Guest

A Cisco a Greenpeace Cool IT Leaderboard élén

LinkedInGoogle+
Megosztás:

A Greenpeace 2009-ben kezdte meg a globális IT cégek értékelését, mivel a szervezet szerint ezek a vállalatok fontos szerepet vállalnak a modern, megújuló energián alapuló infrastruktúrák elérhetővé tételében. Az informatikai cégek emellett hozzájárulhatnak az energiatermelés- illetve fogyasztás átalakítását célzó erőfeszítésekhez. Ezek a vállalatok az innovatív szellem, a technológiai tudás és a megfelelő politikai befolyás birtokában elősegíthetik a tiszta energiák elterjedését.

A Greenpeace bejelentése szerint, a Cisco és a Google állnak a Cool IT Leaderboard lista élén. A ranglista egy pontozórendszer alapján áll össze, amely elemzi az informatikai cégek hozzájárulását az üvegházhatású gázok 15 százalékos globális csökkentéséhez 2020-ig.

A Greenpeace elemzése szerint a Cisco vezető szerepe mindhárom vizsgált területen javult, kiváltképp a vállalat energialábnyomának kezelése és a megújuló energiák növekvő felhasználása terén.

A Greenpeace angol nyelvű jelentése itt olvasható:
http://www.greenpeace.org/international/en/campaigns/climate-change/cool-it/

További információ a Cisco környezetvédelmi programjairól a 2012-es CSR jelentésben található.


A Cisco Systemsről

A Cisco (NASDAQ: CSCO) az internetes hálózati piac vezetője. A Ciscóval kapcsolatos hírek és információk a weben a http://www.cisco.com illetve a http://newsroom.cisco.com oldalon olvashatók.

További információ:

Deák Anikó
Cisco Magyarország, marketing manager
Telefon: 06-1-225-4784
e-mail: andeak@cisco.com

Kérdése van? Válaszolunk!