Guest

Cisco Tetration Analytics: időgép adatközpontokhoz

LinkedInGoogle+
Megosztás:

A digitalizáció nyertesei az IT-tudatos és új üzleti modellekben gondolkodó vállalkozások lesznek

A Cisco bemutatta Cisco Tetration Analytics™ platformját, amely teljes átláthatóságot és valós idejű elemzést biztosít az adatközpontokban. A megoldás összegyűjti a hardveres és szoftveres érzékelőkből érkező telemetria adatokat, és a fejlett gépi tanulási technikák segítségével elemzi a rendelkezésre álló információkat. A Tetration olyan kritikus pontokra is megoldást kínál, mint a szabályozásoknak való megfelelés, az alkalmazások elemzése és a fehérlistákon alapuló biztonsági modellek működése. A folyamatos monitorozás, elemzés és jelentés segítségével a Tetration Analytics platform egyszerűsíti a rendszerek működését, a zero trust műveleteket, valamint az alkalmazások migrálását az SDN és felhő alapú környezetekbe.

A Cisco Tetration Analytics segítségével a szervezetek átláthatják az egymásra épülő alkalmazásokat az adatközpontokban és a felhőben, adatokkal alátámasztott, proaktív döntéseket hozhatnak az üzemeltetés során, valamint tesztelhetik az új vállalati szabályok hatását azok bevezetése előtt. A platform keresőmotorja és felhasználói felülete lehetővé teszi a munkafolyamatok milliárdjai közötti gyors keresést. Az alkalmazások viselkedése folyamatosan monitorozható, ami a kommunikációs mintákban megjelenő eltérések gyors azonosítását segíti.

Az informatikai vezetőket jelentősen hátráltatja a tudás és az átláthatóság hiánya, amely megnehezíti az alkalmazások migrálását a felhőbe, illetve a kritikus információk és erőforrások hiányában a zero trust modellek bevezetését is akadályozza. Mindeddig nem létezett olyan egyedi megoldás, ami következetesen összegyűjti a telemetria adatokat az adatközpontokból, és valós időben elemzi a nagymennyiségű adatot.

A megoldás

A Tetration teljes átláthatóságot biztosít az adatközpontokban. A platform az alacsony üzemeltetési költséget igénylő szoftveres szenzorok mellett az adatcsomagok metaadatainak monitorozását végző hardveres érzékelőkkel, vagy a két megoldás kombinációjával nyújt teljes betekintést az adatközpontok működésébe. A Tetration valós idejű, fejlett elemzéseket végez, amelyek eredményeit könnyen átlátható, vizuális formában biztosítja a szakemberek számára. A platform betekintést ad az alkalmazások működésébe, ajánlásokat tesz az automatizált fehérlistákkal kapcsolatos szabályozásra, szimulációkat végez a bevezetni kívánt szabályokkal kapcsolatban és elemzi a várható hatásukat, valamint vizsgálja a hálózati forgalmat is.

A Tetration egyfajta időgépként is működik az adatközpontok esetében, így a szakemberek visszanézhetik a korábbi időszak történéseit és a jelen folyamatait, illetve előrejelzéseket kaphatnak arról, hogy milyen események várhatók a jövőben.

Hogyan működik?

A szoftveres szenzorok a végponti hostokon kerültek telepítésre, amelyek virtuális gépek, vagy hagyományos szerverek is lehetnek. A Tetration első verziójában a szoftveres érzékelők a Linux és a Windows szervereket támogatják, a hardveres érzékelőket pedig integrálták a Cisco Nexus 9200-X and Nexus 9300-EX hálózati kapcsolókba, így minden portról összegyűjthetik a hálózati forgalommal kapcsolatos adatokat. Egyetlen Tetration eszköz másodpercenként akár egymillió egyedi munkafolyamatot képes monitorozni. Mind a szoftveres, mind a hardveres érzékelők valós időben továbbítják a munkafolyamatokhoz kapcsolódó adatokat a Tetration Analytics platform felé, amely bármilyen adatközpontba, szerverre és hálózati kapcsolóra telepíthető.

A Tetration platform telepítése könnyen megoldható: a szerverek és a kapcsolók előkábelezettek, a szoftver pedig előre telepített. A Tetration beállítása is egyszerű, az adatközponti környezetre vonatkozó néhány kérdés után a rendszer konfigurálható. A Cisco Tetration platformja 2016 júliusától lesz elérhető.

Cisco Advanced Services

A Tetration Analytics platform órák alatt telepíthető, de lehetőség van a Cisco Tetration Advanced Services szakembereinek bevonására is a megoldás optimálisabb beállításához, a platform teljesítményének növeléséhez, valamint a teljes adatközponti bevezetés támogatására. A Cisco Solution Support for Tetration szolgáltatása folyamatos hardveres és szoftveres támogatást nyújt a Cisco Tetration Analytics platformhoz és a Tetration platformhoz kapcsolódó megoldásokhoz.

Kapcsolódó háttéranyagok

Cisco Solution Support for Tetration Analytics

A Cisco Systemsről

A Cisco (NASDAQ: CSCO) az internetes hálózati piac vezetője. A Ciscóval kapcsolatos hírek és információk a weben a http://www.cisco.com illetve a http://newsroom.cisco.com oldalon olvashatók.

További információ:

Sinkó Judit
Cisco Magyarország, PR manager
Twitter: @sinkoj
Tel.: 225 4650
Mobil: +3630/949 3405
E-mail: jsinko@cisco.com

Kérdése van? Válaszolunk!