Guest

Elérhetőek a Cisco új generációs, 802.11ac szabványon működő vezeték nélküli eszközei

A Cisco új megoldásai a Wi-Fi sebesség jelentős növelésével válaszolnak az új felhasználói igényekre

LinkedInGoogle+
Megosztás:

A Cisco bemutatta új generációs 802.11ac vezeték nélküli hálózati szabványra épülő eszközeit, amelyekkel akár 1 Gbit/s adatátviteli sebesség is elérhető. Ez a sebesség lehetővé teszi nagy mennyiségű webes tartalom letöltését és streaming videók egyidejű lejátszását is. Az új eszközöket már számos intézménynél – köztük kórházaknál és egyetemeken - alkalmazzák. Telepítésükkel a vállalatok könnyebben kiszolgálhatják a vezeték nélküli hálózataikhoz egyre nagyobb számban csatlakozó mobileszközöket és az olyan, nagy sávszélességet igénylő alkalmazásokat, mint a HD minőségű streaming videó, a webkonferencia, a biztonsági adatmentés és adatátvitel.

Az 5 GHz-es tartományban működő 802.11ac révén a vállalatok, intézmények az eddigieknél nagyobb sebességet és jelentősebb sávszélességet igénylő alkalmazásokhoz való hozzáférést biztosíthatnak a végfelhasználóiknak. A Cisco bővítő moduljaival kimagasló teljesítményt nyújt a csatlakozott felhasználóknak, és meghosszabbítja a mobileszközök akkumulátorának élettartamát.

Az új 802.11ac termékek főbb jellemzői

  • A piac első vállalati szintű, 802.11ac szabványú hozzáférési pontja – A Cisco Aironet® 3600 sorozathoz készült 802.11ac Wave 1 modul akár 1,3 Gbit/s Wi-Fi sebességet is támogat. Az eszköz segítségével az ügyfelek maguk dönthetik el, mikor és hol vezetik be a vezeték nélküli technológiát, és a későbbiekben tetszés szerint, költséghatékonyan állhatnak át a nagy kapacitású 802.11ac Wi-Fi szabványra.
  • A 802.11ac Wave 2 Modul támogatása – A Cisco tervei között szerepel az Aironet® 3600 sorozat bővítő moduljának jövőbeli változata, amely támogatja majd a 802.11ac szabvány Wave 2 elnevezésű második hullámát. Ennek részeként támogatja a MU-MIMO technológiát és további párhuzamos adatfolyamok segítségével nagyobb sávszélességet kínál.

Kapcsolódó háttéranyagok:


A Cisco Systemsről

A Cisco (NASDAQ: CSCO) az internetes hálózati piac vezetője. A Ciscóval kapcsolatos hírek és információk a weben a http://www.cisco.com illetve a http://newsroom.cisco.com oldalon olvashatók.

További információ:

Sinkó Judit
Cisco Magyarország, PR manager
Tel.: 225 4650
Mobil: +3630/949 3405
E-mail: jsinko@cisco.com

Kérdése van? Válaszolunk!