Guest

A vásárlók szívesen használják okostelefonjukat és a „Minden a hálón” lehetőségeit az ünnepi vásárlások alatt

A vásárlók szívesen használják okostelefonjukat és a „Minden a hálón” lehetőségeit az ünnepi vásárlások alatt

LinkedInGoogle+
Megosztás:

A Cisco nemrégiben megjelent tanulmánya szerint a modern technológia iránt fogékony vásárlók egyre fontosabbak lesznek a kereskedők számára, hiszen az Egyesült Államokban már az összes vásárló felét teszik ki. Nem meglepő, hogy a technológiára leginkább nyitott vásárlói kört a 18-24 éves, elsőgenerációs okostelefonhasználók alkotják. Az Egyesült Államokban az ebbe a korosztályba tartozók 80 százaléka rendelkezik saját okostelefonnal. Ugyanakkor a 18-24 éves válaszadók 75%-a továbbra is a hagyományos kiskereskedelmi üzletekben intézi ünnepi bevásárlásait.

Az interneten való tájékozódás lehetőségéről, illetve az okostelefonok használatáról viszont a hagyományos vásárlás során sem szeretnének lemondani. A modern technológia iránt fogékony vásárlók egyre nagyobb része a boltok által kínált online szolgáltatások alapján tervezi meg vásárlásait. A többség (60%) eleve azokat az üzleteket részesíti előnyben, amelyek rendelkeznek saját okostelefon-alkalmazással, illetve más, a boltban elérhető online szolgáltatásokat is kínálnak. E vásárlói réteg körében az ingyenes Wi-Fi elérhetőség, az éppen nem kapható termékek online megrendelésének lehetősége, illetve a digitális kuponok által elérhető kedvezmények erősen meghatározzák választásaikat. A válaszadók több mint 95 százaléka nyilatkozott úgy, hogy szívesen használja fel az okostelefonjára érkező kedvezményes vásárlási ajánlatokat, kuponokat és rendszeresen rákeres telefonján az ár összehasonlításokat kínáló applikációkra.

A kutatás ugyanakkor rámutat, hogy az üzletek jelentős része egyelőre a lehetőségekhez képest alacsony hatékonysággal tud kapcsolatot teremteni a fiatal technológiai-tudatos vásárlókkal. Ez felveti annak szükségességét, hogy a kereskedő akkor hívja fel okostelefonos alkalmazására, weboldalára, közösségi elérhetőségeire a fogékony vásárlók figyelmét, amikor azok a boltban tartózkodnak.

A kereskedelmi egységeknek számos más lehetőségük is adódik arra, hogy kihasználják az okostelefonokban és a „Minden a hálón” trendben rejlő lehetőségeket. Ilyen például virtuális próbafülke, amelynek használatával a vásárlók virtuálisan felpróbálhatják a különböző ruhadarabokat, anélkül, hogy valóban felvennék azokat. A megfelelő technológiai tudással rendelkező vásárlók 28%-a szeretne olyan kis tükröket a próbafülkékbe, amelyek az éppen felpróbált ruhához ajánlanak kiegészítőket és meg is mutatják, hogyan festenének ezek a kiválasztott ruhadarabbal együtt. A vásárlók harmada szívesen venne részt olyan kereskedelmi programban, amely a profil és a múltbéli vásárlások alapján okostelefonon ajánlana a vásárló ízlésének megfelelő új termékeket. A tanulmány szerint a vásárlók 40%-a használná okostelefonját a fizetési folyamat gyorsítására, hogy elkerülje a sorbanállást a pénztárnál, különösen az ünnepi vásárlások időszakában.

A kutatásról és az IoE további lehetőségeiről bővebben az internetofeverything.com oldalon olvashat.


A Cisco Systemsről

A Cisco (NASDAQ: CSCO) az internetes hálózati piac vezetője. A Ciscóval kapcsolatos hírek és információk a weben a http://www.cisco.com illetve a http://newsroom.cisco.com oldalon olvashatók.

További információ:

Sinkó Judit
Cisco Magyarország, PR manager
Tel.: 225 4650
Mobil: +3630/949 3405
E-mail: jsinko@cisco.com

Kérdése van? Válaszolunk!