Rendelkezik fiókkal?

  •   Személyre szabott tartalom
  •   Az Ön termékei és támogatásuk

Szüksége van fiókra?

Fiók létrehozása

Hogyan segíti a Cisco az ambiciózus KKV-k átalakulását?

Testreszabott IT-megoldások a kis- és közepes vállalkozások növekedésének támogatására. A vállalati hálózatok digitális átalakítása a régi infrastruktúra integrálásával.

A kis- és közepes vállalkozások (KKV) jellemzően nagyon korlátozott erőforrásokkal rendelkeznek az új technológiákba való beruházások terén. Informatikai beruházásaiknál alaposan át kell gondolniuk, miként juthatnak a legnagyobb hosszú távú értékhez, és hogyan hozhatják ki a legtöbbet az alkalmazott technológiából annak érdekében, hogy versenytársaik elé kerüljenek.

Felkészülés a jövőre

Kétségkívül az IT-menedzserek felelőssége, hogy megismerjék az új technológiákat és lépést tartsanak a növekvő ügyfélelvárásokkal. Azt is át kell gondolniuk, hogy az új technológiai eszközök miként hatnak az alkalmazottak munkavégzésére és együttműködésére, illetve fel kell mérniük, hogy ezek mennyire könnyen integrálhatók a régi infrastruktúrába. Mindezt ráadásul úgy, hogy a teljes élettartamköltséget (TCO) a lehető legalacsonyabb szinten tartsák.

Megoldás minden problémára

A jó hír, hogy a Cisco révén kifejezetten a kis- és közepes vállalkozások igényeire szabott termékek teljes választéka áll az IT-menedzserek rendelkezésére – ezek a termékek pedig lehetővé teszik, hogy kevesebbel érjenek el többet. Jöjjenek most a megfelelő IT-megoldások kiválasztásának legfőbb szempontjai, amely segítenek a kis- és közepes vállalkozásoknak élen járni a technológiai fejlődésben és kiaknázni a digitális átalakulásban rejlő lehetőségeket:

1. A modern vállalkozás hálózatba kapcsolása

A hálózathoz csatlakozó eszközök számának növekedése, az IoT és a felhőalkalmazások térnyerése egyre nagyobb nyomás alá helyezik a KKV-kat, hogy hálózataikkal alkalmazkodjanak az új digitális valósághoz. Gyors, megbízható és rugalmas hálózat – olyan, amely képes megbirkózni a vállalkozás felhasználóinak és alkalmazásainak sokrétű igényeivel –: erről szól a játék.

Az IT-menedzsereknek végig kell gondolniuk, hogy hálózati megoldásaik zökkenőmentesen üzembe helyezhetők-e és bővíthetők-e, hogy az üzleti működés zavartalanságát fenn tudják tartani. Olyan vezeték nélküli termékek tartoznak ide, mint például a következő generációs hozzáférési pontok, amelyek lehetőséget biztosítanak a vállalkozásoknak, hogy a hálózati funkciókat könnyedén, további hálózati vagy kábelezési költségek felmerülése nélkül bővítsék.

Az egyszerű menedzselhetőség szintén fontos szempont, különösen a házon belüli IT-csapat luxusa nélkül működni kénytelen KKV-k számára. A Cisco switcheit például egyszerű beüzemelni és felügyelni. Az azokat használó vállalkozások akár 75%-kal csökkenthetik a switchek teszteléséhez és konfigurálásához szükséges munkaórák számát.1 Ráadásul jobb rálátást és kontrollt biztosítanak az IT-menedzsereknek az alkalmazásokra, akik így priorizálni tudják a hálózataikon keresztülmenő, az üzletmenet folytonossága szempontjából kritikus adatforgalmat.

2. A digitális munkaerő alkalmassá tétele az együttműködésre

Az együttműködési technológia teljes mértékben nélkülözhetetlenné vált a modern KKV munkahelyeken. Napjaink digitális üzleti környezete integrált kommunikációs eszközöket igényel, amelyek – az iroda falain belül és kívül egyaránt – zavartalan együttműködési élményt tesznek lehetővé, ezáltal fokozva a munkavégzés hatékonyságát, javítva a munkafolyamatokat és csökkentve a működési költségeket.

Az együttműködés integrált megközelítése ugyanakkor elősegíti az információhoz való gyorsabb hozzáférést, rugalmasabbá téve ezáltal az ügyféligények kezelését és a versenyképesség javítását.

A kis- és középvállalatok IT-menedzsereinek proaktívan kell közelíteniük a különböző platformok közötti együttműködés előmozdításához. A legújabb felhőalapú üzleti együttműködési megoldások – például a Cisco Spark – egyszerűen beüzemelhetők és egyetlen platformba egyesítik a webes konferencia-, a telefonos és az üzenetküldő alkalmazásokat – lehetővé téve ezzel a KKV-k alkalmazottainak, hogy egyszerű, költséghatékony, előfizetés alapú szolgáltatásokat igénybe véve hatékonyan működjenek együtt.

