Guest

Ciscon uusi täysin integroitu palomuuri tehostaa tietoturvaa päätelaitteista verkkoon ja pilveen

Ciscon uudet Firepower-palomuurit ja uusi segmentointipalvelu parantavat suojaa kehittyneiltä uhkilta. Ciscon tammikuussa julkistaman tietoturvaraportin mukaan vain alle puolet organisaatioista luottaa tietoturvansa kykyyn torjua kohdistettuja hyökkäyksiä, eli tietoturvan tehostukselle on tarvetta.

Cisco tuo ensimmäisenä markkinoille täysin integroidun Cisco Firepower Next-Generation Firewall -palomuurin (NGFW), joka keskittyy vahvasti kokonaisvaltaiseen uhkilta suojautumiseen perinteisen pääsyn – ja sovellushallinnan lisäksi. Jos otetaan vertaukseksi kodin suojaaminen, perinteinen NG-palomuuri turvaa kotia suojaamalla ovet ja ikkunat. Uudessa palomuurissa tavoitteena on tunnistaa kaikki mahdolliset hyökkääjät ja suojautua niitä vastaan, tulivatpa ne mistä suunnasta, milloin tai miten tahansa.

”Resurssit ovat tiukalla ja it- ja tietoturvabudjetit rajallisia. Siksi organisaatioille on olennaista pitää infrastruktuurinsa mahdollisimman yksinkertaisena, helposti hallittavana ja kustannustehokkaana. Uusi palomuurimme vastaa juuri tähän tarpeeseen”, sanoo Ciscon tietoturva-asiantuntija Juha Launonen.

”Suorituskykyisenä ja hyvin skaalautuvana ratkaisuna Firepower NGFW soveltuu erinomaisesti myös moniasiakaskäyttöön palveluntuottajien ympäristöissä”, Launonen jatkaa.

Uudet digitaaliset liiketoimintamahdollisuudet tuovat mukanaan myös huolen tietoturvan riittävyydestä ja siitä, että kyberuhat vaarantavat myös kasvua ja innovointeja. Keskittymällä uhkilta suojautumiseen Cisco auttaa organisaatioita hallitsemaan ja minimoimaan riskejä entistä paremmin ja helpommin.

Ciscon Firepower NGFW -palomuuri keskittyy uhkiin

Perinteiset NG-palomuurit keskittyvät sovelluksiin, ja niiden todellinen kyky havaita ja torjua kehittyneitä uhkia on monesti melko rajallinen. Cisco antaa asiakkailleen mahdollisuuden keskitetysti hallita ja dynaamisesti päivittää suojaustaan niin tunnettuja kuin ennalta tuntemattomia uhkia vastaan, päätelaitteista verkkoon ja edelleen pilveen.

Ciscon Firepower NGFW on alan ensimmäinen ratkaisu, joka älykkäästi yhdistää kontekstitiedon käyttäjistä ja sovellusten käyttötavoista reaaliaikaisiin uhkatietoihin ja sääntöjen toimeenpanoon. Tämä mahdollistaa uudenlaisen näkyvyyden ja uhkien havainto- ja torjuntakyvyn koko liiketoimintaympäristössä.

Saumattomasti integroituna ratkaisuna Cisco Firepower NGFW paitsi tehostaa hyökkäysten havaitsemista ja niihin vastaamista myös yksinkertaistaa infrastruktuuria. Yksi yhtenäinen alusta parantaa kustannustehokkuutta.

Uudet Cisco Firepower 4100 -sarjan palomuurialustat soveltuvat suurta suorituskykyä vaativiin ympäristöihin datakeskuksissa, operaattoreilla ja palveluntarjoajilla. Yhden yksikön (U) korkuisissa laitteissa on ensimmäisten joukossa 40 gigabitin Ethernet-yhteys.

Firepower-hallintakeskus tuo kaiken yhteen

Cisco Firepower Management Center on hermokeskus, joka mahdollistaa Firepower NGFW:n ja Ciscon muiden tietoturvaratkaisujen tehokkaan ja yhtenäisen hallinnan yhdessä konsolissa. Hallintakeskuksen kautta voidaan integroida myös muiden valmistajien ratkaisuja, ensimmäisenä Radwaren DDoS -työkalut hajautettuja palvelunestohyökkäyksiä vastaan.

Tietoturvan segmentointipalvelusta räätälöityä turvaa

Cisco esittelee myös tietoturvan segmentointipalvelun. Tämä konsultointipalvelu auttaa organisaatioita luomaan selkeän infrastuktuurin segmentointistrategian, joka tehostaa hyökkäysten eristämistä, nopeuttaa uhkien havaitsemista ja auttaa datavuotojen estämisessä koko liiketoimintaympäristössä.

Palvelun avulla asiakkaalle suunnitellaan räätälöity ratkaisu, joka pienentää riskejä, helpottaa auditointeja, turvaa dataa ja auttaa yrityksiä vastaamaan viranomaisilta tuleviin vaatimuksiin.

Taustamateriaalia:

Introducing Cisco Firepower 4100 Series Next-Generation Firewall
Take a Strategic Approach to Security Segmentation
Cisco Twitter @CiscoFI
Cisco Facebook


Lisätietoja:
Cisco Systems Finland Oy
puh. 0204 7061

Juha Launonen, Ciscon tietoturva-asiantuntija
jlaunone@cisco.com

Saara Pietilä, Ciscon viestintä- ja markkinointijohtaja
saara.pietila@cisco.com

Cisco (NASDAQ: CSCO) on maailman johtava IT-yhtiö, joka auttaa organisaatioita näkemään ja hyödyntämään uusia mahdollisuuksia yhdistämällä ihmisiä, tietolähteitä, asioita ja prosesseja uusin tavoin. Lisätietoja löytyy osoitteesta http://thenetwork.cisco.com ja suomeksi www.cisco.fi .