Rendelkezik fiókkal?

  •   Személyre szabott tartalom
  •   Az Ön termékei és támogatásuk

Szüksége van fiókra?

Fiók létrehozása

Menedzselt Wifi megoldás az MKB bankfiókjaiban

Az MKB Üzemeltetési Kft. az MKB saját és bérelt ingatlanjainak kezelésével foglalkozik. Az MKB Bank számára elsőszámú alapérték az ügyfelek professzionális kiszolgálása, ezért is indította el a közelmúltban „Megújulás” elnevezésű projektjét. A projekt célja az informatikai rendszer cseréje, a fiókok WiFi hálózatának átalakítása, a szervezet, valamint az üzleti folyamatok megújítása volt, azaz, hogy versenytársait megelőzve felkészítse a pénzintézetet a digitalizáció kihívásaira. E projekt megvalósítására az MKB Bank a Vodafone-t választotta a partnerérül.

Megoldás:

A projekt részeként az MKB bankfiókokban már meglévő adathálózat mellé a Vodafone 57 végponton, 2 központi fiókban, valamint 55 bankfiókban biztosít szeparált működést vendég, valamint a belső vállalati WiFi hálózaton.Az MKB Bank célja a digitális bankká válás, melynek egyik legfontosabb lépése az ügyfélélmény növelése. A Vodafone-nal együttműködve első lépésként a digitális aláírást valósították meg a bankfiókokban, majd ezt követően bevezették a vendég WiFi-t, amely később a bankbiztonsági szabályokat figyelembe vevő, szeparált hálózaton működő vállalati WiFi szolgáltatássá nőtte ki magát. Vállalatunknál összesen 216 WiFi AccessPoint (vezeték nélküli hozzáférési pont) került telepítésre és szükséges volt egy teljesen új adathálózati kapcsolat kiépítése is minden bankfiókban. Ennek alapja a Cisco Meraki hálózat és az ehhez kapcsolódó, felhőalapú WiFi menedzsment rendszer. Ez utóbbinak köszönhetően a bankfiókokban jelentősen lecsökkent a szerelési idő is, hiszen az eszközök csatlakoztatását követően a konfigurációt már távolról, felhőből vezérelten lehet végezni. Az adatfeldolgozást követően, a mérések egy online felületen érhetők el. A mért értékek megtekinthetők valós időben, de visszamenőleg is elemezhetők, exportálhatók és tárolhatók. Az üzemeltetőnek így lehetősége nyílik a különböző bankfiókok energiafelhasználásának mélyebb elemzésére, összehasonlítására és az energiapazarló működés azonosítására. A távolról egyszerűen beállítható szabályok alapján pedig azonnali riasztást kap, ha a rendszer meghibásodást vagy jelentős eltérést észlel.

Miért a Cisco?

A Cisco Meraki megoldás gyors üzembe helyezhetőségével, egyszerű kezelőfelületével és az eszközökre magas rálátást biztosító képességével támogatta a projekt megvalósítását és segíti azóta az MKB Banknak nyújtott szolgáltatást.További előnye a szállított Cisco Meraki megoldásnak, hogy az Umbrella integrációnak köszönhetően a dolgozók és ügyfelek a nagyszerű felhasználói élményen túl biztonságosan használhatják az MKB bank szolgáltatásait, érhetik el a internetet. A Cisco integrált hálózati és IT Security megoldásával gyorsan, egyszerűen vált elérhetővé a bankfiókokban a vezeték nélküli kommunikáció, növelve az ügyfélélményt, hatékonyabbá téve a napi üzemeltetést mindezt informatikai védelemmel is ellátva.

Miért a Vodafone?

A Vodafone Menedzselt WiFi megoldása mindent tartalmaz, amelyre vállalatának szüksége lehet egy robosztus, biztonságos WiFi hálózat kialakításához. A hálózat megtervezését és a szolgáltatás telepítését szakemberek végzik, valamint az üzemeltetési, monitoring feladatokat is levesszük az ügyfél válláról. A Vodafone teljes projektmanagementet biztosított az MKB Bank számára, beleértve a belső projekt menedzsert is. A dedikált mérnökcsapat a nap 24 órájában az ügyfelek rendelkezésre áll, mindezeken felül webes felületen is nyomon követhető a hálózati eszközök állapota.A projekt megnyerésében kifejezetten sokat számított, hogy az ügyfél által meghatározott szoros kiépítési határidőt a Vodafone felelősségteljesen vállalta: a szolgáltatás telepítésére 3 hónap állt rendelkezésre.


A Cisco Systemsről

A Cisco (NASDAQ: CSCO) a világ egyik vezető technológiai vállalata, amely 1984 óta biztosítja az internet működését. A Ciscóval kapcsolatos hírek és információk a newsroom.cisco.com oldalon olvashatók, valamint @Cisco néven a Twitteren is megtalál minket.

További információ:

Sinkó Judit
Cisco Magyarország, PR manager
Twitter: @sinkoj Tel.: 225 4650 – mobil: +3630/949 3405
VideoMeeting room
E-mail: jsinko@cisco.com