)

www.telekom.mk

Ассеко СЕЕ ДООЕЛ

Ассеко СЕЕ ДООЕЛ

Почнувајќи од 01.01.2008 година Ассеко СЕЕ ДООЕЛ Скопје стана дел од Ассеко групација (Asseco Group), најголемата ИТ компанија во југоисточна Европа и една од водечките 10 ИТ компании во Европа. Посветеноста на Ассеко СЕЕ ДООЕЛ Скопје на обезбедување висок квалитет на своите производи и услуги потврдена е на меѓународно ниво со ISO 9001:2008 сертификацијата (Quality management system), ISO/IEC 20000-1:2005 сертификацијата (IT Service management standards) и ISO/IEC 27000-1:2005. Компанијата има акумулирано искуство од повеќе од 20 години на развој и имплементација на квалитетни решенија за бројни големи клиенти од финансискиот, телеком и другите корпоративни сектори во регионот на Балканот. Компанијата нуди широка палета на систем-интеграторски решенија.

Ассеко СЕЕ ДООЕЛ Скопје е долгогодишен лојален партнер со Cisco System, стекнувајќи System Integration agreement во 1997 година, а во 2008 година се здобива со највисокото сертификациско ниво Cisco Gold Certified Partner, што најдобро ја отсликува нашата позиција во оваа индустрија.

Професионалноста и стручноста за Cisco технологии е потврдена и преку ПРВАТА успешна имплементација на Cisco IP MPLS мрежа во Југоисточна Европа.

Ассеко СЕЕ ДООЕЛ Скопје e одликуван со Cisco Customer Satisfaction Excellence ѕвезда на Cisco Partner Locator веб страната, која недвојбено ја истакнува професионалната посветеност и грижа кон клиентите.

Ассеко СЕЕ располага со високо професионален и стручен сертифициран кадар, и е специјализиран за следните Cisco технологии:

 • Advanced Borderless Network Architecture Specialization
 • Advanced Collaboration Architecture Specialization
 • Advanced Data Center Architecture Specialization
 • Advanced Routing & Switching
 • Advanced Security
 • Advanced Security Architecture Specialization
 • Advanced Unified Computing Technology Specialization
 • Advanced Unified Fabric Technology Specialization
 • Advanced Wireless LAN

https://asseco.com/see/

Сага MK

Сага MK

Сага MK, уште од своето основање во 2009 год, тежнее да биде компанија која ќе нуди ИКТ услуги наменети за големите и средни компании на пазарот, во индустрии каде ИКТ е од клучна важност за успешно работење. Денес Сага МК е лидер на македонскиот пазар и еден од најголемите систем интегратори.
Сага МК нуди комплетни решенија во согласност со потребите на клиентот. Планира, проектира и оспособува системи за управување со податоци и нивно складирање. Нуди консалтинг услуги и софтверски и хардверски решенија.
Тимот на инженери и бизнис консултанти на Сага нуди соодветни решенија и одговори на потребите на клиентите во областа на апликациите и middleware софтверот, вклучувајќи и одржување на активна и пасивна мрежна опрема. Искусниот кадар се грижи проектите да се реализираат навремено и во рамките на предвидениот буџет.

Во нашите клучни партнерства се вбројува партнерството со Cisco, со постигнат највисок Gold статус на сертифициран партнер, и партнер препознаен со највисоко достигнување вo Cisco Customer Satisfaction Excellence програмата.
Во 2009-та година станавме дел од најперспективната групација на ICT компании во Централна и Источна Европа - New Frontier Group.

http://www.saga.mk/

РРЦ

РРЦ

РРЦ е основан во 1992 година со седиште во Москва, Русија. Денес, после 20 години, работи како РРЦ групација во чиј состав се 21 канцеларија во 18 земји. Компанијата работи на пан-европско, регионално и локално ниво, што овозможува да се искористат многу комерцијални и маркетинг предности, и да се прилагодат на специфичните потреби на локалните пазари.
Стратешкиот успех на РРЦ баш поради тоа лежи во искуството и длабокото познавање на секој од пазарите во кој работиме. Нашиот персонализиран пристап, техничката експертиза и силното чувство за потребите на клиентите, ни овозможува висок степен на флексибилност во однос на барањата на различните вендори и различните канали.
РРЦ групацијата, од една страна го зголемува успехот на своите партнери поврзувајќи ги со водечкиот IT вендор Cisco, а од друга страна гo поврзува Cisco со огромна база на партнери. На тој начин РРЦ како Value-Added Distributer, може да им понуди на систем интеграторите и сервис провајдерите hi-tech производи, напредни решенија, value added услуги, преку оптимална цена и адекватна поддршка.

