Imate račun?

  •   Prilagođeni sadržaj
  •   Vaši proizvodi i podrška

Trebate račun?

Stvori račun

Kibernetička sigurnost u cloudu – za male i srednje velike tvrtke

Rješenja za sigurnu digitalizaciju poslovanja za male i srednje velike tvrtke. Kako sigurno upravljati međusobno povezanim mrežnim uređajima u internetskom cloudu, za male i srednje velike tvrtke.

Uvod u potencijale clouda – računalstva u oblaku.

Cloud mijenja svakodnevne operacije u tvrtkama. S cloud uslugama tvrtke imaju jednostavan pristup do profesionalne IT infrastrukture, bez potrebe za vlastitim, profesionalnim IT odjelom. Zadaće koje ovise o tehnologiji - za koje je nekada trebalo nabaviti hardver i drugu opremu, zadaće kao što su prijenos velikih datoteka, upravljanje uređajima za pohranu podataka i rad sa softverom koji omogućuje rad timova - sada se izvode putem cloud platformi. To se sad obavlja puno fleksibilnije, manje košta i ne traži puno tehničkog predznanja. Putem clouda, male tvrtka mogu jednostavno i po povoljnoj cijeni pristupiti IT funkcionalnostima koje će im pomoći da budu učinkovitije, kreativnije i konkurentnije.

Iako digitalizacija donosi nove poslovne prilike, jedna stvar je i dalje važna: zaštita vaše mreže. Digitalizacija poslovanja mora biti provedena tako da joj sigurnost bude jedan od prioriteta. Digitalizacija od tvrtki traži da budu pametne i adekvatno opremljene, kako bi se mogle suprotstaviti kibernetičkim napadima. Možda vam sve to sad ne izgleda kao izravna prijetnja, no samo tijekom 2016. godine* napadi ucjenjivačkim (ransomware) softverom napravili su štetu veću od jedne milijarde dolara. Probijena sigurnosna zaštita može biti višestruko štetna – čišćenje nereda nakon takvih napada košta, zastoj poslovanja košta, gubitak podataka o korisnicima može biti poguban. Zato, isplati se biti dobro zaštićen.

Kod sigurnosti, prevencija je bolja od terapije. Zato je važno da poduzetnici primjene jednostavne, učinkovite mjere zaštite svojih mreža. Anti-virusni softver je obavezan. Odabir pametne lozinke je nužan, a lozinke treba i često mijenjati. Uz to, nužno je redovito raditi i kopije svih važnih podataka. Softver treba stalno ažurirati. Mrežu treba zaštiti u cijelosti, a ne samo neke uređaje.

Tvrtkama koje nemaju stručnjake za IT - koji bi se bavili zadaćama kao što je zaštita međusobno povezanih uređaja, koji shvaćaju tehnički žargon i koji su u stanju izvoditi komplicirane konfiguracije novih tehnologija - sigurnost može biti posao s kojim se neće moći nositi.

Srećom, postoji pametno i jednostavno rješenje koje malim tvrtkama može pomoći u ostvarenju sigurnosnih zahtijeva u zaštiti njihovih mreža. Primjerice, rješenje Cloud networking donosi sveobuhvatnu, inovativnu mrežnu arhitekturu koja tvrtkama pomaže u svladavanju mnogih problema na koje su nailazile u tradicionalnim IT okružjima, a sve u sigurnosnoj okolini sazdanoj od najboljih rješenja.

Kako sigurnosna zaštita funkcionira u cloudu?

Umrežavanje u cloudu je, zapravo, jako jednostavno. Cisco Meraki cloud upravlja IT uređajima (kao što su bežične pristupne točke, preklopnici i razni sigurnosni uređaji, samo da navedemo nekoliko) putem diskretnih bijelih kutija u kojima se nalazi snažan hardver dizajniran tako da može udovoljiti zahtjevima većeg broja uređaja i aplikacija. Ti uređaji se automatski spajaju na Meraki cloud (Ciscova privatna cloud platforma, podržana globalnom mrežom servera) samo-upravljajuću platformu koja samostalno pruža uslugu jednostavnog registriranja vaše mreže. Sustav je jednostavan i lako ga je postaviti, već u nekoliko minuta. Sigurnosno je zaštićen. Uz to, ne treba vam više ništa osim toga, nikakav drugi softver osim Meraki Cloud upravljačke ploče.

Unaprijed konfigurirana rješenja za mreže u malim tvrtkama

Rješenje Meraki dizajnirano je baš za male tvrtke. Istraživanja su pokazala kako je kompliciranost informatičkih tehnologija često prevelik zalogaj za male tvrtke. Tri četvrtine malih poduzetnika izjavilo je da su ih problemi s informatičkom infrastrukturom najmanje jednom teško frustrirali. Meraki elegantno rješava probleme koje mali poduzetnici i direktori manjih tvrtki smatraju iritirajućima (kao što su stalne nadogradnje sustava, stalno rastući troškovi licenciranja softvera, upravljanje velikim brojem različitih uređaja i neprestano konfiguriranje mreža). Uz to, riječ je o rješenju koje u sebi ima ugrađenu najbolju sigurnosnu zaštitu svih parametara mreže.

Sve to olakšava malim tvrtkama zaštitu njihovih mreža, podataka, a naposljetku i same organizacije, i istodobno smanjuje potrebu za dodatnom informatičkom ekspertizom. Sigurnosna zaštita mreže u cloudu obavlja se automatski – Meraki cloud jamči malim poduzetnicima i direktorima manjih tvrtki da su svi uređaji koji su spojeni na njihovu mrežu zaštićeni. Uz to, Meraki svakodnevno testira jedna neovisna tvrtka kako bi i na taj način, dodatno, pružila sigurnost tvrtkama koje ga koriste.

Informatičke inovacije za mreže u malim tvrtkama

Rješenje za umrežavanje, Meraki, tehnologija je koja donosi prekretnicu, jer malim poduzetnicima i direktorima manjih tvrtki omogućuje postavljanje, upravljanje i nadziranje njihovih mreža na jednostavan način. Uz to, Meraki se sam, automatski, nadograđuje - automatski štiti od internetskih prijetnji, tako da se mali poduzetnici mogu baviti svojim poslom, a ne tehnologijom.

Za tvrtke koje su suočene s informatičkim izazovima, Meraki je trajno rješenje. Za tvrtke koje još imaju vlastiti IT odjel, Meraki pomaže u postizanju veće produktivnosti, bolje sigurnosne zaštite te skraćuje vrijeme reakcije na prijetnje. Uz to, smanjuje broj pogrešaka, nejasnoće u radu i iscrpljivanje ljudi u korisničkoj podršci. Svi uređaji spojeni na Meraki mrežu nadziru se putem kontrolne ploče - prozora sličnom onom kakav vidimo u internetskim preglednicima. To IT timovima omogućuje konfiguraciju uređaja i samog sustava te podataka s bilo koje lokacije u svijetu koja ima pristup Internetu. Rješenje Meraki sada je dostupno na više jezika.

Prijavite se na naš bilten i budite stalno u tijeku prateći naše savjete, promocije i posebne ponude.