Guest

Új vezeték nélküli megoldásokat jelentett be a Cisco kis- és középvállalkozások számára

LinkedInGoogle+
Megosztás:

A Cisco új fejlesztéseket és frissítéseket jelentett be a kkv-k számára kínált vezeték nélküli portfóliójához. Az új kültéri és beltéri hozzáférési pontok (access point - AP) mellett a Cisco frissítette Cisco Mobility Express megoldását, valamint új WLAN vezérlőeszközt is bemutatott.

Iparági szakértők szerint 2020-ra több mint 50 milliárd hálózatba kapcsolt eszköz lesz a világon. Az eszközök számának emelkedése mellett a mobilalkalmazások is sokkal elterjedtebbek lesznek a munkahelyeken, így az általuk generált forgalom is növekedni fog. A trend a kis- és középvállalkozásokat (kkv) sem kerüli el, de ők elsősorban könnyen telepíthető, olcsó, és kevés helyet foglaló megoldásokat keresnek.

Megújult hálózatmenedzsment

A Cisco frissítette Cisco Mobility Express megoldását, amely egy egyszerűen használható menedzsment szoftver a Cisco vezeték nélküli hálózataihoz. Segítségével bármilyen informatikai tapasztalat nélkül, 10 perc alatt konfigurálható a vezeték nélküli hálózat. A Mobility Express a kisebb vállalkozások számára is elérhető vállalati szintű funkciókkal ellátott program, amely a gyors és biztonságos telepítés mellett könnyen értelmezhető adatelemzéseket is kínál a felhasználóknak.

A Cisco Mobility Express új funkciói:

  • Skálázhatóság: WLAN-vezérlő funkciók a hozzáférési pontokon, akár 100 hozzáférési pontig és 2 000 felhasználóig.
  • Egyszerű telepítés: Plug-and-Play telepítés, kevesebb mint 10 perc alatt.
  • Alkalmazások átláthatósága és kezelése: láthatóvá teszi a felhasználók számára, hogy milyen alkalmazások futnak hálózatukon.
  • Apple és Cisco fejesztések : Az Apple és a Cisco együttműködése révén az új funkciók automatikusan biztosítanak gyors és hatékony hozzáférést az iPhone és iPad eszközöknek a Cisco vezeték nélküli hálózatain. Az Apple Fastlane funkció elsőbbséget és nagyobb sebességet biztosít az Apple készülékein futó kiemelt alkalmazások számára. A Cisco irodáiban elvégzett teszt során 100%-kal csökkent a megszakadó hívások, 86%-kal a megszakadt videók és 50%-kal a jelentős hang és képproblémák aránya.
  • Connected Mobile Experiences (CMX): segítségével egyszerűen létrehozhatók a vendég Wi-Fi kapcsolatok, a hálózatok üzemeltetői pedig a felhasználó tartózkodási helyéből kiindulva, személyre szabott és hely-specifikus szolgáltatásokat és tartalmakat tehetnek elérhetővé.

Új vezeték nélküli hozzáférési pontok

A Cisco Aironet 1815 Series eszközei vállalati szintű vezeték nélküli hozzáférési pontokat biztosítanak a kisvállalkozások számára is elérhető áron. A legújabb 802.11ac Wave 2 szabvánnyal kompatibilis, nagy forgalomkapacitásra tervezetett, nagyvállalati funkciókkal rendelkező 1815-ös széria négy verziót foglal magában:

  • A 1815i kisebb méretű vállalkozások számára nyújt vállalati szintű kapcsolatot, elérhető áron.
  • A 1815t eszközt kifejezetten a távmunkások és a kisméretű fiókirodák számára fejlesztették.
  • A 1815w ideális megoldás a hotelek, vendéglátóhelyek esetében.

· A nagyobb területet lefedő, erősebb adóteljesítménnyel rendelkező 1815m a költségtudatos vállalkozások számára ideális megoldás.

Kültéri hozzáférési pontok

A kültéri vezeték nélküli megoldások piaca negyedévente 15-20 százalékkal növekszik, ami tisztán mutatja a felhasználók igényét: a beltéri hálózatokhoz hasonló minőségű hozzáférés, legyen szó kiskereskedelemről, oktatásról, gyártásról, vendéglátásról vagy egészségügyről.

A Cisco Aironet 1540 Access Point ideális megoldás a kültéri hálózatok telepítésére. Az elegáns és kompakt kialakítású 1540 AP vállalati szintű funkciókkal rendelkező eszköz, amely szintén támogatja a 802.11ac Wave 2 szabványt. A 1540-es AP kétszer gyorsabb adattovábbításra, és dupla annyi feladat ellátására képes, mint a virtuális WLAN-vezérlők. Ez azt jelenti, hogy a felhasználók külön vezérlő megvásárlása nélkül működtethetik vezeték nélküli hálózataikat. Az integrált vezérlő minden nagyvállalati rádiófrekvencia-kezelő (RF) kapacitást támogat, beleértve a biztonsági vizsgálatot, az interferencia elkerülést, valamint a futtatott alkalmazások láthatóságát, mindezt extra költségek nélkül.

Új WLAN-vezérlő

A Cisco 3504 Wireless LAN Controller lehetővé teszi a szervezetek számára, hogy növeljék a vezeték nélküli hálózatuk kapacitását. A megoldás 150 hozzáférési pontig, és 3 000 felhasználóig skálázható, a meglévő hálózati infrastruktúra lecserélése nélkül.

A Cisco 3504 integrált szolgáltatásai között elérhető az Apple FastLane támogatás, a továbbfejlesztett vendég- és BYOD szolgáltatások, Trustsec és Open DNS funkciók, valamint a 802.11ac Wave 2 forgalom kezelése.

Kapcsolódó háttéranyagok

Blog: Helping SMBs Compete on a Level (Wireless) Playing Field

A Cisco Systemsről

A Cisco (NASDAQ: CSCO) a világ egyik vezető technológiai vállalata, amely 1984 óta biztosítja az internet működését. A Ciscóval kapcsolatos hírek és információk a newsroom.cisco.com oldalon olvashatók, valamint @Cisco néven a Twitteren is megtalál minket.

További információ:

Sinkó Judit
Cisco Magyarország, PR manager
Twitter: @sinkoj
Tel.: 225 4650
Mobil: +3630/949 3405
VideoMeeting room
E-mail: jsinko@cisco.com

Kérdése van? Válaszolunk!