www.rrc.mk

Комтрејд Дистрибуција

Комтрејд Дистрибуција

Комтрејд Дистрибуција е дел од Comtrade Group и регионален лидер во дистрибуција на ИТ опрема, електроника и мобилни телефони. Со помош на 260 високо обучени професионалци и повеќе од 20 години искуство, Комтрејд Дистрибуција е компанија посветена на градење на сигурни и взаемно плодни партнерства со повеќе од 50 глобално значајни вендори. Со најширок спектар на производи, ефектна логистика, разни опции на финансирање и маркетиншка поддршка, Комтрејд Дистрибуција е прва регионална ИТ компанија која користи стандарди на ISO 9001 сертификатите и единствена чие портфолио опфаќа дури 5.000 ИТ производи и 250 електронски производи.

www.comtradedistribution.com

S&T

S&T Дистрибуција

С&Т е еден од водечките провајдери на ИТ решенија во Централна и Источна Европа. Основната дејност на С&Т вклучува развој, имплементација на специфични решенија, како и outsourcing, интеграција и консалтинг во ИТ секторот.

Добро познати клиенти од различни индустриски сегменти имаат доверба во ИТ решенија и професионалните услуги на С&Т во областа на хардвер, софтвер, консалтинг, интеграција и outsourcing. Компанијата со седиште во Линц, Австрија која котира на германската берза е застапена во 19 земји со околу 70 филијали во Централна и Источна Европа. Ваквото регионално присуство и овозможува на компанијата да обезбеди високо ниво на услуги на клиенти и партнери со меѓународно регионално присуство.

С&Т е присутен во следните земји во Централна и Источна Европа: Албанија, Босна и Херцеговина, Бугарија, Хрватска, Македонија, Молдавија, Црна Гора, Австрија, Полска, Романија, Русија, Киргистан, Казахстан, Србија, Словачка, Словенија, Чешка, Украина и Унгарија.

Во Македонија, С&Т Македонија дооел е една од водечките ИТ компании со 37 вработени и како таква е повеќе од 10 години патнер на Cisco Systems со статус Cisco Gold Certified Partner. Покрај ова на С&Т Македонија Cisco и ја признал одличната грижа за корисници наградувајќи го со Customer Satisfaction Excellence ѕвезда. Покрај ова, С&Т Македонија е и Cloud Partner на Cisco Systems.

Во продолжение е деталниот опис на специјализации и авторизации кои ги поседува С&Т Македонија дооел:

Certifications:

 • Gold Certified Partner

Specializations:

 • Advanced Borderless Network Architecture Specialization
 • Advanced Collaboration Architecture Specialization
 • Advanced Data Center Architecture Specialization
 • Advanced Enterprise Networks Architecture Specialization
 • Advanced Security Architecture Specialization
 • Advanced Unified Computing Technology Specialization

Services Reseller:

 • Cloud Services Reseller

Other Authorizations:

 • Registered Partner
 • Academy Network Partner
 • Cisco TelePresence Video SMB Program
 • Customer Satisfaction Excellence
 • Regular Try And Buy
 • Smart Care Registered Partner
 • Smart Care Registered Partner - Weight-Based
 • ATP - Cisco TelePresence Video Express
 • ATP - Identity Services Engine

С&Т Македонија ги поседува и следните сертификации за квалитет:

 • ISO 9001:2008 (Quality management system),
 • ISO 27001:2005 (Information security management system)
 • ISO 20000-1:2011 (Service Management System)

На CiscoDay 2015 С&Т Македонија дооел ќе го презентира следното решение од Cisco Systems:

Cisco Email Security Appliance

Demo installation of Cisco Email Security Appliance showing the various advantages of the solution:

 • Demonstrating Outbreak Filters
 • Demonstrating Data Loss Prevention
 • Exploring the ESA User Interface

www.snt.at/

▲ Вратете се на почетокот

Слики

Слики

▲ Вратете се на почетокот

Презентации

Andrej Petreski

Andrej Petreski

Andrej Petreski started his Cisco career in 2006 leading SEE regional sales for Linksys Consumer and Small Business solutions. He moved into Cisco Services in 2014 and is now the Territory Business Manager for Kosovo and Macedonia, leading the overall Cisco business into Commercial and Public accounts. Throughout his overall career, he has worked on all sides of the channel structure, a Cisco customer, a distributor and part of the Cisco team finally. As such has great experience and understanding of the procurement processes of all stakeholders be it in the consumer or small business markets, as well as Service Provider and larger Enterprise Business.

The Cisco Vision for The Future presentation will include a short introduction into the Cisco operations in Macedonia, as well as Cisco’s vision and plan for the world as well as for the local market. He will go through the general strategy, portfolio as well as focus areas going forward, as well as how this applies and is relevant to the Macedonian market, its customers and partners alike.

