Guest

Új Cisco CRS-X router távközlési gerinchálózatokhoz

A bővülő Cisco CRS sorozat útválasztóit világszerte több mint 750 vezető távközési vállalat, köztük több hazai szolgáltató is alkalmazza

LinkedInGoogle+
Megosztás:

A Cisco bemutatta a szolgáltatói iparágban élenjáró CRS család legújabb tagját, a Carrier Routing System-X útválasztót (röviden: CRS-X). Az idén forgalomba kerülő Cisco® CRS-X rendszer modulhelyenkénti adatátviteli sebessége 400 gigabit másodpercenként (Gbit/s), amely többszekrényes telepítésben másodpercenként 1 petabitre növelhető. A CRS-X kapacitása az eredeti CRS-1-nél tízszer nagyobb. A CRS-1 a Cisco CRS sorozatának első tagja volt, amely a 2004. évi bevezetéskor az útválasztó rendszerek új kategóriáját képviselte és megkönnyítette a távközlési szolgáltatók számára a megnövekedett video, adat- és mobilforgalom által igényelt hálózati kapacitások kiépítését.

A telekommunikációs szolgáltatóknak ma számtalan kihívással kell szembenézniük, megoldandó kérdés például a korlátozott skálázhatóság, az elkülönített optikai és Internet Protocol (IP) hálózatok vagy az architektúrákból fakadó megkötések. A CRS-X a Cisco AnyPort™ technológiáját alkalmazza, modulhelyenkénti 400 Gbit/s-os adatátviteli sűrűségének köszönhetően páratlan skálázhatóságot biztosít.

A CRS-X a kiemelkedő teljesítmény és költséghatékony bővíthetőség mellett értékálló befektetést kínál. A tízszeresére növelt kapacitásnak köszönhetően a CRS-ügyfelek a versenytársak megoldásaihoz képest majdnem 50%-kal alacsonyabb teljes élettartamköltséget érhetnek el. A Cisco CRS technológiát használó ügyfelek az elmúlt 10 évben energiaigényeiket 80%-kal, adatátviteli költségeiket pedig 76%-kal csökkenthették.

Újdonságok/főbb adatok

  • A piac első vállalati szintű, 802.11ac szabványú hozzáférési pontja – A Cisco Aironet® 3600 sorozathoz készült 802.11ac Wave 1 modul akár 1,3 Gbit/s Wi-Fi sebességet is támogat. Az eszköz segítségével az ügyfelek maguk dönthetik el, mikor és hol vezetik be a vezeték nélküli technológiát, és a későbbiekben tetszés szerint, költséghatékonyan állhatnak át a nagy kapacitású 802.11ac Wi-Fi szabványra.
  • A 802.11ac Wave 2 Modul támogatása – A Cisco tervei között szerepel az Aironet® 3600 sorozat bővítő moduljának jövőbeli változata, amely támogatja majd a 802.11ac szabvány Wave 2 elnevezésű második hullámát. Ennek részeként támogatja a MU-MIMO technológiát és további párhuzamos adatfolyamok segítségével nagyobb sávszélességet kínál.

Kapcsolódó háttéranyagok:

  • A Cisco CRS az iparág legrobusztusabb, skálázható, széles körben telepített többszekrényes hálózati útválasztója. A 4x100 GE sebességet támogató vonalkártyák és a modulhelyenkénti 400 Gbit/s sebesség már egyetlen készülékházban is 64x100 GE portos gazdasági skálázhatóságot, többszekrényes rendszerekben pedig közel másodpercenkénti 1 petabites kapacitást tesz lehetővé.
  • A CRS-X 400 GE vonalkártya a Cisco AnyPort technológiájával működik, és a gyártó fotonikus CPAK CMOS rendszerét alkalmazza, így csökkenti az áramfogyasztást, emellett 100 GE portjai háromszor sűrűbben rendezhetők el a versenytársak megoldásainál. A CPAK technológia további előnye, hogy a hálózatüzemeltetők egyazon kártya interfészeit is különböző átviteli sebességekkel és kábelhosszokkal használhatják.
  • A CRS-X-en a Cisco IOS XR operációs rendszer fut, amely különleges automatikus javító, és önvédő funkcióinak köszönhetően a rendszerkapacitás skálázása alatt is folyamatos üzemeltetést biztosít.
  • A Cisco CRS jól alakítható magarchitektúrája rugalmas skálázhatóságot, adatátvitelt és szolgáltatást biztosítva hozzásegíti a szolgáltatókat hálózataik egyszerűsítéséhez. A Cisco nV technológia és az ahhoz társuló nLight technológia keretein belül az optikai adatátviteli berendezések egyetlen entitásként kezelhetők, így a sűrű 100 GE hálózatok műveletei könnyen, egyszerűsített jogosultságkiosztással elvégezhetők.

Amint azt a 2013 májusában kiadott Cisco Visual Networking Index (VNI) Forecast (2012-2017) is jelzi, az internet adatforgalma a CRS-1 2004-es megjelenése óta jelentősen megnövekedett. A legutóbbi VNI felmérés szerint 2012 és 2017 között a globális internetforgalom megháromszorozódik, így 2017 végére eléri az 1,4 zettabájtot. A forgalom és komplexitás növekedésével a hálózati konvergencia iránti igény egyre égetőbb. A különféle szolgáltatások, elérési utak és módok által kiváltott forgalom megköveteli az CRS-X által kínált megoldásokat, köztük a masszív skálázhatóságot, a folyamatos működést, a felhőrendszerek támogatását, az üzemeltetői szintű hálózati szolgáltatásokat, továbbá az IP és az optikai hálózatok integrálását.

Kapcsolódó háttéranyagok

Cisco szolgáltatói megoldások

A teljes Cisco Visual Networking Index (VNI) Forecast, 2012-2017 tanulmány


A Cisco Systemsről

A Cisco (NASDAQ: CSCO) az internetes hálózati piac vezetője. A Ciscóval kapcsolatos hírek és információk a weben a http://www.cisco.com illetve a http://newsroom.cisco.com oldalon olvashatók.

További információ:

Sinkó Judit
Cisco Magyarország, PR manager
Tel.: 225 4650
Mobil: +3630/949 3405
E-mail: jsinko@cisco.com

Kérdése van? Válaszolunk!