Guest

Cisco laajentaa pilvien verkostoa ja yhdistää pilvipalvelut

Ciscon pilviverkosto tuo myös suomalaisyrityksille kansainvälisiä laajentumismahdollisuuksia

Cisco on julkistanut laajennuksia pilviverkostoonsa. Niiden avulla voidaan yhdistää entistä laajemmin erilaisia pilvipalveluita kokonaisuuksiksi. Yhtiön uusimpien innovaatioiden avulla organisaatiot voivat rakentaa uudentyyppisiä ja standardoituja, jopa globaaleja pilvipalveluiden kokonaisuuksia, jotka koostuvat erilaisista julkisista ja yksityisistä pilvistä. Lisäksi Cisco rahoittaa pilviteknologioiden ja -palveluiden kehittämistä miljardilla dollarilla.

Pilviverkosto (engl. Intercloud) on maailmanlaajuinen, avoin ekosysteemi erilaisten pilvipalveluiden yhdistämiseksi. Nyt Cisco lujittaa pilviverkostotarjoomaansa, jonka uudenlaiset teknologia- ja palvelupaketit helpottavat erilaisten pilvien yhdistämistä. Lisäksi Ciscon pilviverkostotarjoomaan tulee maailmanlaajuisesti 30 uutta kumppania. Globaaleja kumppaneita ovat muun muassa Azure, Amazon Web Services, BT, Deutsche Telekom ja NTT DATA. Kaikkiaan pilviverkoston piirissä on nyt jo 250 datakeskusta 50 maassa.

”Intercloud on internetin seuraava askel. Erilaiset pilviin pohjautuvat verkkopalvelut ovat vahvasti läsnä ihmisten arjessa töissä ja siviilissä, mutta tällä hetkellä ne ovat vielä erillisiä saarekkeita ilman yhteyttä toisiinsa. Verkot ja Cisco ovat avainasemassa näiden saarekkeiden yhdistämisessä”, sanoo Ciscon Suomen ja Baltian toimitusjohtaja Simo Leisti.

”Intercloud on maailman suurin pilvi. Se tarjoaa IT-palveluntarjoajille kokonaan uudenlaisia mahdollisuuksia kehittää liiketoimintaansa, myös kansainvälisille markkinoille. Pilviverkoston avulla organisaatiot voivat hyödyntää pilvipalveluiden koko potentiaalin. Tästä esimerkkinä Intercloud-ekosysteemin digitaalinen kauppapaikka, jonka kautta kumppanit voivat ostaa ja myydä palveluitaan sekä liittää niitä omiin digitaalisiin kauppapaikkoihin omia asiakkaitaan varten”, Leisti jatkaa.

Uusien kumppanien ja teknologian lisäksi Cisco investoi miljardi dollaria pilviteknologioiden ja -palveluiden kehittämiseen. Cisco tarjoaa kumppaneilleen ja asiakkailleen rahoitusratkaisuja, joiden avulla ne voivat kehittää pilvitarjontaansa Ciscon teknologioilla.

Sijoituspaketteja on saatavilla sovelluskeskeisen verkon (Ciscon ohjelmisto-ohjattu verkko, Software Defined Network, SDN) ympäristön (Application Centric Infrastructure, ACI) kehittämiseen, teknologiapäivityksiin ja joustaviin maksuratkaisuihin. Cisco Capital -rahoituspalvelun kautta tarjottavia rahoitusratkaisuja voivat hakea myös suomalaisyritykset.

”Laajennamme pilviverkoston kumppaniverkkoamme jatkuvasti. Yhdistämällä tarjoomamme autamme rakentamaan pilvipalvelukokonaisuuksia, jollaisia kukaan yksittäinen pilvitoimija ei kykene toteuttamaan. Myös suomalaiset palveluntarjoajat voivat saada meidän ja Intercloudin avulla käyttöönsä maailmanluokan IT-voimavaroja ja vastaavasti mahdollisuuden tarjota palveluitaan globaalisti. Näin he ja heidän suomalaiset asiakkaansa puolestaan pääsevät kiinni globaaliin markkinaan”, Leisti sanoo.

Ciscon pilviverkostotarjooma rakentuu kumppaniverkoston lisäksi Ciscon erityyppiset pilvet yhdistäville teknologioille, joiden pohjana on Cisco Intercloud Fabric. Tämän avulla voidaan rakentaa tietoturvallinen, avoin ja lähes äärettömästi skaalautuva, pilvet yhdistävä arkkitehtuuri.

”Cisco Intercloud Fabric ja sovelluskeskeinen tietoverkko eli Ciscon ohjelmisto-ohjattu verkko ovat Ciscon pilviverkoston keskeisiä elementtejä. Pilvipalveluiden ja pilviverkoston täytyy mahdollistaa IT-työkuormien siirto joustavasti ja helposti yksityisten ja julkisten pilvien välillä, mutta olla myös helposti hallinnoitava ja tietoturvallinen. Näin saadaan luotettava ja tehokas kokonaisuus”, kertoo Suomen Ciscon datakeskus- ja pilvipalveluista vastaava Tero Alanen.

 

Lisätietoa englanniksi:
Alkuperäinen englanninkielinen tiedote: http://newsroom.cisco.com/press-release-content?type=webcontent&articleId=1494528


Lisätietoja:

Cisco Systems Finland Oy,
puh. 0204 7061

Simo Leisti, Ciscon Suomen ja Baltian toimitusjohtaja
simo.leisti (at) cisco.com

Tero Alanen, datakeskus- ja pilvipalveluista vastaava
tero.alanen (at) cisco.com

Merja Kössi, viestintä- ja markkinointijohtaja
merja.kossi (at) cisco.com

Cisco (NASDAQ: CSCO) on maailman johtava IT-yhtiö, joka auttaa organisaatioita näkemään ja hyödyntämään uusia mahdollisuuksia yhdistämällä ihmisiä, tietolähteitä, asioita ja prosesseja uusin tavoin. Lisätietoja löytyy osoitteesta http://thenetwork.cisco.com ja suomeksi www.cisco.fi.

Tarvitsetko apua?