Guest

Yhteinen pilvialusta syventää Ciscon yhteistyötä Microsoftin kanssa

Cisco syventää pilvi- ja datakeskusyhteistyötään Microsoftin kanssa. Uusi teknologia-alusta nopeuttaa palvelujen tarjoamista ja mahdollistaa pilvipalvelujen tarjoajille uusien pidemmälle automatisoitujen pilviympäristöjen rakentamisen.

“Haluamme kumppaniemme seuraavan meitä ylemmäksi arvoketjussa ja tarjoavan kehittyneitä pilvipalveluja. Yhdessä Microsoftin kanssa tarjoamme kumppaneillemme tiukasti integroidun, sovelluskeskeisen pilviarkkitehtuurin, joka lyhentää merkittävästi palvelujen markkinoille tuontiin kuluvaa aikaa. Se myös mahdollistaa hybridipilvet, joita asiakkaamme haluavat”, sanoo Cisco Finlandin datakeskus- ja pilvipalveluista vastaava Tero Alanen.

Nykyiset pilvipalvelut vaativat laitteiden, ohjelmistojen, verkon, tallennuksen ja laskennan yhteentoimivuutta. Uusien palvelujen kehittämisessä pilvipalvelujen tarjoajat kamppailevat infrastruktuurin ja sovelluskerrosten yhdistämisen monimutkaisuuden ja kulujen kanssa. Vastauksena näihin ongelmiin Cisco ja Microsoft tuovat markkinoille Cisco Cloud Architecture for the Microsoft Cloud Platform -alustan – integroidun arkkitehtuurin, joka auttaa palveluntarjoajia toimittamaan hybridipilvipalveluja nopeasti ja samalla yksinkertaistaa merkittävästi toimintoja sekä alentaa kustannuksia.

Uuden arkkitehtuurin (Cisco Cloud Architecture for the Microsoft Cloud Platform [LINK]) avulla palveluntarjoajat voivat laajentaa tarjoomaansa ja tarjota perinteisen infrastruktuuri palveluna -tuotteen lisäksi alustaa ja ohjelmistoja palveluna sekä näiden erilaisia yhdistelmiä.

Arkkitehtuurissa on keskeisenä kokonaisuutena Windows Azure Packin ja Cisco ACI:n integroitu toiminta, jonka ansiosta erilaisia palveluja voidaan luoda DevOps-menetelmien nopeudella, pienentää kokonaiskäyttökustannuksia selvästi sekä lyhentää tulojen saamiseen kuluvaa aikaa.

Teknologiassa Microsoft System Center 2012 R2- ja Cisco Unified Computing System (UCS) Manager- sekä Application Policy Infrastructure Controller (APIC) -työkalujen integroiminen toisiinsa yksinkertaistaa ja tehostaa kasvavan liiketoiminnan hallintaa automatisoidun infrastruktuurin ja verkkojen nopean käyttöönoton muodossa.

Uusi ratkaisu vastaa ensisijaisesti perinteisten yrityssovellusten tarpeisiin. Se täydentää Ciscon puhtaasti pilvikäyttöön tarkoitettuja OpenStack-pohjaisia arkkitehtuureja ja tarjoaa saumattoman hybridipilvivalmiuden pilviverkostoon tai Azureen liittymiseksi. Ensimmäinen referenssiarkkitehtuuri julkaistaan huhtikuussa 2015.

Ciscon pilviverkosto (Intercloud) on maailmanlaajuinen, avoin ekosysteemi erilaisten pilvipalveluiden yhdistämiseksi. Se on tarkoitettu lähes rajattomasti skaalautuvaksi alustaksi sovelluksille kuten analytiikkasovelluksille. Nyt tähän ekosysteemiin on liittymässä 14 uutta pilvipalvelujen tarjoajaa. Pilviverkostokumppaneiden määrä nousee näin yli 60:n. Kumppaneilla on toimintaa yli 350 konesalissa yli 50 maassa.

Blogeja ja sosiaalista mediaa aiheesta englanniksi


Lisätietoja:

Cisco Systems Finland Oy,
puh. 0204 7061

Tero Alanen, datakeskus- ja pilvipalveluista vastaava
tero.alanen (at) cisco.com

Saara Pietilä, Ciscon Suomen ja Baltian viestintä- ja markkinointijohtaja
saara.pietila (at) cisco.com

Cisco (NASDAQ: CSCO) on maailman johtava IT-yhtiö, joka auttaa organisaatioita näkemään ja hyödyntämään uusia mahdollisuuksia yhdistämällä ihmisiä, tietolähteitä, asioita ja prosesseja uusin tavoin. Lisätietoja löytyy osoitteesta http://thenetwork.cisco.com ja suomeksi www.cisco.fi.

Tarvitsetko apua?