Guest

Három debreceni informatikus szállhat harcba az EuroSkills aranyérem megvédéséért Lille-ben

A Cisco Magyarország Kft., a Magyar Telekom Nyrt, a T-Systems Magyarország Zrt., az IT Services Hungary Kft., a Profession.hu, a Microsoft Magyarország Kft. és a HTTP Alapítvány közös sajtóközleménye.

LinkedInGoogle+
Megosztás:

Képek


A HTTP Alapítvány - együttműködésben a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával - idén is a Szakma Sztár Fesztivál keretében rendezte meg a "szakmák Európa bajnokságának" magyarországi válogatóversenyét, fiatal hálózati informatikus szakemberekből álló háromfős csapatok számára. A tét ezúttal az volt, hogy melyik csapat képviselheti majd Magyarországot a 4. alkalommal megrendezendő EuroSkills-en, az informatikai rendszergazda szakmában. Idén a verseny fő támogatói a Cisco Magyarország Kft., a Magyar Telekom Nyrt, a T-Systems Magyarország Zrt., az IT Services Hungary Kft., a Profession.hu és a Microsoft Magyarország Kft. voltak.

Az EuroSkills-ről

A kétévenként megrendezett EuroSkills (www.euroskills.org) Európa legjelentősebb szakmai versenye. A megmérettetésen kontinensünk legjobb fiatal szakemberei vetélkednek negyvennél is több szakmai területen. A soron következő EuroSkills 2014 a franciaországi Lille-ben lesz, október 1-5. között, több mint 30 ország közel 500 versenyzőjének részvételével.

A magyar informatikusok Európa élvonalát képviselik

A magyar informatikusok már a korábbi években is sikeresek voltak az EuroSkills-en, de a legkiemelkedőbb eredmény a 2012-es belgiumi versenyen született. A magyarországi selejtező győztes csapata bebizonyította, hogy tehetségük és felkészültségük alapján a fiatal magyar informatikusoknak helye van az európai elitben. A három debreceni fiatalember – Csőke János, Kreszán Kristóf Dáriusz és Zeke Sándor – mindenkit maga mögé utasítva szerezte meg az aranyérmet.

Az EuroSkills 2014 magyarországi válogató

A mostani válogatóra a korábbi gyakorlathoz képest egy évvel korábban került sor, így a győztes csapatnak 12 hónappal hosszabb ideje lesz felkészülni az európai döntőre. Az informatikai rendszergazda szakmában közel száz csapat, azaz majdnem háromszáz fiatal szakember vágott neki a márciusi első fordulónak, ahol online teszteket és hálózati szimulációs feladatokat kellett megoldaniuk. Ebből a fordulóból a hat legeredményesebb csapat jutott tovább.

A háromnapos döntőt a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara „Szakma Sztár” versenyének keretében rendezték meg 2013. április 24-26. között, a Hungexpo G pavilonjában. Az rendezvény közel tizenötezer látogatót fogadott a két versenynap során. Az esemény kiemelt jelentőségét bizonyítja, hogy a megnyitón részt vett Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke, aki később az informatikai versenyterületet is meglátogatta. A finálé keretében – a franciaországi versenyhez hasonlóan – egy képzeletbeli cég hálózatának megtervezése, megépítése, valamint a mindennapi működésében felmerülő valós informatikai problémák megoldása volt a feladat.

A döntő résztvevői értékes nyereményekkel térhettek haza. A válogató verseny győztese a Pető Roland, Bora László és, Varga Ákos alkotta debreceni FiberPower csapat lett. Ők a döntőt követő tizennyolc hónapos felkészülés után Magyarországot képviselve mérkőzhetnek majd meg Európa legjobbjaival.

"Egy nagyon kemény és kiélezett versenyen harcolták ki a debreceni Mechwart András Gépipari és Informatikai Szakközépiskola diákjai, hogy ott lehessenek Lille-ben. A versenyen nyújtott kiváló teljesítményük alapján minden remény megvan rá, hogy ők is hasonlóan eredményesen szerepeljenek majd, mint az előző válogatott. Ehhez azonban még nagyon sokat kell együtt dolgoznunk. Ez a mostani verseny is bizonyította, hogy az iparág kiemelkedő szereplői elkötelezettek a tehetséggondozás mellett. Közös érdekünk, hogy évről évre minél több motivált és jól felkészült fiatal informatikus jelenjen meg a munkaerőpiacon." – mondta Sisák Zoltán, a versenyt szervező HTTP Alapítvány kuratóriumának elnöke.

További információ a versenyről: http://es2014.netskills.hu

A Cisco Systemsről

A Cisco Systems, Inc.(NASDAQ: CSCO) az internetes hálózati piac vezetője. A Ciscóval kapcsolatos hírek és információ a Weben a http://www.cisco.com címen olvasható. Cisco-berendezéseket Európában a Cisco Systems International BV, a Cisco Systems, Inc, teljes tulajdonú leányvállalata szállít.

A Magyar Telekomról

A Magyar Telekom Magyarország legnagyobb távközlési szolgáltatója, amely a telekommunikációs és infokommunikációs (ICT) szolgáltatások teljes skáláját nyújtja, beleértve a vezetékes és mobil telefonos, az adatátviteli és nem hangalapú, valamint az informatikai és rendszerintegrációs szolgáltatásokat. A Magyar Telekom többségi részesedéssel rendelkezik a Makedonski Telekomban, Macedónia legnagyobb vezetékes és mobilszolgáltatójában, és a Crnogorski Telekomban, Montenegró legnagyobb  távközlési szolgáltatójában. A Magyar Telekom többségi tulajdonosa (59,21%) a MagyarCom Holding GmbH, a Deutsche Telekom AG kizárólagos tulajdona. További információk a www.telekom.hu weboldalon találhatók.

