Imate račun?

  •   Prilagođeni sadržaj
  •   Vaši proizvodi i podrška

Trebate račun?

Stvori račun

Kako Cisco pomaže transformaciju ambicioznih malih poduzetnika

Savršena IT rješenja za podršku malim i srednje velikim organizacijama. Digitalna transformacija mreža u malim tvrtkama, s integracijom naslijeđene infrastrukture.

Male i srednje velike tvrtke imaju vrlo malo novca kojeg mogu uložiti u nove tehnologije. Zato, sa svakim novim ulaganjem moraju dobro promisliti kako iz tehnologije koju su implementirali mogu dugoročno izvući najveću moguću korist i na koji način tu tehnologiju mogu iskoristiti kako bi nadmašili svoje konkurente.

Pripremiti se za budućnost već danas

Odgovornost je voditelja IT odjela stalno proučavati nove tehnologije i pratiti očekivanja korisnika. Uz to, oni moraju znati kako će nove tehnologije utjecati na obavljanje poslova u tvrtki i na to kako zaposlenici surađuju obavljajući svoje svakodnevne radne zadaće. Voditelji IT odjela moraju znati procijeniti jednostavnost integracije neke nove tehnologije s postojećom informacijskom infrastrukturom tvrtke. I sve to moraju znati i činiti uz što manje troškova.

Rješenje za svaki problem

Dobra vijest je da voditelji IT odjela kod malih poduzetnika sada imaju sveobuhvatan i cjelovit paket Ciscovih, posebno prilagođenih, rješenja za sve potrebe jedne organizacije. Riječ je o rješenjima koja tvrtkama omogućavaju da naprave više uz manje napora i ulaganja. Evo na što treba usmjeriti pozornost pri odabiru IT rješenja koja će vam omogućiti pristup do najnovijih tehnologija i ostvariti potencijale digitalne transformacije:

1. Povezivanje suvremene tvrtke

Rast broja međusobno povezanih uređaja, Internet stvari i aplikacije u cloudu, trendovi su koji dodatno prisiljavaju male poduzetnike na promjene i prilagodbe mreža novoj digitalnoj stvarnosti. Brza, pouzdana i fleksibilna mreža – mreža je koja se može nositi s različitim vrstama korisnika i aplikacija u svakodnevnom poslovanju.

Voditelji IT odjela moraju moći sami procijeniti kad se njihova mrežna rješenja mogu sa što manje napora i problema instalirati i nadograditi - kako bi tvrtka koja se u svom poslovanju oslanja na njih moga raditi bez zastoja. U popis tih rješenja ulaze razne bežične tehnologije, primjerice, pristupne točke slijedeće generacije koje tvrtkama omogućuju jednostavno proširenje mrežnih kapaciteta bez dodatnih troškova nadogradnje infrastrukture ili ugradnje dodatnih kabela.

Lakoća upravljanja još je jedna stvar o kojoj treba dobro promisliti, posebno u malim tvrtkama koje sebi ne mogu priuštiti luksuz vlastitog IT odjela. Primjerice, Ciscovi preklopnici uređaji su koje je lako i jednostavno instalirati, a tvrtkama pomažu u smanjenju troškova radne snage do iznimnih 75% prilikom testiranja i konfiguracije tih uređaja.1 Ta tehnologija voditeljima IT odjela omogućava bolji pogled u rad aplikacija i usmjeravanje tijeka važnih poslovnih podataka, prema prioritetima u mrežama koje nadziru.

2. Omogućiti digitalnoj snazi rad u timovima

Tehnologije koje omogućavaju suradnju većeg broja ljudi postale su apsolutna nužnost na radnom mjestu u današnjim malim tvrtkama. Današnje digitalno poslovno okružje traži alate za integriranu komunikaciju, alate koji zaposlenicima omogućavaju suradnju kako unutar tako i izvan ureda tvrtke u kojoj rade. Njihovom primjenom postiže se veća produktivnost, ubrzava obavljanje radnih zadaća i smanjuju operativni troškovi poslovanja. Istodobno, integrirani pristup suradnji zaposlenika može potaknuti brži protok informacija među ljudima, a onda, posljedično, i bolju konkurentnost i bržu reakciju na zahtjeve korisnika. Voditelji IT odjela u malim tvrtkama trebaju zauzeti pro-aktivan stav prema uvođenju alata za suradnju na različitim platforama koje se koriste u poslovanju. Najnovija cloud rješenja za poslovnu suradnju, kao što je Ciscovo rješenje Spark, mogu se jednostavno instalirati. Konsolidiraju aplikacije s raznim funkcionalnostima, primjerice, alate za održavanje konferencija putem interneta, telefoniju i komunikaciju porukama, na jednoj platformi te na taj način omogućavaju zaposlenicima malih tvrtki učinkovitiji zajednički rad, po povoljnoj cijeni koja se plaća pretplatom.

