Rendelkezik fiókkal?

  •   Személyre szabott tartalom
  •   Az Ön termékei és támogatásuk

Szüksége van fiókra?

Fiók létrehozása

A kis- és közepes vállalkozások IT-kihívásainak áttekintése

A kis- és közepes vállalkozások hatékonyságának, árbevételének és ügyfél-elégedettségének növelése digitális átalakulással. Kis- és közepes vállalkozások beruházásai a digitális technológiába és rendszerekbe.

A digitalizáció, az automatizálás és az internet hullámai által visszafordíthatatlanul megváltozott világunkban a vállalati teljesítmény szinte teljes egészében annak függvénye, hogy a vállalkozások milyen mértékben képesek kihasználni az IT-t nem csupán a szokványos működésre, hanem arra is, hogy a lehető legjobban növeljék hatékonyságukat, árbevételüket és ügyfeleik elégedettségét.

A kis- és közepes vállalkozások (KKV) egyre inkább felismerik ezt, és digitális átalakulás érdekében a lehető legtöbb előnyhöz és haszonhoz kívánnak az IT révén jutni. Ám az ezzel a feladattal megbízott KKV IT-menedzsereknek számos akadállyal kell megbirkózniuk.

1. Növekvő sűrűségű és komplexitású, kicsiny IT-környezet

Meglepőnek tűnhet, ám még a KKV-k is rendelkezhetnek sűrűn komplex IT-rendszerekkel. A saját eszközök munkahelyi használatának (BYOD) terjedése, a felhő és a 0-24 órás elérhetőség iránti felhasználói igény együttesen azt eredményezik, hogy az infrastruktúra és a hálózat felügyelete egyre nagyobb fejfájást okozó – és óriási felelősségű – feladattá válik. Számtalan sebezhetőség létezik, amelyek leálláshoz, adatvesztéshez és egyéb fenyegetésekhez vezetnek. Ha valami elromlik, például egy szerver leáll, az rémálom tud lenni mind az informatikusoknak, mind a felhasználóknak.

2. Korlátos IT-munkaerő

Nagyobb vállalatoknál több informatikus osztozik a terheken. A legtöbb KKV azonban vagy egy informatikussal, vagy egy nem feltétlenül főállású alkalmazottakból álló, kisebb IT-csapattal rendelkezik. Egyes kisvállalkozásoknál még dedikált informatikus sem dolgozik – ugyanaz a munkavállaló vagy csapat felelős az IT- és nem IT-feladatokért is. Mindazonáltal az összes KKV-ra jellemző, hogy az IT-munkaerőt túlságosan leterheli a bonyolult IT-környezet menedzselése.

3. Túlbonyolított, nem felhasználóbarát IT-megoldások

Léteznek ugyan kivételek, de a kis- és közepes vállalkozások főállású informatikusai jellemzően általános szakemberek, nem annyira specialisták. Idejüket túlságosan igénybe veheti a komplikált IT-termékek egyedi funkcióinak zavarba ejtő sokasága, különösen, amikor adott termék funkcionalitása a használhatóság helyett a technológiát helyezi előtérbe. Ilyenkor a megvalósítás túl hosszúvá vagy komplikálttá válhat, és megnövekszik az űr, amelyet az új piacra vagy növekedési fázisba lépő KKV-knak fejlettebb technológiával kell betölteniük.

4. Kommunikáció az üzleti oldallal

A kis- és közepes vállalkozások tulajdonosai és vezetői csak abban az esetben hajlandók a technológiába befektetni, ha az értéket teremt és eredményeket hoz a vállalkozásuk számára, máskülönben szemükben az IT csupán szolgáltatási tényező és költséghely marad – és ez még azokra a tulajdonosokra és vezetőkre is igaz, akik a vállalkozás fontos aspektusaként tekintenek az IT-ra. Az informatikusoknak sokatmondóan és pontosan kell a technológiai megvalósításokat olyan, a tulajdonosok által értelmezhető számokká és kifejezésekké alakítaniuk, mint például a költségmegtakarítás, piacra lépési sebesség vagy növekedés.

