Guest

Cisco vergroot bereik en impact van videocommunicatie

Diegem, 28 maart 2012 - Cisco heeft een reeks innovaties toegevoegd aan zijn aanbod voor digitale samenwerking (Collaboration) en videocommunicatie van zeer hoge kwaliteit (TelePresence). Hierdoor kunnen mensen makkelijker visueel met elkaar samenwerken, ongeacht locatie en tijd. Zo introduceert Cisco nieuwe versies van Cisco Jabber, meer bepaald voor Windows en iPad. Jabber maakt deel uit van Cisco's gamma van geïntegreerde communicatietoepassingen (Unified Communications). Het gebruik ervan laat toe om via één applicatie tussen diverse platformen (pc, Mac, tablet, smartphone…) en op verschillende manieren (spraak, video, instant messaging…) te communiceren. Daarnaast lanceert Cisco een nieuw hoogwaardig TelePresence-systeem dat de impact van levensechte videovergaderingen nog vergroot.

Cisco voegt aan zijn Jabber-portfolio voor Android, Blackberry, iOS, Mac en de eigen Cisco Cius-tablet nu ook ondersteuning toe voor iPad en Windows. Voortaan kunnen klanten dus alle populaire besturingssystemen gebruiken om via Jabber met elkaar te communiceren en samen te werken. Dit kan zowel via spraak, presence, instant messaging, desktop sharing als via HD-video, conferencing en visuele voicemail. Cisco heeft ook de integratie tussen Jabber en TelePresence verbeterd. Hierdoor kunnen gebruikers met mobiele apparaten eenvoudig zelf een TelePresence-sessie opzetten of eraan deelnemen, zowel op kantoor als onderweg.

Cisco heeft ook zijn brede aanbod aan TelePresence-systemen voor organisaties van iedere omvang aangevuld met de nieuwe Cisco TelePresence TX9000 Series. Die biedt de hoogste videokwaliteit in combinatie met geavanceerde samenwerkingsmogelijkheden. De TX9000 integreert gemakkelijk met andere samenwerkingstoepassingen, zoals Cisco WebEx, en werkt ook vlot samen met alle, op standaarden gebaseerde eindgebruikerstoestellen van andere leveranciers.

"Mensen verwachten steeds meer keuzevrijheid in hoe en waar ze werken", constateert Bart Vanden Wyngaerd, die bij Cisco België en Luxemburg verantwoordelijk is voor Collaboration . "Daarvoor zijn verschillende geïntegreerde samenwerkingstoepassingen nodig, alsook hard- en softwaresystemen die naadloos op elkaar afgestemd zijn. Dat maakt dat IT-managers op zoek zijn naar sterk beveiligde mogelijkheden om werknemers op uiteenlopende manieren te laten samenwerken. Daarbij maakt het niet uit of zij in een volwaardige telepresence-ruimte zitten of gebruikmaken van hun pc, Mac, tablet, smartphone of een ander, op standaarden gebaseerd eindgebruikerstoestel binnen of buiten de organisatie.

Video en mobiliteit drijven innovatie

De vraag naar dit soort innovaties wordt gedreven door een sterk groeiende behoefte aan rijke videotoepassingen en mobiliteit. Volgens Cisco's meest recente Visual Networking Index worden tegen 2015 elke maand drie biljoen minuten of zes miljoen jaar aan videocontent via internet verspreid. In 2016 zal het wereldwijde dataverkeer naar verwachting 10,8 exabyte per maand of 130 exabyte per jaar bedragen: 18 maal zoveel als in 2011. Tevens zal in 2016 mobiele video 71 procent van het totale mobiele dataverkeer uitmaken.

Meer details, achtergrondinformatie en foto's van de nieuwigheden in Cisco's Collaboration-aanbod vindt u in het originele Engelstalige persbericht dat u hier kunt raadplegen.

Een hogeresolutiefoto van Bart Vanden Wyngaerd kunt u hier zelf downloaden of aanvragen via een e-mail aan james@checktwice.be.


Over Cisco - NASDAQ:CSCO - "Together We Are the Human Network"

Cisco, wereldwijd marktleider in netwerktechnologie die de contacten, communicatie en samenwerking tussen mensen verandert, onderscheidt zich al meer dan 25 jaar door zijn technologische innovatie, zijn commerciële leiderspositie en zijn sociaal engagement. Individuen, ondernemingen en overheden maken gebruik van Cisco's hardware, software en diensten om intelligente netwerken te bouwen op basis van het Internet Protocol (IP). Dankzij de netwerktechnologie van Cisco kunnen overheden en ondernemingen hun productie- en concurrentiekracht versterken en de tevredenheid van burgers en klanten verhogen.

Cisco werd opgericht in 1984, heeft wereldwijd meer dan 71.000 werknemers in dienst en sloot het voorbije boekjaar af met een totale omzet van 43,2 miljard dollar. In België en Luxemburg telt Cisco meer dan 700 werknemers.

Meer info op http://www.cisco.be en http://cisco.com

Cisco Belgium

Pascale Jacobs, marcom manager
De Kleetlaan 6A, B-1831 Diegem
T: +32 (0)2 778 4662
F: +32 (0)2 778 4300
E: pjacobs@cisco.com

Contact voor journalisten:

Check Twice
James De Paepe
Marie Popelinkaai 3 bus 1, B-9050 Gent
T: +32 (0)9 210 53 66
M: +32 (0)477 54 43 88
E: james@checktwice.be

Let Us Help

Clickable image of a chat invitation Decline the chat invitation Accept the chat invitation
  • Find a Cisco partner