Guest

A Cisco és partnerei a világ legnagyobb felhőhálózatát hozzák létre

LinkedInGoogle+
Megosztás:

A vállalkozások a gyors és költséghatékony működés érdekében egyre inkább a felhőalapú megoldások felé fordulnak, ezért a Cisco bejelentette, hogy partnerei segítségével létrehozza a világ legnagyobb globális Intercloud felhőhálózatát és Cisco Cloud Services néven elindítja felhőszolgáltatását. A Cisco a következő két év során több mint egymilliárd dollár értékű beruházással támogatja kibővített felhő üzletágát.

A „Minden a hálón” (Internet of Everything – IoE) világához illeszkedve a Cisco globális felhőhálózatát magas alkalmazásterhelés kezelésére tervezik, valamint valós idejű analitikával, közel végtelen skálázhatósággal és a helyi adatkezelési szabályoknak megfelelő hálózati és biztonsági architektúrával épül majd fel. A gyors fejlesztést szolgáló alkalmazásprogramozási felületeket (API) magában foglaló nyílt Intercloud korábban ismeretlen kategóriát teremtve új, vállalati szintű felhőalapú informatikai szolgáltatásportfoliót nyújt a cégeknek, szolgáltatóknak és viszonteladóknak.  

A tervek szerint a Cisco Cloud Services szolgáltatását a vállalat partnereivel együttműködve nyújtja majd. A Cisco globális Intercloud kezdeményezését olyan globális partnerek támogatják, mint a Telstra, az Allstream, a Canopy, az Ingram Micro, a Logicalis Goup, a MicroStrategy, a SunGuard Availability Services és a Wipro.

„Úgy gondoljuk elérkezett az ideje annak, hogy a Cisco és partnerei beruházzanak egy innovatív, alkalmazásközpontú, globális felhőhálózatba, amely szélesebb elérhetőséget és gyorsabb piaci bevezetést biztosít majd. Partnereinkkel együtt egy sok felhőből állómegoldást hozhatunk létre, amelyben ügyfeleink a számukra megfelelő, biztonságos felhőt használhatják, miközben stratégiai előnyt kovácsolhatnak a gyors innovációból és az üzleti növekedés lehetőségeiből.” - mondta Robert Lloyd, a Cisco fejlesztésekért és értékesítésért felelős elnöke.

Az IoE és a  felhő

A Cisco globális hálózatán és a partnerek adatközpontjaiban működő Intercloud az értéknövelt alkalmazás- és hálózatközpontú felhő szolgáltatások kibővített körével fogja felgyorsítani a „Minden a hálón” terjedését. Az eszközök, adatok, folyamatok és emberek összekapcsolásával létrejövő IoE az előrejelzések szerint az elkövetkezendő évtizedben 19 billió dolláros gazdasági lehetőséget rejt magában. Az IoE teljesen új igényeket támaszt a globális, magas biztonságú felhőkkel szemben, beleértve a mobilszolgáltatásokat, az együttműködést elősegítő megoldásokat, és a felhőalapú videoszolgáltatásokat is.

A Cisco OpenStack-alapú felhőhálózatának célja, hogy szervezetek és felhasználók különböző munkafolyamatokat könnyedén és biztonságosan kapcsolhassanak össze és mozgathassanak a különböző nyilvános vagy privát felhők között, a kapcsolódó hálózati és biztonsági szabályok betartásával. Az alkalmazások teljesítményének optimalizációja és az új szolgáltatások gyorsabb piaci megjelenésének érdekében az Intercloud a Cisco alkalmazásközpontú infrastruktúráját (ACI) is felhasználja. A Cisco az ACI központosított, programozható biztonsági politikájának segítségével javítja az alkalmazások biztonságát, megfelelését, felügyeletét és mobilitását, megfelelve a privát és nyilvános felhőkörnyezetek igényeinek.

A Cisco kiterjeszti a felhőalapú megoldások terén elért vezető szerepét

A Cisco Cloud Service tovább bővíti a Cisco piacvezető felhőportfólióját, amely már eddig is tartalmazott szoftverszolgáltatásokat (WebEx®, Meraki®, Cisco Cloud Web Security), felhőszolgáltatásokat (hosztolt együttműködési megoldások és felhőalapú digitális videó felvevő – DVR), és a nyilvános illetve privát felhők kiépítéséhez szükséges szolgáltatásokat, mint a Cisco Unified Computing System™ (Cisco UCS®). A Cisco felhőportfóliójának részei továbbá az olyan integrált infrastruktúra megoldások, mint a VCE Vblock™, a NetApp FlexPod, valamint Cisco alkalmazásközpontú infrastruktúrája, az ACI.

A Cisco piacra lépési stratégiája

A Cisco az új Cisco Cloud Services szolgáltatással bővíti Powered™ programját. A Cisco értékesítési partnerein keresztül és a felhasználóknak közvetlenül is értékesíti majd új szolgáltatásait. A Cisco Powered szolgáltatásait fejlesztő partnerek gyorsabban ajánlhatnak felhőmegoldásokat, alacsonyabb kezdeti költségek mellett.

A Cisco Cloud Service kínálata

 • PaaS / IaaS  –  Gazdaságos virtuális számítási, tárolási és hálózati szolgáltatások
 • Cisco Cloud Services a SAP HANA platformhoz– A népszerű „in-memory” platform, amelyet a Cisco egységes adatközponti környezetre (UCS) optimalizáltak 
 • Együttműködés – Cisco WebEx® alkalmazáscsomag és szolgáltatások
 • Biztonság – Cisco Scansafe – kártevők elleni védelem
 • Hálózati infrastruktúra-menedzsment – Cisco Meraki (felhőmenedzselt hálózatok)
 • Virtuális desktop-szolgáltatás – A Cisco, a VMware és a Citrix desktop-virtualizációs megoldásai
 • A Cisco partnerei által kínált host-olt együttműködési szolgáltatások
 • Cisco Videoscape Cloud DVR – Skálázható felhőalapú erőforrások a tartalmak fogadására, rögzítésére és lejátszására
 • Cisco virtualizált mobilinternet – Prémium adatszolgáltatás
 • Virtualizált menedzselt szolgáltatások – Felhőalapú virtuális szolgáltatások a gyorsabb szolgáltatásaktivizálásért és a szolgáltatásgyorsaságért (pl. vFW, vPE és vCPE)
 • Távmenedzsment-szolgáltatás (RMS) – Az informatikai műveletek távmenedzsmentje a Cisco Smart Services segítségével 
 • Megfelelés- és konfigurációmenedzsment szolgáltatások (CMCS) – A megfelelést és konfigurációt célzó ITIL folyamatok automatizált kezelése
 • Informatikai szolgáltatásmenedzsment (ServiceGrid) – Az informatikai szolgáltatásmenedzsment funkció felhőalapú kezelése
 • Energiagazdálkodási szolgáltatások (Energywise) – A teljes informatikai hálózat áramfogyasztásának automatizált kezelése
 • Együttműködési szolgáltatás (CaaS) – Ügyfélkiszolgáló központ mint szolgáltatás

További információ:

Robert Lloyd blogja: a Cisco Intercloud


A Cisco Systemsről

A Cisco (NASDAQ: CSCO) az internetes hálózati piac vezetője. A Ciscóval kapcsolatos hírek és információk a weben a http://www.cisco.com illetve a http://newsroom.cisco.com oldalon olvashatók.

További információ:

Sinkó Judit
Cisco Magyarország, PR manager
Tel.: 225 4650
Mobil: +3630/949 3405
E-mail: jsinko@cisco.com

Kérdése van? Válaszolunk!