Guest

A Cisco új partnerekkel és szolgáltatásokkal bővíti Intercloud felhőhálózatát

LinkedInGoogle+

A Cisco 35 független szoftverszállítóval kötött partneri megállapodást az Intercloud felhőhálózat bővítésének céljából. Ezen túlmenően a San Diego-i Cisco Live konferencián tíz Intercloud partner jelentette be, hogy a Cisco Intercloud Fabric technológiára épülő új hibrid felhőszolgáltatásokat indítanak. A Cisco mindemellett bemutatta legújabb hibrid felhő alapú fejlesztéseit is, amelyek között új biztonsági szolgáltatások, a különböző felhők jobb menedzselhetőségét szolgáló megoldások és további hypervisorok támogatása is megtalálható.

2015 őszétől indul a Cisco Intercloud Marketplace. Ezen keresztül a Cisco és a független szoftverszállítók olyan új felhőszolgáltatásokat nyújtanak, mint a következő generációs fejlesztői platform, big data és elemzés, valamint IoE felhőszolgáltatások.

  • Fejlesztői platformok: A Cisco vezető alkalmazásfejlesztő cégekkel kötött partneri megállapodást, hogy innovatív felhőfejlesztési környezetük az Intercloud részévé válhasson. A Cisco kiterjeszti részvételét a vezető nyílt forráskódú fejlesztőközösségekben is, illetve az eddigieknél nagyobb hangsúlyt fektet fejlesztői közösségének megjelenésére a DevNet programban.
  • Big data és analitika: A Cisco partnerségre lépett vezető big data megoldásokat szállító szolgáltatókkal, amelyekkel együttműködve biztonságosan összekapcsolhatja és zökkenőmentesen bővítheti helyi Hadoop megoldásait a Cisco Intercloud szolgáltatással.
  • IoE felhőszolgáltatások: A Cisco az alkalmazásfejlesztők rendelkezésére bocsátja programozási felületeit, valamint olyan IoE szolgáltatásokat is elindít az Intercloud platformon keresztül, mint az adatvirtualizáció, az Energywise vagy a Cisco Services Exchange Platform.

A Cisco Intercloud Fabric új verziója három fő területen egyszerűsíti a hibrid felhőket:

  • Biztonság: A Cisco Intercloud Fabric kiterjeszti zóna alapú tűzfalszolgáltatásait a Microsoft Azure támogatására, illetve az integrált Virtual Security Gateway (VSG) megoldást alkalmazó ügyfelek már a Cisco Nexus® 1000V Series kapcsolókban működő szabályozást is használhatják a nyilvános felhőkben.
  • Nyitottság: A Cisco elérhetővé teszi virtuális gép (virtual machine - VM) támogatását az Amazon VPC szolgáltatása számára, valamint a VM beépített megoldásai lehetővé teszik a vállalatoknak, hogy a nyilvános felhőben telepített virtuális gépeiket a Cisco ICF keretein belül ellenőrizzék.
  • Rugalmasság: A Cisco Intercloud Fabric támogatja a vezető hypervisor megoldásokat, mint a VMware vSphere, OpenStack KVM és Microsoft Hyper-V.

A Cisco bejelentéséről további információt az angol nyelvű sajtóközleményben olvashatnak.

Kapcsolódó háttéranyagok

özösségi oldalakon: Cloud Blog, Cloud Twitter, Cloud Facebook and LinkedIn Business Insights.

A Cisco Systemsről

A Cisco (NASDAQ: CSCO) az internetes hálózati piac vezetője. A Ciscóval kapcsolatos hírek és információk a weben a http://www.cisco.com illetve a http://newsroom.cisco.com oldalon olvashatók.

További információ:

Sinkó Judit
Cisco Magyarország, PR manager
Tel.: 225 4650
Mobil: +3630/949 3405
E-mail: jsinko@cisco.com

Kérdése van? Válaszolunk!