Rendelkezik fiókkal?

  •   Személyre szabott tartalom
  •   Az Ön termékei és támogatásuk

Szüksége van fiókra?

Fiók létrehozása

Kiberbiztonsági felhőmegoldás kis- és közepes vállalkozásoknak

Biztonságos digitalizációs megoldások kis- és közepes vállalkozásoknak. Hogyan menedzseljék az internetes felhőbiztonságot a kis- és közepes vállalatok hálózati eszközein?

Bevezetés a felhő kínálta lehetőségekbe

A felhő megváltoztatja, ahogy a vállalkozások a mindennapi műveleteiket végzik. A felhőszolgáltatások révén a vállalatok akár professzionális IT-csapat megléte nélkül is igénybe vehetnek professzionális IT-infrastruktúrát. A korábban új hardver vagy készülék beszerzését és az IT-csapat közreműködését igénylő feladatok – például a nagy fájlok továbbítása, az adattárolás és az együttműködés – ma már a felhőben valósíthatók meg nagyobb rugalmassággal, kisebb költségekkel és kisebb szakértelem igénye mellett. A felhő azt jelenti, hogy még a kisvállalkozások is egyszerűen és megfizethető módon férnek hozzá olyan IT-funkciókhoz, amelyek segítenek nekik versenyképesebbé, hatékonyabbá és kreatívabbá válni.

Bár a digitalizációra való átállás számtalan lehetőséget rejt a vállalkozások számára, a hálózati biztonság továbbra is kritikus fontosságú marad. A digitalizációt magukévá tevő vállalkozásoknak biztonságosan kell ezt megtenniük. A hatékony átállás azt jelenti, hogy okosan cselekszenek, és felkészülnek a kibertámadások megelőzésére. Lehet, hogy nem tűnnek azonnali fenyegetésnek, de csak a zsarolóvírusok 1 milliárd dollárnyi kárt okoztak 2016-ban. A biztonsági incidensek komoly helyreállítási költséggel, leállással és adatvesztéssel járhatnak, az ügyféladatok elleni sikeres támadások pedig akár alapjaiban rengethetik meg a vállalkozás működését, így a biztonság nagyon is kifizetődő.

A biztonság tekintetében a megelőzés jobb, mint a gyógyítás, ezért kulcsfontosságú, hogy a vállalkozások tulajdonosai egyszerű, mégis hatékony lépéseket tegyenek hálózataik védelmében. Használjanak vírusírtó programot. Válasszanak erős jelszavakat, és gyakran változtassák azokat. Rendszeresen készítsenek biztonsági mentést az adataikról. Tartsák naprakészen a szoftvereiket. Az egész hálózatot, ne csak az egyes eszközöket tegyék biztonságossá.

A szervezeten belül IT-szakértőkkel nem rendelkező vállalkozások számára kissé ijesztő lehet ezeknek a feladatoknak a menedzselése, valamint a hálózatba kötött eszközök védelme, az IT-s szakkifejezések megértése, illetve az összetett konfigurációk felügyelete.

Szerencsére létezik okos és egyszerű megoldás, amellyel támogatni lehet a kis- és közepes vállalkozásokat hálózatuk biztonsági követelményeinek a menedzselésében. A felhő alapú hálózatok olyan innovatív hálózati architektúrát kínálnak, amely segít a vállalkozásoknak leküzdeni a hagyományos informatikai akadályok jelentős részét, és mindezt a kategória legbiztonságosabb környezetében teszik.

Hogyan működik a felhő hálózati biztonság?

A felhő alapú hálózatok igazság szerint bámulatosan egyszerűek. A Cisco Meraki felhőmenedzselt IT-eszközök (például a vezeték nélküli hozzáférési pontok, switchek és biztonsági berendezések, hogy csak néhány példát említsünk) erős hardvert tartalmazó fehér dobozok, amelyek úgy lettek kialakítva, hogy több eszköz és alkalmazás támasztotta igényt ki tudjanak elégíteni. Ezek az eszközök automatikusan csatlakoznak a Meraki felhőhöz (a Cisco világszintű szerverhálózata által támogatott privátfelhőhöz), és önálló konfigurációs funkciókkal rendelkeznek, így könnyedén regisztrálni tudják vállalkozása hálózatát. Egyszerűen beállíthatók, így egyes hálózatok akár percek alatt beüzemelhetők, és még biztonsági funkciókat is tartalmaznak. Ráadásul a Meraki felhőmenedzselt dashboardján túlmenően semmilyen további szoftverre nincs szükség.

Kész megoldások kis- és közepes vállalkozások hálózatainak

A Merakit a kis- és közepes vállalkozások igényeinek figyelembe vételével alakítottuk ki. A felmérések szerint a kivállalkozások vezetői elveszve érzik magukat az IT útvesztőiben, a tulajdonosok háromnegyedében legalább egy okból frusztrációt vált ki az informatika. A Meraki nem csupán elegánsan megoldja a tulajdonosokat és vezetőket bosszantó problémák jelentős részét (így például az állandó frissítéseket, a szoftverlicencelési költségeket, a különböző eszközök és konfigurációk felügyeletét), hanem a kategóriában elérhető legmagasabb színvonalú biztonságot nyújtja a teljes hálózaton.

Mindez megkönnyíti a vállalkozások számára hálózatuk, adataik és végeredményben üzleti szervezetük felügyeletét és védelmét, egyúttal a mindenre kiterjedő, folyamatos informatikai szakértelem iránti igényt is csökkenti. A Meraki-felhővel automatikusan elérhető hálózati biztonság garantálja a vállalkozások tulajdonosainak és vezetőinek a rendszerükhöz csatlakozó összes eszköz számára a védelmet. Ráadásul a Merakit minden nap teszteli egy külső, független szervezet, tovább erősítve ezzel az azt használó vállalkozások bizalmát.

IT-innovációk kis- és közepes vállalkozások hálózatainak

A Meraki hálózati eszközök forradalmi változást hoznak azáltal, hogy lehetővé teszik a tulajdonosok és vállalatvezetők számára, hogy könnyen és egyszerűen beüzemeljék, felügyeljék és nyomon kövessék hálózataikat, miközben biztosak lehetnek abban, hogy az aktuális frissítéseket és biztonsági funkciókat automatikusan megkapják, az így felszabaduló idejüket pedig a vállalkozásukra fordíthatják. Az IT-csapattal rendelkező vállalkozások esetében a Meraki-eszközökkel fokozható a hatékonyság, erősíthető a biztonság és mérsékelhető a reakcióidő, illetve közben csökkenthető a hibák és zavarok száma, és a help-desk munkakörökben jelentkező kiégés. Minden Meraki-eszköz a Dashboardban, egy böngésző alapú és immár több nyelven elérhető felületen keresztül menedzselhető, az IT-csapat tagjai így a világ bármely pontjáról konfigurálhatják és felügyelhetik az eszközöket, beállításokat és adatokat.

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy naprakész maradjon a KKV-knak szóló tanácsainkat, akcióinkat és ajánlatainkat illetően!