Guest

Világszerte több mint 2 millióan rendelkeznek Cisco iparági minősítésekkel

A világ hálózati szakembereinek 1%-a, köztük mintegy 70 magyar szakértő érte el a hálózati iparág legmagasabb szintű minősítését, a CCIE fokozatot

LinkedInGoogle+
Megosztás:

A „Minden a hálón” (Internet of Everything, IoE) világában a hálózati szakértelem egyre fontosabb szerepet kap, és folyamatosan növekszik az igény a hálózati szakemberek iránt. A CCIE® (Cisco Certified Internetwork Expert), mint legmagasabb szintű hálózati iparági minősítés fennállásának huszadik évfordulója alkalmából a Cisco kutatásban mérte fel a piaci igényeket és a képesítés piaci értékét.

„A „Minden a hálón” korszakot az internetre kapcsolódó használati tárgyak, a fokozott mobilitás, a terjedő felhőalapú számítástechnika és a nagy adattömegek jelenléte jellemzi. Mindez biztonságos és hibatűrő hálózatokra támaszkodik, amelyek alkalmasak szolgáltatások biztosítására is. A Cisco ehhez a szükséges készségekkel és tapasztalattal rendelkező, képzett szakemberek felkészítésével járul hozzá. Magyarországon csak a Cisco-partnerek közel 1200 Cisco minősítéssel rendelkező szakembert foglalkoztatnak, de további sok száz hálózati minősítéssel rendelkező szakértő dolgozik az iparágban. A CCIE közösség itthon összesen mintegy 70 tagot számlál” – mondta Tázló József, a Cisco Magyarország műszaki igazgatója.

A Cisco minősítési rendszeréről

A Cisco 1993-ban vezette be a CCIE minősítést, hogy segítse a hálózati szakma és szakemberek folyamatos fejlődését. Napjainkban a CCIE minősítéssel rendelkező szakértők a legkomplexebb hálózati technológiai kihívásokkal is magabiztosan megbirkóznak. A világ hálózati szakembereinek kevesebb mint egy százaléka rendelkezik CCIE-képesítéssel, amelynek megszerzéséhez szigorú írásbeli vizsgán, és nyolcórás gyakorlati labormunkán kell bizonyítani a jelölteknek.

A Cisco jelenleg több mint 45 féle minősítést kínál, amelyek a hálózati informatika minden területére kiterjednek, azi útválasztástól és kapcsolástól a kommunikáción át a biztonságig és az adatközpontokig. A Cisco Learning Network létrehozásával a Cisco interaktív tanulási és mentorálási lehetőségeket biztosít a szakemberek és az informatikai karrier iránt érdeklődők számára.

A Cisco az első olyan vállalat, amely az ANSI akkreditációs szabványnak megfelelő, átfogó hálózati képesítési portfólióval rendelkezik. Az elmúlt húsz év során a Cisco egyre szélesebb körben tette elérhetővé a képzéshez és a képesítési vizsgákhoz szükséges anyagokat, amelyek így már nyolc nyelven és több mint kétszáz országban állnak rendelkezésre.

A CCIE húszéves jubileuma alkalmából a Cisco felmérést végzett, hogy feltérképezze, milyen értéket képviselnek a Cisco minősítéseknek világszerte, a munkáltatók mit gondolnak a szervezetükben dolgozó, minősítéssel rendelkező munkatársakról. A kutatásban 200 informatikai vezetőt kérdeztek meg, legalább 500 főt foglalkoztató vállalatoktól.

A legfontosabb megállapítások:

  • A felmérésben részt vevő IT vezetők hetvennyolc százaléka nyilatkozott úgy, hogy a Cisco minősítéssel rendelkező alkalmazottak betanulása húsz százalékkal gyorsabb.
  • A munkavégzés hatékonysága: a válaszadók szerint a Cisco minősítéssel rendelkező munkatársaik problémamegoldó képessége mintegy 40%-kal haladja meg munkavállalóik átlagát. Ugyancsak sikeresebbnek ítélték a Cisco minősítéssel rendelkező munkatársakat az informatikai projektek gyors és eredményes lezárását tekintve.
  • Ügyfél-elégedettség: A válaszadók több mint fele szerint az ügyfelek elégedettsége legalább 30 százalékkal magasabb a Cisco minősítéssel rendelkező alkalmazottak munkájának köszönhetően.
  • A hálózati állásidő minimalizálása: A felmérésben részt vevő válaszadók szerint a Cisco minősítéssel rendelkező munkatársak munkájának köszönhetően a hálózati leállások időtartama átlagosan akár 37 százalékkal, míg a hálózat fenntartási költségei mintegy 30 százalékkal csökkenthetők.

A teljes jelentés a következő címen érhető el: http://www.cisco.com/go/hire

Kapcsolódó háttéranyagok


A Cisco Systemsről

A Cisco (NASDAQ: CSCO) az internetes hálózati piac vezetője. A Ciscóval kapcsolatos hírek és információk a weben a http://www.cisco.com illetve a http://newsroom.cisco.com oldalon olvashatók.

További információ:

Sinkó Judit
Cisco Magyarország, PR manager
Tel.: 225 4650
Mobil: +3630/949 3405
E-mail: jsinko@cisco.com

Kérdése van? Válaszolunk!