Cisco Day Macedonia - Vision of The Future [PDF - 3Mb]

Ljupcho Joshevski

Ljupcho Joshevski

Ljupcho Joshevski is a Senior Technical Lead for Security Architectures at Cisco Systems with over 15 years experience in the IT industry. He manages a highly talented and specialized group of Security Consulting Systems Engineers covering 17 countries in Cisco Systems’ Central Theatre of EMEAR. In his role, Mr. Joshevski and his team are responsible for addressing the most complex security problems customers face in today’s dynamic cybersecurity world using Cisco’s latest innovations and leadership in Security.

In his most recent role, Mr. Joshevski led a team of Systems Engineers focusing on the Canada’s Energy vertical and was the IoT/IoE technical leader for Canada.

Mr. Joshevski joined Cisco Systems in 2006 as a regional Systems Engineer covering Service Providers, Enterprise and Public Sector customers in South Eastern Europe.

Prior to Cisco Systems, Mr. Joshevski spent 4 years in Cosmofon, CosmOTE’s Mobile Service Provider in Macedonia.

Mr. Joshevski holds Masters of Business Administration and Bachelor of Business Administration degrees in Information Systems Management from the University of Central Oklahoma, USA.

The Future of Cisco Security [PDF - 2.5Mb]

Răzvan Atimariti

Răzvan Atimariti

Răzvan Atimariti is Product Sales Specialist and Partner Account Manager for Cisco Romania also covering the South-Eastern Europe region since 2010. He has a broad experience in Telepresence and collaboration technologies, responsible for developing customized collaboration architectures for each client. He also assists partners in developing strategies, planning and providing sales coaching and also implementing new partners programs across SEE region.

Before Cisco, Răzvan Atimariti worked as Channel Sales Manager for Tandberg, a videoconference solutions provider which Cisco has acquired in 2009.

He has 17 years of experience in sales and distributions, with great expertise in communication, collaboration and Telepresence solutions.

Also he held several sales and distribution positions for Atlas Corporation, METRO Cash&Carry (wholesaler) and MobiFon-Connex (telecom operator).

Răzvan has a Bachelor of Science in Economical Engineering from ”POLITEHNICA” University from Bucharest and an MBA in General Management from Kennesaw State University.

Collaboration Reimagined - Transforming Teamwork in the Age of the Agile Enterprise [PDF- 3Mb]

Gyorgy Acs

Gyorgy Acs

"Gyorgy Acs joined Cisco Systems in 1999, currently he is in charge of South-East European countries and Hungary as an IT security consultant. Before Cisco, he worked as a Solution Manager responsible for Telecommunications and IP Networks. After the completion of doctoral studies he was graduated from Technical University of Budapest."

Threat-Centric Security Solutions:

"Based on the last Midyear Cisco Security Report the presentation summaries the most important threats and trends and introduces the Cisco Security technologies we can use against modern malware. We will demonstrate the benefits of FirePower and Advanced Malware Protection (AMP ) solutions and their integrations."

Cisco Content Security Update

"The presentation will focus on the most important new features, tips and tricks, of Cisco Content Security solutions such as Web and Email Security and Cloud Web Security solutions. We will describe how content security solutions protect against new threats and malware, using Advanced Malware Protection (AMP) and Cognitive Threat Analytics (CTA) services."

Threat-Centric Security Solutions [PDF - 4.2Mb]
Content Security Update [PDF - 4.6Mb]

Aleksandar Stepancev

Aleksandar Stepancev

Aleksandar Stepancev has over 15 years of continuous professional development and experience within the Business Development, Sales, IT Application Development and Infrastructure area. He joined Cisco in 2008 and currently holds the position of Product Sales Specialist for Enterprise Networks for SEE region. Has been a leader in the fields of: Architecture/Product Management through market segmentation; IoE/IoT Solutions/Architecture strategic Development in SEE; Cloud/Managed Services; Building, securing and executing Joint Business Plans with all relevant Cisco Partners, Distributors and Service Providers.

Switching/Routing Update

 • New Switching portfolio, Instant Access, mGig
 • ISR4K, Intelligent WAN

Design and Deployment of Enterprise WLANs

 • Deployment models, AP & Controllers Portfolio, Gigabit WiFi, Mobility Express
 • Meraki

Design and Deployment of Enterprise Wireless [PDF - 5.2Mb]
Routing/Switching Update [PDF - 6.9Mb]

Dan Gavojdea

Dan Gavojdea

Dan Gavojdea is in Security Global Sales, Cisco

Graduated Cisco Networking Academy in 2010 (CCNA1-4 and CCDA at CREDIS ACADEMY, Bucharest/ Romania, CISSP).