3. Serveri prave veličine spremni za nadogradnju rastom poslovanja

Bilo da imate jedan server u uredu, s osnovnim mogućnostima pohrane podataka ili upravljate s većim računalnim resursima u više podružnica vaše tvrtke, morate tu infrastrukturu tako konfigurirati da može brzo i jednostavno ispuniti dodatne zahtjeve poslovanja, kad se oni pojave. U odabiru idealnog servera mali poduzetnici moraju razmotriti rješenja koja će im omogućiti skalabilnost računalnih resursa, tempom koji raste njihovo poslovanje, umjesto da se zadovolje nekom ne-fleksibilnom tehnologijom. Voditelji IT odjela u malim tvrtkama mogu se osloniti na pouzdane računalne performanse Ciscovih servera, uređaja koji će im pružiti veću poslovnu agilnost i dati prostora za inovacije. Donoseći u sebi računalstvo, umrežavanje i pohranu podataka Ciscovi C-Series Rack Serveri dobar su početni odabir za postavljanje tvrtkine jedinstvene računalne platforme koja usklađuje serverske resurse s radnim zadaćama koje treba obaviti, na najučinkovitiji način uz pristupačnu cijenu.

4. Snažan mrežni temelj za sigurnost

Sve veći broj i sve veća sofisticiranost sigurnosnih prijetnji predstavlja izazov za tvrtke svih veličina. Krađe podataka i napadi ucjenjivačkim softverom (ransomware) izravno utječu na financijsko stanje poslovanja i mogu dovesti do znatnih gubitaka u prihodima – 29% tvrtki koje su napadnute priznale su da su pretrpjele financijski gubitak.2 Mali poduzetnici sad na raspolaganju imaju cjelovita rješenja koja im mogu osnažiti zaštitu i poboljšati stanje njihove sigurnosti. Uz to, konvencionalni načini obrane više nisu dovoljni. Stoga su voditelji IT odjela zaduženi za ugradnju snažnije sigurnosne zaštite, za primjenu sveobuhvatne obrane cijelog perimetra mreže. Uz to, kad je sigurnost u pitanju, moraju brzo reagirati i to tako da ne preopterete budžet koji im je na raspolaganju. S današnjim krajobrazom prijetnji, ono što diferencira tvrtku je sposobnost brzog prepoznavanja i eliminiranja prijetnji u mreži kojom upravlja. Ciscov portfelj sigurnosnih proizvoda omogućava voditeljima IT odjela u malim tvrtkama jednostavan nadzor nad pristupom mreži, veću preglednost i puno kraće vrijeme otkrivanja i zaustavljanja kibernetičkih napada. Ciscovim vatro-zidom slijedeće generacije dobiti ćete i dodatnu zaštitu od upornih, ciljanih napada raznim malware softverima.

5. IT upravljan kroz cloud, za jednostavniju i bržu instalaciju

Zamislite da imate trenutnu i bolju preglednost nad svojom umreženom IT imovinom i da njome možete upravljati s jednog mjesta, u svakom trenutku. To je obećanje rješenja za centralizirano upravljanje putem clouda, koje nadzire mrežu, aplikacije i sigurnosne parametre vaše infrastrukture. S upravljanjem svim uređajima na mreži, s jednog mjesta, u stvarnom vremenu, male tvrtke mogu znatno smanjiti operativne troškove poslovanja i bitno pojednostaviti svakodnevni rad i administraciju svoje IT imovine. Štoviše, rješenja za upravljanje putem clouda donose voditeljima IT odjela snažne, vrlo intuitivne alate za nadzor aplikacija, uređaja i pristupa mreži, a omogućavaju i proširenje mreže trenutnim aktiviranjem bežičnih funkcionalnosti u samo par minuta, doslovno na bilo kojoj lokaciji. Mogućnosti su bezgranične, kad je u pitanju praktična primjena vrhunskih tehnologija u rješavanju stalno rastućih poslovnih zahtjeva. To su samo neki primjeri kako vam naš portfelj proizvoda i usluga može pomoći u upravljanju vašim informatičkim ulaganjima te u prihvaćanju paketa rješenja potrebne veličine i pristupačne cijene, kako biste napredovali u ovo novo digitalno doba. Jeste li spremni za jednostavan, pametan i siguran IT ?

Prijavite se na naš bilten i budite stalno u tijeku prateći naše savjete, promocije i posebne ponude.