Guest

Új adatközponti eszközöket mutatott be a Cisco

LinkedInGoogle+
Megosztás:

Öt évvel ezelőtt lépett be a szerverpiacra és mára az öt legnagyobb között van a Cisco

A Cisco Global Cloud Index szerint 2017-re a munkaterhelések közel kétharmada felhőkörnyezetben kerül majd feldolgozásra, és a felhők a globális adatközpontok forgalmának közel kétharmadát fogják kitenni. A privát, nyilvános és hibrid felhőket építő vállalatoknak az optimális működéshez és a hatékonyság maximalizálásához szabályozás-alapú automatizációra van szükségük.

Ennek megfelelően a Cisco a Nexus 9000 portfolióhoz tartozó Nexus 9504-es és Nexus 9516-os kapcsolók bemutatásával folytatja az alkalmazásközpontú infrastruktúra (ACI) fejlesztését. Az ACI az első alkalmazásszintű adatközpont- és felhőmegoldás, amely teljes hálózati automatizációt, átláthatóságot, biztonságos skálázhatóságot nyújt, valamint a fizikai és virtuális hálózatba kötött informatikai erőforrások integrált kezelését biztosítja. A Nexus 9000 kapcsolóival és a Cisco Application Policy Infrastructure Controller (APIC) egységes szabályozásközpontú automatizálásával a vállalatok rendkívül biztonságos felhőhálózatokat és hibrid felhőket építhetnek ki.

A Cisco a Nexus 3000 termékcsaládot is kibővítette. A Nexus 3000 kapcsolók a tíz vezető felhőszolgáltató közül nyolc portfóliójában megtalálhatók. Az új Nexus 3164Q kapcsolót a nagymértékben skálázható adatközpontok (Massively Scalable Data Center - MSDC) és a Big Data kezelésére tervezték. A Nexus 3164Q a Cisco 9000 portfolió programozhatóságára építve a felhőszolgáltatók automatizálási eszközeinek - Linux Container, XML, JSON, Puppet/Chef, Python, OpenStack - széles körét támogatja.

A Miercom független tesztjei szerint a Nexus 9500 platform iparágvezető teljesítményt és megbízhatóságot biztosít. A Nexus 9500 portfóliót olyan rendszerinnovációk jellemzik, mint például az első belső backplane nélküli moduláris kapcsoló, amely 15 százalékkal hatékonyabb energiafelhasználást és hűtést tesz lehetővé, emellett az alkatrészek egyszerűbb kivitelezésével a meghibásodások okozta kiesési időszak is jelentősen lerövidül. Ez közel háromszor nagyobb megbízhatóságot jelent. A kapcsolócsalád az 1/10G hozzáféréssel, a 10G/40G aggregációs kialakítással, a nagyteljesítményű 40G és a jövőbeli 100G kétszintű "leaf-spine" architektúrával rugalmas és költséghatékony megoldás.

A felhők jelentősége miatt a Cisco új képesítési programjai is kifejezetten a hálózatprogramozással összefüggő munkaköröket célozzák és az egyes munkakörökhöz kapcsolódó specifikus készségeket fejlesztik:

 • Üzleti alkalmazásfejlesztő: az új, nyílt adatközponti környezet megismerése
 • Tervező / rendszerépítő: alkalmazásintegrációs készségek elsajátítása
 • Mérnök: integráció és hibaelhárítás programozható felhőalapú környezetben
 • Fejlesztő: programozható felületek használata a hálózat-automatizációra: JSON, XML, Python, Puppet/Chef, OpenStack.

A Cisco Consulting Services tanácsadói szolgáltatásai mérhető üzleti előnyöket biztosítanak a gyorsabb telepítésnek és az alacsonyabb infrastruktúraköltségeknek köszönhetően. Az ACI telepítését segítő új szolgáltatások:

 • Cisco Readiness Planning: a kockázatok és lehetőségek azonosítása, működéselemzés és részletes migrációs tervek az ACI-ra való zökkenőmentes átállás érdekében.
 • Cisco Quick Start Service for Nexus 9000: segítség a Cisco Nexus 9000-es szériájú kapcsolók telepítéséhez.
 • Cisco Accelerated Deployment Services for Nexus 9000: az alkalmazásközpontú architektúrára való gyors átállás támogatása.

