Guest

Videó síelős kalandjainkról saját kamera nélkül, HD minőségben!

LinkedInGoogle+
Megosztás:

Képek

Igy mukodik a rendszer
Igy mukodik a rendszer

Specialis kamerak a sipalyakon
Specialis kamerak a sipalyakon


Egy új mobilalkalmazás segítségével a síelés szerelmesei most már a pálya szélén fagyoskodó barátok, vagy egy kamera sisakra szerelése nélkül is készíthetnek felvételt sípályán nyújtott teljesítményükről, méghozzá HD minőségben. Az i-Rewind romániai start-up cég és a Cisco technológiája a sípályák mellett elhelyezett kamerákat egy internethez csatlakozó nagysebességű optikai hálózattá köti össze. Így bárki, aki telefonjára letölti az ingyenes mobilalkalmazást több nézőpontból is felvételt készíthet síelési technikájáról, vagy bravúrjairól, amelyet aztán a közösségi oldalakon rögtön meg is oszthat.

A rendszer a telefonba épített GPS-en keresztül meghatározza helyzetünket, majd ez alapján a sípálya teljes hosszán elhelyezett videókamerák lekövetik mozgásunkat. Ezután a síelőnek már csak a személyre szabott, megszerkesztett HD videóját kell letöltenie, amelyhez 3G vagy vezeték nélküli kapcsolaton keresztül még két hétig hozzáférhet.

Az elkészült videót használhatjuk síelési technikánk elemzésére, megoszthatjuk barátainkkal, sőt a rendszer hasznos a síoktatók és a szülők számára is, akik így könnyedén nyomon tudják követni tanítványaik fejlődését, vagy gyermekeik felejthetetlen pillanatait. A megoldást már használó síelők szerint az i-Rewind jobban használható, mint a többi amatőr videós módszer, mivel nincsenek olyan zavaró elemek, mint a kamera remegése síelés közben, nem kell bajlódni a saját kamera síruhára rögzítésével, és nincs szükség a barátok szívességére sem, hogy később vissza tudjuk nézni téli élményeinket. A rendszert már ebben a szezonban tesztelhették a síelők a romániai Predeal síparadicsomban.

Az i-Rewindról:

Az i-Rewind egy IT start-up vállalat, mely egy új okostelefon alkalmazással kombinált hardver és szoftver megoldást fejlesztett ki és szabadalmaztatott. Az alkalmazással könnyedén rögzíthetőek és oszthatóak meg sport, köz- és magáncélú előadások, események. A csapat tagjai kiemelkedő IT-s ismeretekkel és múlttal rendelkeznek, nevük úttörő vállalkozásokhoz kapcsolódik online videó streaming projektek körében a 90-es évekből, valamint globális márkák online közösségének kialakításában és több nagy tech vállalat felépítésében is részt vettek. A cég weboldala: www.irewind.com.


A Cisco Systemsről

A Cisco (NASDAQ: CSCO) az internetes hálózati piac vezetője. A Ciscóval kapcsolatos hírek és információk a weben a http://www.cisco.com illetve a http://newsroom.cisco.com oldalon olvashatók.

További információ:

Sinkó Judit
Cisco Magyarország, PR manager
Tel.: 225 4650
Mobil: +3630/949 3405
E-mail: jsinko@cisco.com

Kérdése van? Válaszolunk!