Dan graduated:

 • Technical University of Bucharest, (2002)- Engineering
 • The Bucharest Academy of Economic Studies (2004) – Management
 • MBA program of CNAM – Paris (2005)

Dan have an extensive experience due to his different roles in IT&C Industry:

 • Vodafone as Sales Representative
 • TELEKOM as Sales Manager (2002- 2006)
 • SAP AG(Channel Sales Executive)
 • Cisco, Account Manager (2008)
 • BDM for Borderless Networks Architecture since 2010-2012
 • Security PSS – 2012-2014 – South & Eastern Europe

“Intelligent Cybersecurity for the Real World”

We’ll presents the research, insights, and perspectives provided by Cisco Cyber Security and security experts within Cisco, and we’ll explore the ongoing race between attackers and defenders, and how users are becoming ever weaker links in the security chain.

IOT – Internet of Threats? [PDF - 3.8Mb]

Martina Herceg Jungic

Martina Herceg Jungic

Martina Herceg Jungic has started her carrier as presales eng. and over the number of years has been covering various technologies and market segments.
Five years ago she has moved in to technology sales focused on continuios business and partner development across collaboration, wireless and data center architectures.

Martina's current position is as Data Center business lead for SEE region.

1. DC Trends and evolution

 • Rapidly changing market conditions and the consumerization of IT changes the pace and expectations of business.
 • Internal and external users want a better, faster experience.

IT must increasingly demonstrate it can add value to the business, by rapidly rolling out new services, apps and capabilities.Capabilities of the Data Center trough support of Bimodal IT are now here to support business and bring IT in to the arena of Services broker for their own business.

2. Cisco UCS – server or a game changer

The next evolution in IT is happening now, and Cisco's Unified Computing System (UCS) is ready to power your data center in ara of Fast IT. Cisco UCS is a groundbreaking approach to computing, designed for IT innovation and business acceleration. For more than 30,000 UCS customers, the future is already here, and the benefits are happening now.

Data Centar Trends and Evolution [PDF - 8.6Mb]
Cisco UCS – server or a game changer? [PDF - 8.8Mb]

Josip Zimet

Josip Zimet

Josip Zimet started his career in Cisco in 1998. in the Escalation Center in Belgium. At the moment he works in promotion of Cisco cloud and managed services in South East Europe. Josip Zimet holds a CCIE routing and switching internationally recognized certificate.

Gain Control over Cloud Services & Make the Most of Hybrid Cloud: Do you believe you have unknown cloud services being used in your organization? Concerned with customer data and security risks? The reality is that you are most likely using up to 15 times more cloud services than you realize. Call us and request your free Cloud consumption trial. Cloud consumption divide cloud services into authorized and non authorized, compare cloud services against security compliance like PCI and discovers Shadow IT. Imagine that you returned from Microsoft or any cloud conference with free token for on boarding to Azzure or any cloud. After successful testing due to the high cost of keeping production in cloud you might wish to off board from public cloud. Build highly secure hybrid clouds and extend your existing data center to public clouds as needed, on demand, and with consistent network and security policies. With Cisco Intercloud Fabric, you can do all this and more. Request your free intercloud fabric trial so you can easily off board and on board to Azzure or any cloud. How easy is migration between clouds ? Thanks to “network as a code” and intercloud, migration is easy as changing the SIM in mobile phone or reprogramming BMW from US to EU market. Cisco’s R&D teams, working with Microsoft, have focused on ACI integration with System Center Virtual Machine Manager and Windows Azure Pack. Microsoft Azzure Pack has plugin for APIC and and ETSI compliant Yang platform.

Gain Control over Cloud Services [PDF - 6.3Mb]

Other presenters

Goran Acevski
Advanced Infrastructure Services [PDF - 5.1Mb]

Aleksandar Lukic
Supporting innovation by delivering intelligence and security from device to cloud [PDF - 4.7Mb]

Igor Serafimovski
Cisco POWERED Managed SERVICES
[PDF - 3Mb]

Sasho Stojanovski
Secure Data Center and Enterprise - new ASA Clustering with Integrated FirePOWER Services
[PDF - 1.3Mb]

Sasho Tasevski
VCE Converged Infrastructure Platforms
[PDF - 7.68Mb]

Nikola Vasilik
FTTH otvorena pristupna mreža – generator razvoja pametnih servisa
[PDF - 3.7Mb]

 

▲ Вратете се на почетокот

Pегистрација

Pегистрација


Партнери

 • Intel
 • Македонски Телеком
 • Ассеко СЕЕ ДООЕЛ
 • Сага MK
 • Комтрејд Дистрибуција
 • S&T