Guest

Cisco hálózati megoldások az HBO Europe budapesti központjában

A Cisco új fejlesztésű ISE (Identity Services Engine) technológiájával a vezetékes és vezeték nélküli hálózatok egységesen felügyelhetők

LinkedInGoogle+
Megosztás:

Tavasz óta Cisco hálózati megoldások szolgálják ki az HBO Europe Budapesten működő központjában az innovatív informatikai környezet egyedi igényeit. A központban egy olyan 100 felhasználót kiszolgáló hálózati infrastruktúra épült ki, amely megfelel a heterogén végponti környezetnek. A központ munkatársai jellemzően mobil eszközökkel dolgoznak, illetve számos más vezeték nélküli kapcsolatot igénylő irodai eszköz is a hálózat része, így a szenzitív adatok és hálózatvédelmi szempontok miatt a biztonságos vezeték nélküli hozzáférés kiépítése fontos elvárás volt.

A mobileszközök használatára tekintettel az HBO az egész iroda területére Wi-Fi lefedettséget igényelt, amelyet egy külön látogatói hozzáféréssel a központ vendégei is használhatnak. A hálózat tervezésekor a vendég felhasználók számára biztosított eléréseknél ügyelni kellett a könnyű kezelhetőség mellett a nyomonkövethetőségre és visszakereshetőségre is.

A cég profiljából adódóan az adathozzáférés mellett videótartalmak elérése is nélkülözhetetlen a vezeték nélküli hálózaton. Ebből adódóan megfelelő sávszélességet és stabil kapcsolatot biztosító eszközöket kellett telepíteni, a megfelelő tanúsítvány alapú azonosítással együtt. Az HBO számára ugyancsak fontos volt a külső munkatársak számára a kontrollált belső hálózati hozzáférés biztosítása és az alacsony adminisztrációs ráfordítás.

Az HBO irodaházában Magyarországon az elsők között alkalmazták a Cisco új fejlesztésű ISE (Identity Services Engine) technológiáját. Az ISE a Cisco Unified Access megoldásának része, amely egyszerű és biztonságos hálózatok kiépítését teszi lehetővé a vezetékes és a vezeték nélküli infrastruktúra egységesítésével. Az ISE segítségével a rendszergazdák egyetlen, egyszerűsített házirendet hozhatnak létre több különböző hozzáférési módhoz és eszközhöz, illetve a megoldás az „all-in-one” vállalati szabályozási platform segítségével teszi biztonságosabbá az infrastruktúrát és egyszerűsíti a működést.

Az ISE rendszer nem csak a mobil eszközök nyilvántartását, felhasználóhoz rendelését végzi, hanem a jövőben a digitális tanúsítványok terítését is ez a rendszer biztosítja majd.

A Cisco előrejelzése szerint a mobil adatforgalom pár éven belül a 13-szorosára nő majd és a videoforgalom is jelentős növekedés előtt áll, így érdekes kihívás volt egy olyan hálózat megtervezése és megépítése, amelynek feladata ehhez az új trendhez igazodó környezet kiszolgálása. A Cisco intelligens hálózati platformja a mobileszközök kezelése és a videotartalmak gyors elérésére mellett a külső munkatársak és a vendégek számára is biztonságos hálózati hozzáférést nyújt – mondta Darvas Benjamin, a Cisco Magyarország hálózati alaptechnológiákkal foglalkozó üzletfejlesztési vezetője.

A hálózat tervezését és kivitelezését az S&T Magyarország, a Cisco Gold minősítésű és ISE technológiákra szakosodott ATP (Advanced Technology Partner) partnere végezte. A magas igénybevételű, konstans hálózati kapcsolatot Cisco Aironet hozzáférési pontok biztosítják, továbbá a Cisco ISE (Identity Services Engine) megoldása, és külön WiFi menedzsment szoftver is telepítésre került az HBO központjának hálózatában.

Az alkalmazott Cisco komponensek:

  • Cisco 2500 Wireless controller 7.4
  • Cisco Aironet 1042 A/G/N access-point
  • Catalyst 2960S 24 GigE switch
  • Cisco Prime NCS menedzsment
  • Cisco Identity Services Engine 1.1.2
    (virtuális verzió)

A Cisco Systemsről

A Cisco (NASDAQ: CSCO) az internetes hálózati piac vezetője. A Ciscóval kapcsolatos hírek és információk a weben a http://www.cisco.com illetve a http://newsroom.cisco.com oldalon olvashatók.

További információ:

Sinkó Judit
Cisco Magyarország, PR manager
Tel.: 225 4650
Mobil: +3630/949 3405
E-mail: jsinko@cisco.com

Kérdése van? Válaszolunk!