Guest

Ciscon uusi Digital Ceiling -ratkaisu tuo kaiken internetin taloautomaatioon

Ciscon Digital Ceiling mahdollistaa rakennusten järjestelmien tuomisen yhteen – valaistus, lämmitys, jäähdytys, anturit ja muut ohjaimet mukaan lukien. Kun kaikki järjestelmät työskentelevät yhdessä, rakennuksen käyttö tehostuu, kulut laskevat ja käyttäjäkokemus paranee. Rakennuksista tulee älykkäitä ja verkottuneita, turvallisia ja helppoja hoitaa.

Valaistusta ja lämpötilaa voidaan säätää esimerkiksi vuorokaudenajan ja ihmisten liikkeiden mukaan, mikä säästää energiankulutusta. Saman järjestelmän kautta voidaan hallita myös ict-laitteiden virransyöttöä. Sensorit tunnistavat ihmisten liikkeet ja lukumäärän eri tiloissa, jolloin täysiin huoneisiin saadaan ohjattua raitista ilmaa tarpeen mukaan. Hallinnan yhdistäminen yhteen verkkoon tuo kustannussäästöjä, kun erillisiä järjestelmiä ei tarvita.

”Älykkäiden toimintojen yhdistäminen yhteen verkkoon tuo kiistattomia kustannussäästöjä ja hallinnan helppoutta. Digital Ceiling -ratkaisu on konkreettinen esimerkki kaiken internetin (IoT) tuomista mahdollisuuksista”, sanoo Ciscon Suomen ja Baltian verkkoliiketoiminnan johtaja Ilpo Mäkinen.

Ciscon Digital Ceiling -ratkaisu voidaan toteuttaa saneeraus- ja uudiskohteisiin. Ratkaisu soveltuu niin toimistoympäristöön, sairaaloihin kuin tehdasrakennuksiin.

Ciscon kytkinten avulla valaistus ja rakennusautomaatio voivat olla nyt mukana yhdentyneessä IP-verkossa. Niissä on mukana myös jatkuva virransyöttö Ethernetin kautta, nopea käynnistys -ominaisuus sekä ohjelmisto antureiden liittämiseen (liike-, valo-, lämpötila-, infrapuna- ja kosteusanturit mukaan luettuna).

Digital Ceiling -ratkaisun käyttäjät saavat avukseen myös Ciscon kumppaniverkoston, johon kuuluu valaistuksen ja rakennusautomaation asiantuntijoita sekä ohjelmistotoimittajia. Yhteinen tietopörssi helpottaa laitteiden, antureiden ja ohjainten yhteentoimivuutta sekä viestintää CoAP-protokollaa käyttäen.

IP-verkossa toimivia valaistusratkaisuja löytyy esimerkiksi Creeltä ja Phillipsiltä.

Taustamateriaalia:

Digital Ceiling Home
Digital Ceiling Partner Community
Video: Digital Ceiling
CIPCO Case Study
EllisDon Case Study on Toronto


Lisätietoja:
Cisco Systems Finland Oy
puh. 0204 7061

Ilpo Mäkinen, Ciscon Suomen ja Baltian verkkoliiketoiminnan johtaja
ilmakine@cisco.com

Saara Pietilä, Ciscon Suomen ja Baltian viestintä- ja markkinointijohtaja
spietila@cisco.com

Cisco (NASDAQ: CSCO) on maailman johtava IT-yhtiö, joka auttaa organisaatioita näkemään ja hyödyntämään uusia mahdollisuuksia yhdistämällä ihmisiä, tietolähteitä, asioita ja prosesseja uusin tavoin. Lisätietoja löytyy osoitteesta http://thenetwork.cisco.com ja suomeksi www.cisco.fi .