3. Megfelelő méretű szerverek a változó igények kielégítésére

Akár egyetlen, alapszintű tároló funkciókat nyújtó irodai szervert működtetnek, akár több telephely között kell az informatikai erőforrásaikat menedzselni, a kis- és közepes vállalkozásoknak gondoskodniuk kell arról, hogy IT-infrastruktúrájuk képes legyen megfelelni a változó követelményeknek. Az ideális szerverplatform kiválasztásakor olyan megoldásokat kell figyelembe venni, amelyek az üzleti igények bővülése esetén lehetővé teszik a szervererőforrások megnövelését és nem rugalmatlan technológiákkal nehezítik a vállalkozás életét.

A KKV IT-menedzserek a Cisco szerverek megbízható számítási kapacitásaira és kiváló funkcióikra támaszkodva teret engedhetnek az agilitásnak és az innovációnak. A számítási, hálózati és tárolási funkciókat egyesítő Cisco C-sorozatú rackbe szerelhető szerverek belépési pontot jelentenek egy olyan unified computing platformhoz, amely a legeredményesebb és leginkább költséghatékony módon igazítja a szerverek erőforrásait azok terheléséhez.

4. Erős hálózati alap a biztonságért

Az egyre kifinomultabb fenyegetések számának növekedése mérettől függetlenül minden üzleti szervezet számára komoly gondot jelent. Az adatok elleni támadások és zsarolóvírusok negatívan hathatnak a vállalati nyereségre és jelentősen csorbíthatják a bevételi lehetőségeket – világszerte a megtámadott szervezetek 29%-a számol be bevételkiesésről.2 A kis- és közepes vállalkozások tulajdonosai olyan holisztikus megoldásokat keresnek, amelyek erősítik a fenyegetések elleni védelmet és javítják a szervezet biztonsági pozícióját.

A hagyományos védelem már nem elégséges. Az IT-menedzsereket terheli a felelősség, hogy erősebb, átfogóbb fenyegetés elleni védelmet alakítsanak ki a hálózat egészén, és az IT-büdzsék túlzott megterhelés nélkül tudjanak gyorsan cselekedni.

Napjaink fenyegetésekkel teli környezetében fontos versenyelőnyt jelent a vállalkozásoknak, ha képesek a hálózatukat célzó potenciális fenyegetéseket azonosítani és elhárítani. A Cisco termékportfóliója olyan beágyazott biztonsági funkciókkal rendelkezik, amelyek lehetővé teszik az IT-menedzsereknek a hálózati hozzáférés egyszerű szabályozását, a rálátás erősítését és a támadások észleléséhez és megállításához szükséges időigény csökkentését. A Cisco következő generációs tűzfalaival egy újabb védelmi réteghez juthatnak a célzott és folyamatos malware-támadások ellen.

5. Felhőmenedzselt IT a gyorsabb, egyszerűbb beüzemelésért

Képzeljék el, hogy jobban rálátnak a hálózatukban lévő összes IT-eszközre és valós időben felügyelhetik azokat – mindezt egyetlen ablakból. Ez az, amit a központosított felhőmenedzsment a biztonság, a hálózat és az alkalmazások ellenőrzése érdekében nyújtani képes.

Azzal, hogy hálózati eszközeiket központilag menedzselik a felhőből, a KKV-k csökkenteni tudják működési költségeiket, és jelentősen egyszerűsödnek a mindennapi műveleteik és az IT-adminisztráció. Ennél is fontosabb azonban, hogy a felhőmenedzselt megoldások hatékony, rendkívül intuitív eszközöket biztosítanak az IT-menedzserek számára a felhasználói hozzáférés, az alkalmazások és az eszközök ellenőrzésére – de szükség esetén akár a vezeték nélküli kapacitást is perceken belül, gyakorlatilag bárhonnan meg tudják növelni.

A lehetőségek tárháza végtelen, ha a nagyvállalati technológiákat felhasználva igyekszünk lépést tartani a változó igényekkel és üzleti gyakorlatokkal. Ez csak néhány példa arra, hogy termékportfóliónk segítségével kézbe vegyék vállalkozásuk IT-beruházásait és a megfelelő méretű és árú megoldáscsomagot kiválasztva sikeresen működjenek az új digitális korszakban. Készen állnak az egyszerű, intelligens és biztonságos IT felé vezető utazásra?

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy naprakész maradjon a KKV-knak szóló tanácsainkat, akcióinkat és ajánlatainkat illetően!