SVE ŠTO STE PRETPOSTAVLJALI O CYBER KRIMINALCIMA - ZABORAVITE. Istina je drugačija.

Jeste li spremni za novu generaciju osiguranih rizika koje uzrokuje dobro organizirana, profitabilna i izuzetno opremljena kriminalna industrija koja vreba vaše podatke? Upoznajte se sa pravim licem cyber kriminala kako biste ga bolje pobijedili. Upravo zato preuzmite i naš jedinstveni CISCO ANNUAL SECURITY REPORT koji po obujmu i dubini zahvata nema premca u industriji.

Budite informirani

PREUZMITE CISCO ANNUAL SECURITY REPORT

Najkompletniji vodič za razumijevanje i obranu od cyber kriminala.
Kompjuterski kriminal je organizirana multimilionska industrija sa velikim ljudskim i tehničkim resursima koja ima samo jedan cilj - preuzimanje važnih podataka.
Na vama je odgovornost da zaštitite svoju firmu i sebe.
Saznajte najnovije trendove - kako biste se od njih odbranili.

LONE WOLF VS TVRTKA

How About 200% ROI?

PREDRASUDA

Cyber kriminalci su hakeri "usamljeni vukovi" koji napadaju tvrtke i organizacije u svoje slobodno vrijeme.

Increase Service Provider Revenue by 20%

REALNOST

Cyber kriminalci obično "rade" kao članovi jedne organizacije koja je organizirana skoro do korporativnog nivoa – ili imaju djeljenje resursa. U svakom slučaju TO NISU POJEDINCI – to je ODLIČNO ORGANIZIRANA INDUSTRIJA i ozbiljan biznis.

SITNI LOPOV VS MILIJUNAŠ

PREDRASUDA

Cyber kriminalci su prijestupnici koji kradu kreditne kartice od građana i bave se sitnim prijevarama na Internetu.

REALNOST

Cyber kriminalci mogu ostvariti ozbiljne profite, često puno veće od tvrtki koje napadaju. Samo u 2015. godini, tvorci Anglera su, po Cisco procjenama, mogli zaraditi preko 60 milijuna dolara. Cyber kriminal je visoko profitni organizirani kriminal koji svoje resurse u novcu, ljudima, tehnologijama i vremenu usmjerava da bi direktno uništio vaš biznis a samim time, možda i vas.

TALENTIRANI HAKER VS EDUCIRANI KRIMINALAC

PREDRASUDA

Cyber kriminalci su talentirani hakeri koji probijaju računalne sisteme u svojim kućnim uvjetima.

REALNOST

Istina je da su mnogi od njih talentirani, neki čak vrlo talentirani. Talenat je međutim samo dio priče. Cyber kriminalci pristupaju svojoj edukaciji izuzetno ozbiljno i ekstremno su dobro informirani. Oni često polažu puno više pažnje edukaciji nego njihove žrtve (zbog čega i postaju žrtve).

ROBIN HOOD DANAŠNJEG VREMENA VS. UCJENJIVAČ

PREDRASUDA

Cyber kriminalci su prijestupnici koji na račun velikih korporacija građanima osiguravaju podatke i sadržaj (filmovi/glazba itd.) koje bi građani inače morali plaćati.

REALNOST

Iako postoje slučajevi upada u sisteme velikih korporacija poslije kojih je građanima besplatno bio dostupan sadržaj koji bi morali plaćati, ovo su ipak samo izolirani slučajevi. Cyber kriminalac obično vrši napade radi svoje osobne novčane dobiti - ucjena i reketiranja tvrtki i sistema.

NAPADI SA JEDNE IP ADRESE VS. NAPADI SA NEKOLIKO TISUĆA IP ADRESA

PREDRASUDA

Cyber kriminalac vrši napade sa jedne IP adrese, koja se može brzo identificirati i locirati.

REALNOST

U jednom od Angler napada ustanovljeno je da je napad virusa došao sa preko 90,000 domena, odnosno 29,531 jedinstvenih IP adresa. Ovo svaku zaštitu i istragu čini dosta kompliciranom.