5. Korlátos IT-büdzsé

Végül, de nem utolsósorban jöjjön az az akadály, amely az előző négy kihívás leküzdése érdekében tett összes erőfeszítést keresztül tudja húzni. Az IT-menedzserek természetesen a pénztárcájukat kímélő beszerzéseket részesítik előnyben, az olyanokat, amelyeknél nem csak az egyszeri befektetés összege, hanem a folyamatos költségek, így az üzemeltetési és a teljes élettartamköltség (TCO), illetve a megtérülés (ROI) is kedvező. Amikor azonban a vállalkozás agresszívan bővül vagy stratégiát vált, könnyen dilemmával találhatják szembe magukat. A megfelelő mértékben skálázható termékek ára meghaladja a vállalat büdzséjének a lehetőségeit, míg a megfelelő ártartományba eső megoldásokból hiányozhatnak a növekvő igények kielégítéséhez szükséges funkciók.

Ahogy a vállalkozás IT-tól való függősége növekszik, úgy erősödnek a KKV IT-menedzserek vállaira nehezedő terhek. És a digitális átalakulás sürgető kényszere csak tovább fokozza az fenti öt kihívás okozta nyomást.

A kis- és közepes vállalkozásoknak egyszerűen menedzselhető IT-termékekre van szükségük, amelyek teljesítménye nem megy az ár rovására. Mégis hogyan határozhatjuk meg az egyszerű és intelligens megoldásokat, amelyeket a KKV IT-menedzsereknek a bölcsebb beszerzési döntések érdekében keresniük kell?

  • Egyszerű: Az egyszerű nem alapszintű, lebutított funkciókat jelent. Sokkal inkább olyan termékeket, amelyek a KKV-k speciális jellegzetességeire szabják a legújabb technológiákat. Nyilvánvaló elvárás az egyszerű és gyors beállítás. Ám a fenntartásnak és skálázásnak a beüzemelést követő években is problémamentesnek kell lennie. Ezzel rengeteg idő, költség és frusztráció megspórolható, amikor a vállalkozás olyan gyorsan kibontakozódó trendeknek kénytelen megfelelni, mint például a mobilitás vagy a felhő.
  • Intelligens: A termékeknek belülről fakadóan kell felhasználóbarátnak és biztonságosnak lenniük, illetve mélyreható és részletes információkat kell szolgáltatniuk. Az IT-menedzserek ezáltal gyorsabban tudnak dolgozni és reagálni, a vállalkozás pedig agilisabbá válhat, és a biztonság feláldozása nélkül érhet el eredményeket. Ha például hálózati megoldásról beszélünk, az IT-nak képesnek kell lennie egyszerűen beállítani a felhasználók számára a biztonságos és megbízható hozzáférést, hogy azok a vállalati hálózathoz vezeték nélkül hozzáférve élvezhessék a maximális mobilitást. Az IT-nek ugyanakkor rendelkeznie kell az ahhoz szükséges kontrollal és rálátással, hogy kikényszerítsék a biztonsági szabályok betartását és figyelemmel kísérhessék a hálózathoz csatlakozó eszközök tevékenységét.

Nem szabad, hogy a KKV IT-menedzsereknek választaniuk kelljen a büdzsé és a funkcionalitás között. Akár együttműködésről, felhőmenedzselésről vagy hálózati csatlakozásról van szó, a Cisco termékei és megoldásai a KKV-k igényeire és pénztárcájukra szabják a hatékony, nagyvállalati technológiákat. Az IT-menedzserek költséghatékony módon birkózhatnak meg az előttük álló kihívásokkal, és nyugodtan lehetnek afelől, hogy az igénybe vett technológia skálázható és biztonságos. Azzal, hogy az idejüket többé nem rabolja a rendszer működésben tartása és a váratlan problémák elhárítása, a KKV IT-menedzserek végre minden idegszálukkal arra összpontosíthatnak, hogy a vállalkozás tulajdonosainak stratégiai partnerei legyenek.

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy naprakész maradjon a KKV-knak szóló tanácsainkat, akcióinkat és ajánlatainkat illetően!