Guest

Szoftver és hardver fejlesztések a Cisco együttműködési megoldások portfóliójában

LinkedInGoogle+
Megosztás:

A Cisco a modern munkahelyeket támogató új együttműködési és kommunikációs megoldásokat mutatott be az idei Collaboration Summit rendezvényen. Igazodva a BYOD (Bring Your Own Device) és a távoli munkavégzés terjedéséhez, a vállalatoknál egyre nagyobb az igény arra, hogy integrálják a dolgozók saját eszközeit, és lehetővé tegyék az eszközfüggetlen kommunikációt. A bejelentett újdonságok között új hardver eszközök, szoftverek, alkalmazások, és az együttműködéses technológiákat kiszolgáló hálózatmenedzsment rendszerek egyaránt megtalálhatóak.

„A most bejelentett mintegy tucatnyi fejlesztés a Cisco kommunikációs portfóliójának egészét érinti, legyen szó IP telefóniáról, együttműködéses alkalmazásokról, ügyfélszolgálati megoldásokról vagy videokonferenciáról. A Cisco arra törekszik, hogy üzleti kommunikációs eszközei a széles körben elterjedt fogyasztói készülékekhez hasonlóan egyszerűen használhatóak legyenek, ugyanakkor biztonságos és hatékony együttműködési és kommunikációs megoldásokat kínáljanak, bármilyen méretű szervezet számára” – mondta Bedő Norbert, a Cisco Magyarország kommunikációs technológiákért felelős üzletfejlesztési vezetője.

A bemutatott fejlesztések

Cisco Expressway® - A mobil és távoli munkavégzés hatékony támogatásához

A most bemutatott Cisco Expressway® egy olyan átjáró, amely eszközszintű regisztráció, felhasználónév és jelszó nélkül nyújt biztonságos kapcsolatot, így a megoldás azonnali hozzáférést biztosít a felhasználóknak a vállalati kommunikációs alkalmazásokhoz, aktuális tartózkodási helyüktől függetlenül. A Cisco® Expressway® a Collaboration Edge architektúra kulcsfontosságú eleme, amelyet valós idejű együttműködésre optimalizáltak. Az e-kereskedelemben használatos TLS (Transport Layer Security) titkosítással és tűzfal minősítésű megoldással nyújt azonnali üzenetküldő és videó kommunikációt a Jabber® és a TelePresence® végpontokról.

Jabber Guest® - Egyszerűsített együttműködés, bárhonnan

A most bejelentett Jabber Guest®, az Expressway titkosítási megoldásait használva ad vendéghozzáférést bárkinek (például üzleti partnereknek, vagy az ügyfélszolgálatok ügyfelei számára). Segítségével a beszélgetés résztvevői web böngészőn vagy mobileszközön keresztül létesíthetnek nagyfelbontású hang és video kapcsolatot, és egy érintéssel vagy gombnyomással adatokat, fájlokat is megoszthatnak ügyfeleikkel. A Jabber Guest elindításához mindössze az üzenetküldő programban elküldött, vagy a vállalat weboldalán megtalálható linkre van szükség. Erre kattintva kétirányú video beszélgetést folytathatnak a felek, vagy az okostelefon vagy a táblagép kameráját használva például megmutathatják a problémát az ügyfélszolgálat munkatársának. A megoldás úgy került kialakításra, hogy a jövőben támogatni tudja a WebRTC szabványt, és összekapcsolható a Cisco Contact Center Enterprise megoldással. A Jabber Guest itt megtekinthető működés közben is.

Cisco TelePresence MX300 és IP Phone 7800 sorozat – egyszerűen használható és skálázható végponti megoldások

A Cisco bemutatta a TelePresence MX300 videokonferencia rendszer második generációját, ahol a fejlesztők nemcsak a designt, de a felhasználói élményt is újragondolták. A modern, letisztult vonalakkal rendelkező, tárgyalókba szánt eszköz egyik újdonsága a „dual display” funkció, amely lehetővé teszi a felhasználók számára egy további képernyő vagy monitor csatlakoztatását. Az új MX300-zal a több résztvevős konferenciák szervezése is egyszerűbbé vált, sőt már négy végponti eszköz köthető össze egyszerre MCU (multipoint control unit) használata nélkül. A külső rendszerekkel való együttműködés jegyében az MX300 támogatja a H.264 SVC szabványt is.

Szintén bemutatásra került a középvállalatok számára optimális IP Phone 7800 széria, amelyet új, ergonomikus kialakítás, intuitív navigáció és szélessávú audió képesség jellemez. A PoE class-1 osztályú készülékek úgy is beállíthatók, hogy munkaidőn kívül automatikusan kikapcsoljanak, így akár 60 százalékkal csökkenthető az energiafelhasználásuk.

Intelligent Proximity® - az iroda és a mobil világ találkozása

A Cisco által bejelentett Intelligent Proximity® megoldás összeköti a felhasználók saját mobileszközeit az irodai kommunikációs eszközökkel. Az Android alapú Cisco DX650 asztali okostelefon az egyik első olyan készülék, amely kihasználja az Intelligent Proximity megoldásban rejlő lehetőségeket. A felhasználók vezeték nélküli kapcsolaton keresztül szinkronizálhatják vele androidos és iOS alapú mobiltelefonjaikat, importálhatják a mobiltelefonon található telefonkönyvet, illetve átirányíthatják folyamatban lévő hívásaikat az asztali készülékre, és vissza saját telefonjaikra. Az Intelligent Proximity működését a DX650 készüléken itt megtekintheti.

Cisco Prime Collaboration – Infrastruktúra-fejlesztések az egyszerűbb menedzselhetőség érdekében

Az együttműködési megoldások terjedésével az IT-osztályok munkája is változik. A Cisco Prime Collaboration megoldásával az IT-munkatársak egyetlen egységes menedzsment konzol használatával a Cisco együttműködési eszközök túlnyomó többségét egyszerre kezelhetik. A Prime Collaboration a magán mobileszközök használatához szükséges felhasználói engedélyek kiadásával támogatja a BYOD (Bring Your Own Device) megjelenését a munkahelyeken, így a megoldás használata gyorsabb kommunikációt eredményez.


A Cisco Systemsről

A Cisco (NASDAQ: CSCO) az internetes hálózati piac vezetője. A Ciscóval kapcsolatos hírek és információk a weben a http://www.cisco.com illetve a http://newsroom.cisco.com oldalon olvashatók.

További információ:

Sinkó Judit
Cisco Magyarország, PR manager
Tel.: 225 4650
Mobil: +3630/949 3405
E-mail: jsinko@cisco.com

Kérdése van? Válaszolunk!