Ügyfél-elégedettség javítása

Legyen még több elégedett ügyfele. Nyújtson kivételes szolgáltatást a Cisco ügyfélszolgálati – Contact Center – megoldásával.

Nézze meg ügyfelei főbb igényeit

Új generációs Contact Center

Ön is olyan ügyfélszolgálati megoldást szeretne, amely támogatja a hangalapú beszélgetést, csevegést, üzenetküldést, közösségi felületeket és még a videót is? Ismerje meg összefoglalónkból a következő generációs ügyfélszolgálati központokban rejlő lehetőségeket. További információért tekintse meg rövid összefoglalónkat. A teljes tájékoztatóért, kérjük töltse ki az alábbi űrlapot!

Összefoglaló

Az ügyfélszolgálatot alakító 5 legmeghatározóbb piaci trend

A jövő ügyfélszolgálati központja új lehetőségeket nyit az ügyfélkiszolgálás terén. A szolgáltatás a technológia révén emberközpontúbbá, jobban követhetővé válik. Mindezek mellett olyan extra funkciókkal bővül a paletta, mint például telefonra érkező értesítések, csevegés funkció, beszélgetések naplózása. A Cisco ügyfélszolgálati központ megoldása átalakítja az eddigi ügyfélszolgálati gyakorlatot.

Részletek

Útmutató a személyre szabott ügyfélszolgálathoz

A Cisco széles termékpalettája, mint az asztali videók vagy TelePresence rendszerek, személyesebbé teszi a kapcsolattartást az ügyfelekkel. A Cisco együttműködési megoldásai csökkentik az utazási költségeket, javítják az ügyfél-elégedettséget és növelik a termelékenységet. Alakítsa át ügyfélszolgálatát a legfrissebb trendeknek megfelelően!

Részletek

Űrlap kitöltése