Guest

Üzleti videokommunikáció megfizethető áron a Ciscótól – a videó ma már nem csak a management privilégiuma

LinkedInGoogle+
Megosztás:Az üzleti együttműködés piacvezetője új megoldásokat mutatott be a hatékony irodai, mobil és távoli munkavégzés támogatásához

A Cisco új együttműködési megoldásokat mutatott be. Az új fejlesztések praktikus és kényelmes videokonferencia lehetőséget kínálnak az irodai, a mobil és a távoli munkavégzés támogatásához a böngészőktől kezdve egészen az igazgatótanácsi tárgyalótermekig.

”Iparági statisztikák szerint a tárgyalók mintegy 93 százalékában még nem áll rendelkezésre jó minőségű videokommunikációs eszköz. A Cisco egy tavaly végzett felmérése szerint, bár egyelőre még az e-mail és a telefon a hazai vállalatok kommunikációjának fő csatornái, ugyanakkor – a világban mindenhol és Magyarországon is – komoly igény mutatkozik az egyszerű és költséghatékony webes és videokonferencia megoldások iránt. A Cisco új megoldásai bármilyen helyszínen – irodai vagy otthoni munkavégzés során, szállodai szobában, vagy akár egy kávézóban – egyszerűbb és közvetlen együttműködést biztosítanak a kollégákkal, partnerekkel, ügyfelekkel” - mondta Bedő Norbert, a Cisco Magyarország kommunikációs technológiákért felelős üzletfejlesztési vezetője.

Cisco MX videorendszerek bármely tárgyalóba

A Cisco új tárgyalótermi videorendszereit díjnyertes formaterv, egyszerű kezelés és intuitív felhasználói élmény jellemezi. A kisebb helyiségekre optimalizált Cisco TelePresence® MX200 második generációja FullHD felbontást biztosít mind az élő képhez, mind a számítógépes tartalom megjelenítéséhez, támogatja második külső képernyő csatlakoztatását, emellett költséghatékony és nagyon egyszerűen beüzemelhető. A Cisco TelePresence MX700 és MX800 magasabb teljesítményű rendszerei közepes és nagyobb helyiségekben biztosítanak FullHD felbontású videót, és az iparágban elsőként támogatják a H.265 szabványt, amely prémium képminőséget nyújt fele akkora sávszélesség használatával.

Cisco TelePresence SX10 Quick Set

A Cisco TelePresence SX10 Quick Set egy PC áráért is elérhető.  Alkalmazásával bármely síkképernyős – TV, vagy monitor – kijelző 10 perc alatt FullHD minőségű videokonferencia rendszerré alakítható. A készülék kamerája kifejezetten a kisméretű, egy-három tárgyalók igényeihez igazodik. Egyszerű használhatóságával és kedvező árával nagy népszerűségre tart számot elsősorban a kis- és középvállalatok körében.

Cisco Telepresence Precision 60 és SpeakerTrack 60

Aki részt vett már videokonferencián, tudja, hogy a felhasználói élmény nagyban függ a kamera minőségétől és tudásától. A Cisco TelePresence Precision 60 az iparág legjobb képminőségét (1080p60) nyújtja. Alkalmazkodik a változó fényviszonyokhoz és a teljes látómező befogására alkalmas. A Cisco TelePresence SpeakerTrack 60 a Precision 60-ra épülő kétkamerás rendszer, amely elsőként kombinálja az intelligens arc- és hangforrás felismerő technológiákat. A terem méretétől függetlenül önállóan megtalálja a beszélőt, ráközelít, és amíg beszél, az adott előadót mutatja a résztvevőknek, majd zökkenőmentesen vált a következő felszólalóra, amikor az beszélni kezd. Ezek a fejlesztések együttműködnek és integrálhatóak a Cisco 2009 óta forgalmazott korábbi videokonferencia készülékeivel és a most bejelentett többi eszközzel is.

Cisco TelePresence SX80

A Cisco TelePresence SX80 ideális megoldás azoknak a szervezeteknek, amelyek nagyméretű és egyedi kialakítású helyiségeket szeretnének videomegoldásokkal felszerelni vagy a meglévőt fejleszteni. Az új, nagy teljesítményű és rugalmasan alakítható SX80 számos kameramegoldással (pl. SpeakerTrack 60) párosítható és akár három kijelzővel is használható. Az MX700-as és MX800-as platformokkal együtt az iparág első, a H.265-ös videokódolást támogató rendszere, alacsonyabb sávszélességen is kiváló képminőséget biztosít.

Intelligent Proximity

Az Intelligent Proximity teljesen új megközelítést hoz a mobileszközök és a videós együttműködési megoldások tekintetében. Segítségével a Cisco videorendszerei érzékelni tudják a megbeszélésre behozott mobileszközöket: okostelefonokat és táblagépeket. A megoldás megkérdezi az eszközök tulajdonosait, hogy be kívánják-e vonni mobileszközeiket a konferenciába. Az összekapcsolás után a felhasználók mobileszközeikkel tetszőlegesen tudják lapozni a konferencia során már vetített tartalmat, elmenthetik a szükséges diákat és újra megnézhetik a korábbi információkat anélkül, hogy az előadót meg kelljen állítaniuk, hogy ő lapozzon vissza egy korábbi oldalra.

Könnyű telepítés, beüzemelés és skálázhatóság  

A Cisco fent bemutatott megoldásainak kialakításánál fontos szempont volt a felhasználóbarát kezelőfelület kialakítása, a könnyű üzembe helyezhetőség és a skálázhatóság.
Az egyetlen termékazonosító alatt megrendelhető együttműködési megoldás csomagok, amelyek a kiszolgáló hardverrel együtt, azon előre telepítve és használatra készen érkeznek a felhasználókhoz, jelentősen megkönnyítik a beüzemelést és a karbantartást. A Cisco továbbfejlesztette a kisvállalkozások körében népszerű csomagját, a Business Edition 6000-et. A megoldás a HD videokonferenciához szükséges szoftverekkel, egy új, költséghatékony, 25 felhasználós licensz csomaggal, és új varázsló-alapú telepítővel érkezik, amely jelentősen lerövidíti a beüzemelés idejét. A BE6000 népszerűsége és a nagyobb vállalatok hasonló megoldások iránti igényei miatt a Cisco ugyancsak bemutatta az 1000 fölötti felhasználóval rendelkező vállalatok számára kialakított Business Edition 7000-et is.

További információ:
Blog a munkahelyi együttműködésről, szerző: Rowan Trollope
A partnereinknek szóló blog, szerző: Richard McLeod
Videó az új termékekről


A Cisco Systemsről

A Cisco (NASDAQ: CSCO) az internetes hálózati piac vezetője. A Ciscóval kapcsolatos hírek és információk a weben a http://www.cisco.com illetve a http://newsroom.cisco.com oldalon olvashatók.

További információ:

Sinkó Judit
Cisco Magyarország, PR manager
Tel.: 225 4650
Mobil: +3630/949 3405
E-mail: jsinko@cisco.com

Kérdése van? Válaszolunk!