SVE ŠTO STE PRETPOSTAVLJALI O CYBER KRIMINALCIMA – ZABORAVITE. Istina je drugačija.

Da li ste spremni za novu generaciju sigurnosnih rizika koje uzrokuje dobro organizovana, profitabilna i izuzetno opremljena kriminalna industrija koja vreba vaše podatke? Upoznajte se sa pravim licem cyber kriminala kako biste ga bolje pobijedili. Upravo zato preuzmite i naš jedinstveni CISCO ANNUAL SECURITY REPORT-a koji po obimu i dubini zahvata nema premca u industriji.

Budite informisani

PREUZMITE CISCO ANNUAL SECURITY REPORT

Najkompletniji vodič za razumijevanje i odbranu od cyber kriminala
Kompjuterski kriminal je organizirana multimilionska industrija s velikim ljudskim i tehničkim resursima koja ima samo jedan cilj – preuzimanje podataka od važnosti.
Na vama je odgovornost da zaštitite svoju firmu i sebe.
Saznajte najnovije trendove – kako biste se od njih odbranili.

LONE WOLF VS KORPORACIJA

How About 200% ROI?

PREDRASUDA

Cyber kriminalci su hakeri "usamljeni vukovi" koji napadaju kompanije i organizacije u svoje slobodno vrijeme.

Increase Service Provider Revenue by 20%

REALNOST

Cyber kriminalci obično "rade" kao članovi jedne organizacije koja je organizovana skoro do korporativnog nivoa – ili imaju dijeljenje resursa. U svakom slučaju TO NISU POJEDINCI – to je ODLIČNO ORGANIZOVANA INDUSTRIJA i ozbiljan biznis.

SITNI LOPOV VS MILIONER

PREDRASUDA

Cyber kriminalci su prestupnici koji kradu kreditne kartice od građana i bave se sitnim prevarama na Internetu.

REALNOST

Cyber kriminalci mogu ostvariti ozbiljne profite, često puno veće od kompanija koje napadaju. Samo u 2015. godini, tvorci Anglera su, po Cisco procjenama, mogli da zarade preko 60 miliona dolara. Cyber kriminal je visoko profitni organizovani kriminal koji svoje resurse u novcu, ljudima, tehnologijama i vremenu usmjerava da bi direktno uništio vaš biznis, a samim tim, možda i vas.

TALENTOVANI HAKER VS EDUKOVANI KRIMINALAC

PREDRASUDA

Cyber kriminalci su talentovani hakeri koji probijaju kompjuterske sisteme u svojim kućnim uslovima.

REALNOST

Istina je da su mnogi od njih talentovani, neki čak veoma. Talenat je međutim samo dio priče. Cyber kriminalci pristupaju svojoj edukaciji izuzetno ozbiljno i ekstremno su dobro informisani. Oni često polažu mnogo više pažnje edukaciji nego njihove žrtve (zbog čega i postaju žrtve).

ROBIN HOOD DANAŠNJEG VREMENA VS. UCJENJIVAČ

PREDRASUDA

Cyber kriminalci su prestupnici koji na račun velikih korporacija građanima obezbjeđuju podatke i sadržaj (filmovi/muzika itd.) koji bi građani inače morali da plaćaju.

REALNOST

Iako postoje slučajevi upada u sisteme velikih korporacija poslije kojih je građanima besplatno bio dostupan sadržaj koji bi morali da plaćaju, ovo su ipak samo izolovani slučajevi. Cyber kriminalac obično vrši napade radi svoje lične novčane dobiti - ucjena i reketiranja kompanija i sistema.

NAPADI SA JEDNE IP ADRESE VS. NAPADI SA NEKOLIKO HILJADA IP ADRESA

PREDRASUDA

Cyber kriminalac vrši napade sa jedne IP adrese, koja se može brzo identifikovati i locirati.

REALNOST

U jednom od Angler napada ustanovljeno je da je napad virusa došao sa preko 90,000 domena, odnosno 29,531 jedinstvenih IP adresa. Ovo svaku zaštitu i istragu čini dosta komplikovanom.