A T-Systems Magyarország Zrt-ről

A T-Systems Magyarország a Magyar Telekom 100%-os tulajdonú leányvállalataként nagyvállalati ügyfeleknek, a közigazgatási szférának és intézményeknek nyújt a mindennapi működéshez elengedhetetlen, teljes körű távközlési és IT infrastruktúra-, alkalmazásfejlesztési, illetve rendszerintegrációs szolgáltatásokat. Az egyesült vállalat 1800 munkatársával, cégkompetenciái összehangolásával és rugalmas megoldásaival szakértő partnerséget és biztonságos infokommunikációs hátországot kínál ügyfelei, munkavállalói és partnerei részére.

http://www.t-systems.hu

Az IT Services Hungary Kft. bemutatása

Az IT Services Hungary Kft. a T-Systems International leányvállalata, nemzetközi hálózatának fontos szereplője. Magyarország legdinamikusabban fejlődő informatikai szolgáltató központja és egyben legnagyobb ICT munkaadója, mely 2008-ban elnyerte az “Év befektetője” díjat. Az informatikai és telekommunikációs tanácsadási szolgáltatások széles köréből a vállalat az informatikai megoldások kiszervezésére és menedzsmentjére, valamint fejlesztésre és rendszerintegrációra összpontosít. A vállalat folyamatosan fejleszti budapesti, debreceni és pécsi telephelyét, valamint várja tapasztalt informatikusok jelentkezését.

http://www.it-services.hu

A Profession.hu-ról

A Profession.hu Magyarország piacvezető állásportálja, 2005 óta meghatározó szereplője a magyar álláskeresői piacnak. Éves szinten több mint 5000 vállalkozás választja, a mikrovállalkozásoktól a legnagyobb hazai cégekig. Oldalára évente több mint 50 ezer állásajánlat kerül ki, 2012-ben több mint 2,3 millió jelentkezés futott át a Profession rendszerén.
A partneroldalainak köszönhetően országos és szakma-specifikus – kiemelten IT – elérést tud biztosítani. A Profession.hu tagja a „The Network”-nek, a világ piacvezető állásportáljait tömörítő nemzetközi szervezetnek.

http://www.profession.hu

A Microsoftról

A Microsoft a személyi számítógépekre írt szoftverek legnagyobb gyártója a világon. Széles termékválasztéka az operációs rendszerektől és alkalmazásoktól kezdve az összetett hálózati szoftverekig, üzleti szoftverekig és internetes technológiákig terjed. A céget William H. Gates és Paul G. Allen alapította 1975-ben. Mára a világ több mint 90 országában van jelen, dolgozóinak száma pedig meghaladja a 80 000 főt.

A Microsoft Magyarország 1993-ban alakult, mindössze 2 fővel. Dolgozóinak létszáma jelenleg megközelíti a 150 főt. A Microsoft Magyarország 2003-ban és 2006-ban elnyerte a „Legjobb Munkahely” címet, 2012-ben pedig a legjobb IT-szektorban működő munkahely elismerést is.

A Microsoft Magyarország hosszú évek óta kiemelt figyelmet fordított a gyermekek és fiatalok oktatására, képzésére annak érdekében, hogy felnőve nagyobb eséllyel indulhassanak el az életben. Ennek egyik pillére a YouthSpark kezdeményezés, amelynek célja a fiatalok körében a digitális írástudatlanság felszámolása. Másik pillére pedig a Partners in Learning (PiL), azaz „Társ a Tanulásban” program, amelynek fő feladata a közoktatásban tevékenykedő tanárok és diákok fejlődéséhez szükséges eszközök és tananyagok biztosítása, az informatika által támogatott oktatás elterjesztése.

http://www.microsoft.hu/oktatas/pil.mspx

A HTTP Alapítványról

A HTTP Alapítvány (Hálózati Tudás Terjesztéséért Programiroda Alapítvány) non-profit közhasznú alapítvány. Fő célja az informatikai iparág szakember - utánpótlásának biztosítása, valamint informatikai hálózati képzések megvalósítása. Együttműködik a Cisco Hálózati Akadémia Programban és a Microsoft IT Akadémia Programban résztvevő oktatási intézményekkel, és kapcsolatban áll a programot támogató más, hasonló profilú hazai és nemzetközi cégekkel, ill. civil szervezetekkel. Az Alapítvány nagy hangsúlyt fektet a hátrányos helyzetű felnőttek munkaerőpiaci elhelyezkedésének elősegítésére.

További információ:

Sisák Zoltán
HTTP Alapítvány
zoltan.sisak@http-alapitvany.hu
www.http-alapitvany.hu


A Cisco Systemsről

A Cisco (NASDAQ: CSCO) az internetes hálózati piac vezetője. A Ciscóval kapcsolatos hírek és információk a weben a http://www.cisco.com illetve a http://newsroom.cisco.com oldalon olvashatók.

További információ:

Sinkó Judit
Cisco Magyarország, PR manager
Tel.: 225 4650
Mobil: +3630/949 3405
E-mail: jsinko@cisco.com

Kérdése van? Válaszolunk!