Guest

Ciscon kyberturvallisuustyökalu nyt myös keskikokoisiin yrityksiin, sivutoimipisteisiin ja teollisuusympäristöihin

Keskikokoiset yritykset kiinnostavat hyökkääjiä yhä enemmän – tietoturvauhat lisääntyneet 64 % vuoden 2014 aikana

Cisco tuo markkinoille uusia malleja Cisco ASA with FirePOWER Services -palomuuriratkaisusta, ensimmäisestä uhkakeskeisestä kolmannen sukupolven palomuurista. Uusilla malleilla keskikokoiset yritykset, sivutoimipisteet ja teollisuusympäristöt saavat haittaohjelmien torjunnan ja uhkien havaitsemisen samalle korkealle tasolle kuin suurissa yhtiöissä.

Hyökkääjille sivutoimipisteet ja teollisuusympäristöt ovat houkuttelevia kohteita, sillä ne voivat toimia helpompana porttina suurempien verkkojen arkaluonteiseen tietoon ja dataan. PwC:n tuoreen tutkimuksen mukaan hyökkäykset näihin organisaatioihin lisääntyivät 64 % vuonna 2014.

“Hakkerointi on kehittynyttä bisnestä. Hyökkääjät etsivät aina mahdollisimman helppoja kohteita, ja silloin keskikokoiset yritykset, sivutoimipisteet ja teollisuusympäristöt joutuvat usein tähtäimeen. Ne tarvitsevat kehittyneitä tietoturvaratkaisuja, jotka ovat yksinkertaisia ja joiden kokonaiskustannukset ovat alhaiset”, sanoo Ciscon tietoturva-asiantuntija Juha Launonen.

Keskikokoisissa organisaatioissa ja sivutoimipisteissä luotetaan kuitenkin jopa vanhentuneisiin tietoturvaratkaisuihin, jotka eivät tarjoa riittävää turvaa ennen hyökkäystä, sen aikana ja sen jälkeen. Usein tietoturva on myös koottu useista osasista, jota eivät monestikaan keskustele keskenään ja joita ei hyödynnetä tehokkaimmalla mahdollisella tavalla.

Ciscon ratkaisussa yhdessä laitteessa yhdistyvät palomuuri, sovellusten seuranta ja hallinta, kehittynyt haittaohjelmien torjunta ja tunkeutumisen esto. Näin se suojaa uhkilta koko hyökkäysrintaman leveydeltä, mihin aiemmin on päästy vain suurissa yrityksissä.

Ratkaisu tunnistaa ja torjuu kehittyneitä ja nollapäivähyökkäyksiä sekä kohdistettuja hyökkäyksiä. Tunkeutumisen estossa ratkaisu soveltaa näihin tietoihin big data -analytiikkaa, jatkuvaa analysointia ja Ciscon uhkatietoja. Ratkaisu löytää myös uudet piileskelevät haittaohjelmat ja lyhentää näiden havaitsemiseen ja ratkaisemiseen kuluvaa kriittistä reagointiaikaa merkittävästi. Tuloksena on monikerroksinen suojausratkaisu, joka kattaa myös erillisille ratkaisuille sokeaksi jäävät pisteet.

Ciscon uutuus laajentaa näin suojausrintamaa, mutta samalla se alentaa tietoturvan kokonaiskustannuksia. Se pystyy säätämään omaa toimintaansa automaattisesti niin, että väärien hälytysten määrä vähenee. Tämä helpottaa merkittävästi tietohallinnon työkuormaa.


Lisätietoja:

Cisco Systems Finland Oy,
puh. 0204 7061

Juha Launonen, tietoturva-asiantuntija
Juha.launonen (at) cisco.com

Saara Pietilä, viestintä- ja markkinointijohtaja
saara.pietila (at) cisco.com

Cisco (NASDAQ: CSCO) on maailman johtava IT-yhtiö, joka auttaa organisaatioita näkemään ja hyödyntämään uusia mahdollisuuksia yhdistämällä ihmisiä, tietolähteitä, asioita ja prosesseja uusin tavoin. Lisätietoja löytyy osoitteesta http://thenetwork.cisco.com ja suomeksi www.cisco.fi.

Tarvitsetko apua?