UCS: 5 év innováció

Amikor öt évvel ezelőtt a Cisco belépett a szerverek piacára, teljesen új megközelítést hozott az adatközpontok világába. A Unified Computing System (UCS) kifejlesztésével az elmúlt évtizedek első valódi szerverinnovációját indította el, ezért bár egy érett piacra lépett be, a folyamatos innovációnak köszönhetően öt év alatt gyors növekedést tudott produkálni. Az IDC 2014 februárjában közzétett globális negyedéves szerverpiaci adatai szerint mára a Cisco az x86-os blade szerverek értékesítéséből származó globális bevételét tekintve a világpiac második helyén áll, az Egyesült Államokban 30%-os piaci részesedéssel rendelkezik, világviszonylatban pedig az öt legnagyobb szerverszállító között van.

Technológiai partnereivel együttműködve a Cisco az integrált infrastruktúrarendszerek új kategóriáját hozta létre: az VSPEX®-et az EMC-vel, a FlexPod-ot a NetApp-pal, a vblock-ot pedig a VCE-vel közösen. Mára ezek az együttműködésen alapuló integrált megoldások piacvezetővé váltak. A Cisco emellett a legnagyobb szoftverszállítókkal - Microsoft, Oracle, SAP - és a főbb Hadoop disztribútorokkal is együttműködik az UCS optimalizálásában, hogy a rendszer a nagyteljesítményű alkalmazások ideális platformjaként szolgálhasson.

"A Cisco UCS Magyarországon is komoly sikereket ért el: a pénzügyi, szolgáltatói, gyártói és államigazgatási szektorokban számos vállalatnál és intézménynél alkalmazzák. A hazai ügyfelek elsősorban a különböző virtualizációs megoldások széleskörű támogatása és az új szolgáltatások minél gyorsabb bevezethetősége miatt választják a Cisco UCS adatközponti szervereket. További előnyei az egyszerűbb megoldás, kevesebb komponens, kábelezés és alacsonyabb energiafogyasztás" - mondta Takács Gábor, a Cisco adatközponti technológiákért felelős regionális vezetője.

Tények, adatok az UCS-ről

 • A Gartner 2013-as "Magic Quadrant" vizsgálata szerint a Cisco piacvezető a blade szerverek területén (Gartner Magic Quadrant for Blade Servers, Andrew Butler és George J. Weiss, G00250031, 2013. április 29, © 2013 Gartner Inc.).
 • Ha az elmúlt öt évben minden új adatközponti fejlesztésnél a Cisco UCS-t alkalmazták volna, a megspórolt kábelek hossza elérne a holdig, és a visszaút harmadáig.
 • A Cisco UCS rendszerét több mint 30.000 ügyfél használja, beleértve a Fortune 500-as listán szereplő vállalatok 75%-át.
 • Az UCS-hez kapcsolódó fejlesztések: szolgáltatási profilok, szabadalmaztatott kiterjesztett memória, integrált infrastruktúra, UCS Manager, UCS Central, UCS Director, és az SSD alapú tárolómegoldás, az UCS Invicta.

További információ:


A Cisco Systemsről

A Cisco (NASDAQ: CSCO) az internetes hálózati piac vezetője. A Ciscóval kapcsolatos hírek és információk a weben a http://www.cisco.com illetve a http://newsroom.cisco.com oldalon olvashatók.

További információ:

Sinkó Judit
Cisco Magyarország, PR manager
Tel.: 225 4650
Mobil: +3630/949 3405
E-mail: jsinko@cisco.com

Kérdése van? Válaszolunk!