Guest

A Cisco átalakítja a végponti biztonságot az AMP segítségével

LinkedInGoogle+
Megosztás:

A Cisco® Advanced Malware Protection (AMP) for Endpoints egyetlen SaaS-alapú felhőmegoldásban egyesíti a megelőzés, észlelés és a reagálás képességét. Már a rendszerbe való belépésnél blokkolja a kártevőket, így hatékony alternatívát kínál a többszörösen redundáns és költséges végpontvédelmi technológiákkal szemben.

Az AMP for Endpoints a folyamatos ellenőrzés, a visszamenőleges (retrospektív) biztonsági képességek és az integrált fenyegetés elleni védelem révén az észlelési időt (time of detection) napokról órákra, vagy akár percekre csökkenti. A megoldás egyszerű, felhő alapú felhasználói felülete lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy gyorsabban és hatékonyabban reagáljanak az incidensekre, teljes képet kapjanak a támadásokról, és néhány kattintással helyreállítsák a végpontokat.

Új megközelítés a végpontvédelemben

„A mobileszközök, asztali gépek, laptopok és szerverek hatékony védelme komoly kihívást jelent.  Mindez abból fakad, hogy a legtöbb vállalat stratégiája kizárólag a megelőzésre összpontosít, amelynek központi eleme a kártevők megállítása még a rendszerbe való bejutás előtt. Emellett további védelmi megoldásokat alkalmaznak a végpontokon, azonban ezek növelik a rendszer összetettségét és csökkentik a hatékonyságot.  Ezért új megközelítésre van szükségünk a végpontvédelem területén.” – mondta Ács György, a Cisco regionális hálózatbiztonsági szakértője.

Az AMP for Endpoints újdonságai:

  • Új generációs megelőzés, amely ötvözi a már bizonyított védelmi megoldásokat a Cisco Talos csoport fenyegetéseket elemző információival. A kártevők megállítása mellett így a zero-day támadások elleni védelem és az ismeretlen fájlok ellenőrzését biztosító beépítet sandbox is a proaktív védelmi képességeket erősíti.
  • Gyorsabb észlelés a folyamatos ellenőrzés révén. Az AMP for Endpoints rögzíti a fájlok aktivitását, így képes gyorsan észlelni a rosszindulatú viselkedést és riasztani a biztonsági csoportot. A megoldás a nyílt alkalmazásprogramozási felület (API) és az AMP Everywhere használatával megosztja és összehasonlítja a fenyegetésekről rendelkezésre álló információkat, így a vállalatok akár 30 százalékkal több fertőzést is észlelhetnek rendszereikben. Egy NSS Labs teszt során a Cisco megoldása produkálta a leggyorsabb felderítési időt: a fenyegetések 91,8 százalékát kevesebb mint 3 perc alatt észlelte a rendszer.
  • A megoldás hatékonyabb reagálást tesz lehetővé a visszamenőleges (retrospektív) biztonság és a részletes átláthatóság segítségével. Részletesen rögzíti a kártevők viselkedését: honnan származik a vírus, milyen utat járt be, és pontosan mit csinál. Az AMP for Endpoints felhő alapú, egyszerű felhasználói felületén a felhasználók egyszerűen, néhány kattintással tudnak reagálni a támadásokra az asztali számítógépeken, Apple gépeken, Linuxon és a mobil eszközökön egyaránt.

Új szoftercsomagok a Cisco biztonsági architektúrájához

A Cisco továbbá bejelentette, hogy biztonsági megoldásokkal bővíti Cisco ONE Software licensz programját.  A Cisco ONE révén az ügyfelek egyszerűen és rugalmasan érhetik el infrastruktúrájukban a Cisco szoftverek képességeit. Ma már több mint 14 000 ügyfél, köztük a Fortune 100 listán szereplő cégek 91 százaléka, vásárolta meg Cisco ONE Software-t.

A Cisco három új, fejlett biztonsági szoftvercsomagot jelentett be:

  • Threat Defense for Data Center
  • Threat Defense for WAN and Edge
  • Policy and Threat Defense for Access

A Cisco ONE rugalmas modelleket kínál a Cisco szoftvereinek megvásárlására. A Cisco ONE továbbra is örökös licenszelési módokon érhető el, a Cisco ONE Advanced Security azonban előfizetéses rendszerben is elérhető. A rendszer lehetőséget biztosít a felhasználók számára, hogy csak a számukra fontos funkciókat vásárolják meg.

Kapcsolódó háttéranyagok:

  •  Kövesse az @CiscoSecurity-t, és csatlakozzon a biztonsági témájú beszélgetésünkhöz a Twitteren. Cisco Biztonság a Facebook-on: http://facebook.com/ciscosecurity

A Cisco Systemsről

A Cisco (NASDAQ: CSCO) az internetes hálózati piac vezetője. A Ciscóval kapcsolatos hírek és információk a weben a http://www.cisco.com illetve a http://newsroom.cisco.com oldalon olvashatók.

További információ:

Sinkó Judit
Cisco Magyarország, PR manager
Tel.: 225 4650
Mobil: +3630/949 3405
E-mail: jsinko@cisco.com

Kérdése van? Válaszolunk!