Guest

Három egyszerű lépés mobileszközeink biztonságának növelésére

Hogyan védjük meg munkahelyi hálózatokhoz csatlakozó mobileszközeinket?

LinkedInGoogle+
Megosztás:

A CTIA szövetség előrejelzése szerint 2015-ben az Egyesült Államokban már többen fognak mobileszközökről internetezni, mint számítógépekről. A nyári időszakban, amikor a legtöbben csatlakoznak mobileszközökön keresztül munkahelyi hálózataikhoz, az egyik legfontosabb kérdés a biztonság. Joseph Bradley, a Cisco IBSG (Internet Business Solutions Group) munkatársa blogbejegyzésében három olyan egyszerű óvintézkedést vázol fel, amelyek segítségével hatékonyan növelhetjük a mobileszközök és a vállalati hálózatok biztonságát.

  1. Írjuk elő a jelszavak megfelelő használatát. A legfontosabb, hogy használjunk jelszót mobileszközeinken. Még egy egyszerű jelszó is nagy előrelépést jelenthet a teljesen védtelen készülékekhez képest. Lényeges, hogy a jelszavakkal kapcsolatos információkat ne magán a készüléken tároljuk, illetve ne osszuk meg másokkal.
  2. Készüljünk fel a BYOD (Bring Your Own Device) korszakra. Nem is olyan régen, az informatikai döntéshozók még tartottak a BYOD jelenségtől, és korlátozni próbálták elterjedését. Ez mára már megváltozott, mert a vállalatok is felismerték az új trend számos előnyét. Ma már valamilyen formában számos cég lehetővé teszi a munkavállalóknak saját eszközeik használatát. A vállalatok által alkalmazott BYOD stratégiában fontos szerepet kell kapnia a megfelelő szabályozásnak, amely tartalmazza a kötelező jelszavas védelmet és az üzleti adatok távoli törlésének lehetőségét is, amennyiben az eszköz illetéktelen kezekbe kerülne.
  3. Építsünk biztonságos hálózati struktúrát. A vállalatok a vezeték nélküli, a hagyományos vezetékes és a VPN hálózatok egyesítésével jelentősen növelhetik biztonságukat. Az ilyen egyesített hálózatok teljes rendszerátláthatóságot biztosítanak, vagyis egyszerűen követhető, hogy ki és hogyan használja a vállalati hálózatot, monitorozható a bizalmas információk kezelése, illetve valós időben értékelhetőek a biztonsági kockázatok.

A bővebb információkat tartalmazó blogbejegyzés az alábbi linken érhető el:
http://blogs.cisco.com/wireless/three-simple-ways-to-boost-mobile-device-security/


A Cisco Systemsről

A Cisco (NASDAQ: CSCO) az internetes hálózati piac vezetője. A Ciscóval kapcsolatos hírek és információk a weben a http://www.cisco.com illetve a http://newsroom.cisco.com oldalon olvashatók.

További információ:

Sinkó Judit
Cisco Magyarország, PR manager
Tel.: 225 4650
Mobil: +3630/949 3405
E-mail: jsinko@cisco.com

Kérdése van? Válaszolunk!