Guest

Az iRobot bemutatta a Cisco TelePresence technológiájára épülő Ava™ 500 videókonferencia robotot

 

LinkedInGoogle+
Megosztás:

A robottechnológiai megoldások vezető szállítójaként ismert iRobot Corp. és a Cisco közösen dolgoznak az Ava 500 elnevezésű videokonferencia robot piaci bevezetésén. A robot ötvözi az iRobot által kifejlesztett autonóm navigációt és a Cisco TelePresence megoldást, és így számos új helyszínen – például gyártócsarnokokban, laboratóriumokban - is lehetővé teszi a videokonferenciákat.

Az Ava 500 működés közben itt látható.

„Az iRobot számára izgalmas lehetőséget kínál a Ciscóval történő együttműködés a telepresence megoldások új generációjának üzleti alkalmazásában” – nyilatkozta Youssef Saleh, az iRobot távjelenléti megoldásokra szakosodott üzletágának alelnöke. „Az iRobot a közelmúltban már sikeresen mutatta be autonóm telepresence platformjait kórházakban. Az Ava 500 új piacokat és alkalmazásokat nyit meg a munkahelyi telepresence környezetben.”

Hogyan működik?
Az Ava 500 megalkotásához az iRobot egyesítette saját Ava mobil robotplatformját a Cisco TelePresence EX60 video végponttal. Az EX60-as 21,5 hüvelykes HD felbontású kijelzője az iRobot mobil robotplatformjának tetején kapott helyet. A távoli felhasználó egy szokványos iPad® interfészen keresztül veheti igénybe és vezérelheti az Ava 500-at.  Egy térkép megérintésével, vagy egy helység kiválasztásával aktiválja a legközelebbi szabad robotot, ami “elviszi” a felhasználót a kiválasztott helyszínre. A felhasználó választhat, hogy privát módban – ekkor a képernyő sötét –, vagy publikus módban – amikor a felhasználó arca látható a képernyőn – teszi meg az utat a feltöltő állomástól a kiválasztott úticélig. A publikus mód használatával a felhasználó látható, és akár meg is állhat egy rövid beszélgetésre az éppen arra járó kollégájával. A feladat elvégzését követően az Ava 500 automatikusan visszatér a dokkolóállomásra, és töltés üzemmódra vált.

Egyedi tulajdonságok
Az Ava 500 legfontosabb jellemzői:

  • Automatikus navigáció. Az Ava 500 autonóm navigációt alkalmaz, amely azt jelenti, hogy a robotnak nincs szüksége irányításra. Az iRobot mobil robotplatformja feltérképezi saját környezetét, majd intelligensen és biztonságosan navigálja magát az irodákban, folyosókon és a laboratóriumokban, anélkül, hogy embereknek vagy tárgyaknak ütközne.
  • Együttműködés és vállalati szintű biztonság. Az Ava 500 a Cisco TelePresenxe EX60 video terminál és a Cisco Aironet 1600-es vezeték nélküli hozzáférési pontok segítségével biztosít vállalati szintű biztonságot és együttműködést.

Elérhetőség:
Az Ava 500 a 2014-es naptári évben lesz kapható egyes Cisco partnereknél.

Kapcsolódó háttéranyagok:

Az iRobot Corp. bemutatása
Az iRobot forradalmian új robotok tervezésére és építésére szakosodott. A vállalat háztartási robotjai megkönnyítik a takarítást, míg a védelmi és biztonsági robotok az emberi élet védelméről gondoskodnak, illetve távjelenléti megoldásai lehetővé teszik a virtuális jelenlétet bárhol a világon.  Az iRobot kereskedelmi és katonai robotjai között megtalálhatók a iRobot Aware® robotizált hírszerző rendszerek, amelyek saját fejlesztésű technológiákat alkalmaznak a fejlett navigáció, mobilitás és mesterséges intelligencia területén. További információk az iRobot cégről:  www.irobot.com.


A Cisco Systemsről

A Cisco (NASDAQ: CSCO) az internetes hálózati piac vezetője. A Ciscóval kapcsolatos hírek és információk a weben a http://www.cisco.com illetve a http://newsroom.cisco.com oldalon olvashatók.

További információ:

Sinkó Judit
Cisco Magyarország, PR manager
Telefon: 225 4650
Mobil: +3630/949 3405
e-mail: jsinko@cisco.com

Kérdése van? Válaszolunk!