Guest

Cisco Spark ja Spark Board mullistavat luovan tiimityöskentelyn

Cisco lanseeraa uudistetun Cisco Sparkin, pilvipohjaisen ohjelmiston tiimiviestintään ja Spark Boardin, laitteen, joka nostaa palavereiden tehokkuuden uudelle tasolle.

Surkeat palaverit, kokoushuoneiden piuhakaaos ja monimutkaiset järjestelmät ovat luovan tiimityön riesana. Cisco haluaa ratkaista nämä ongelmat lanseeraamalla Cisco Spark -ohjelmiston sekä Spark Board -nimisen laitteen, jotka tekevät tiimityöstä ja kokoustamisesta sujuvampaa ja tehokkaampaa.

Cisco Spark Board korvaa palaverihuoneen esitysnäytön, kaiutinpuhelimen, videoneuvottelulaitteen ja tussitaulun. Käytännössä se on 55-tuumainen palaverihuoneeseen asennettava kosketusnäyttö, jota kuka tahansa osaa käyttää ja jota voi hallita muun muassa tietokoneen, tabletin tai kännykän avulla. Kokoushuoneissa oman laitteen näytön voi myös jakaa langattomasti Spark Boardille ilman Bluetoothia tai erityistä verkkoyhteyttä.

Parhaat ideat syntyvät usein tussitaululle, mutta perinteisen tussitaulun sisältö on hankala ottaa talteen ja jakaa, eikä sitä voi jälkikäteen muokata. Kun kokoushuoneessa on Cisco Spark Board, kaikki tiimiläiset voivat muokata interaktiivisen tussitaulun tuotoksia, vaikka samanaikaisesti laitteesta ja paikasta riippumatta.

Myös videopuhelu onnistuu samanaikaisesti tussitaulun käytön kanssa, eikä erillistä neuvottelupuhelinta tai videoneuvottelulaitetta tarvita. Spark Boardin 4K-kamera takaa laajan ja terävän kuvan, ja korkealaatuinen äänentoisto kirkkaan äänen.

Cisco Spark on pilvipohjainen sovellus palavereihin, keskusteluihin, puheluihin sekä sisällön luomiseen ja jakamiseen

Cisco Sparkin virtuaalisessa tilassa tiimiläiset keskustelevat, jakavat materiaaleja ja kokoustavat. Tiimin sisäiset ja ulkopuoliset osallistujat voidaan kutsua palavereihin suoraan Cisco Spark -sovelluksesta. Asioista voidaan keskustella ennen palaveria, sen aikana ja palaverin jälkeen. Tiimin jäsenten luomat piirrokset ja muu tallennettu materiaali ovat käytettävissä koska tahansa millä tahansa laitteella.

Cisco Spark mahdollistaa videopalaverit, viestittelyn, puhelut, tiedostonjaon ja tussitaulun käytön myös eri organisaatioissa olevien tiimien kesken tietoturvasta tinkimättä.

Näin Cisco Spark Board toimii käytännössä: https://www.youtube.com/watch?v=aSkjoX_N1dY&feature=youtu.be

Cisco Spark on ladattavissa osoitteessa https://www.ciscospark.com/downloads.html, App Storessa ja Google Playssa.

Saatavuus ja hintatiedot

Cisco Spark Board on saatavilla Ciscon jälleenmyyjiltä maaliskuun lopussa. 55-tuumaisen laitteen suositushinta on 4 990 USD. Lisenssit ovat alkaen 199 USD / kk. Lisenssihinta sisältää pilvipalvelun, käyttötuen ja ohjelmistopäivitykset. 70-tuumainen Spark Board on saatavilla huhtikuussa.

Cisco Spark -sovelluksen perusominaisuudet ovat kaikkien käytettävissä ilmaiseksi. Laajemmat maksulliset ominaisuudet ovat saatavilla Ciscon jälleenmyyjiltä.


Lisätietoja:
Cisco Systems Finland Oy
puh. 0204 7061

Timo Jolkin, Ciscon Viestintä-arkkitehtuurin vetäjä
tijolkin@cisco.com

Saara Pietilä, Ciscon viestintä- ja markkinointijohtaja
spietila@cisco.com

Cisco (NASDAQ: CSCO) on maailman johtava IT-yhtiö, joka auttaa organisaatioita näkemään ja hyödyntämään uusia mahdollisuuksia yhdistämällä ihmisiä, tietolähteitä, asioita ja prosesseja uusin tavoin. Lisätietoja löytyy osoitteesta http://thenetwork.cisco.com ja suomeksi www.cisco.fi .